«Έπεσε» ξανά η Τράπεζα Θεμάτων – Μετ’ εμποδίων οι ενδοσχολικές εξετάσεις για δεύτερη μέρα

0

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλλονται μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα Τρίτη 30/5, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα συνεχίζει για δεύτερη μέρα να έχει προβλήματα.

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί προσπαθούν μάταια από τις 6 το πρωί να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων.

Η Τράπεζα Θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά το πρωί της Δευτέρας (29/5) και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τουλάχιστον δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.

Το χθεσινό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκλήθηκε έπειται από κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα.

Διαβάστε σχετικά: Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο tvxs: Η ευθύνη για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων είναι του υπουργείου Παιδείας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση, που προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ο κ. Κόπτσης προσπάθησε να καθησυχάσει διαγωνιζόμενους και γονείς για το πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές που ξεκινούν στο τέλος της εβδομάδας. Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει σχέση της συγκεκριμένης πλατφόρμας με το σύστημα που διανέμει τα θέματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ