Β. Γιαννακούρας: «Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δείγμα της πολιτικής της ΝΔ για την Υγεία»

0

Επισκέφτηκα μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας –έναν γνώριμο για εμένα χώρο- το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ένα Νοσοκομείο, που όπως πάντα λέω, αποτελεί τον φύλακα-άγγελο των Αρκάδων και όχι μόνο.

Οφείλω να ομολογήσω  ότι αποχώρησα μετά την επίσκεψη με απογοήτευση και περισσότερο προβληματισμένος από ότι όταν πήγα.

Κοινή διαπίστωση η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό όλων των επιπέδων, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν. Κοινή διαπίστωση όμως και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλα και πάλι τα επίπεδα.

Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα, γιατί μου προξένησε δυσάρεστη έκπληξη και αγωνία, στη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος, όσον αφορά τόσο τη στελέχωσή του όσο και στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την Κυβέρνηση.  Αγωνία που εκφράστηκε και από τους συναδέλφους μου γιατρούς του Νοσοκομείου.

Ένας μόνο γιατρός ακτινολόγος προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να καλύψει όλες τις ανάγκες , κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να το καταφέρει, όταν μάλιστα σκεφτεί κανείς, ότι πέραν από τις ανάγκες των άλλων κλινικών, υπάρχει και το Νευροχειρουργικό Τμήμα, το οποίο καλύπτει ανάγκες όλο το 24ωρο για όλη την Πελοπόννησο.

Αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες μέρες του μήνα να μην υπάρχει κάλυψη όλο το 24ωρο, κάτι που σημαίνει ότι υπολειτουργεί όλο το Νοσοκομείο και τίθενται σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας.

Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει προκηρύξει οχτώ φορές θέση ακτινολόγου, μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.

Και εδώ είναι το ευτράπελο που αποδεικνύει την ρηχή και ρουσφετολογική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάζοντας έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, στην οποία ανήκει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, έστω και για προσωρινή κάλυψη ακτινολόγου , δεν ζητάει θέση για το Παναρκαδικό, αλλά αντίθετα ζητάει έναν επιπλέον ακτινολόγο για το Νοσοκομείο του Άργους, που ήδη υπηρετούν τρεις και συγχρόνως στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, που εφημερεύει εκ περιτροπής με το Νοσοκομείο του Άργους, υπηρετούν άλλοι δύο ακτινολόγοι.

Δεν υπάρχει όπως καταλαβαίνετε λογική στην εν λόγω πολιτική, αλλά μόνο σκοπιμότητα και ρουσφετολογική τακτική.

ΥΓ. Ενημερώθηκα μάλιστα από φίλο μου που χρειάστηκε χθες βράδυ να επισκεφτεί την ΩΡΙΛΑ κλινική του Νοσοκομείου, λόγω επείγοντος περιστατικού , ότι δεν υπήρχε ειδικότητα εφημερεύοντος ΩΡΙΛΑ και αναγκάστηκε τελικά να προσφύγει μέσα στη νύχτα σε ιδιώτη ΩΡΙΛΑ γιατρό.

Και το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες.

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ για το ΕΣΥ, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας και τώρα θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι θα φτιάξει το ΕΣΥ. Κάτι που δεν έκανε τα 4 προηγούμενα χρόνια που όχι μόνο δεν το έφτιαξε αλλά το άφησε και στην τύχη του.

Αυτή η παράταξη ζητάει την ψήφο μας στις 25 Ιουνίου!!!

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

τ.Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here