Για την 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας

1

 Δελτίο Τύπου

       Κατά τη 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στις 07/12/2017 οι σύμβουλοι της παράταξής μας έθεσαν τις εξής ερωτήσεις:

1) Σχετικά με τις παραβιάσεις που έχουν γίνει στις όχθες του ποταμού Tάνου και τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές. Προτάθηκε να γίνει η οριοθέτησή του. (Δες εδώ).

2) Για τα προβλήματα που προκύπτουν στην οδό Βασιλείου Δουζένη στο Παράλιο Άστρος που σε κάθε νεροποντή ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος λόγω των κακοτεχνιών και των εργασιών που ποτέ δεν έγιναν από την Δημοτική Αρχή. (Δες εδώ)

3) Για το τι γίνεται με τα δύο έργα, πυροπροστασίας και διαμόρφωσης εισόδου που αφορούν στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους και είχαμε προγραμματίσει να τα εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης.

4) Σχετικά με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άστρους το οποίο παραμένει κλειστό από το 2008. Σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις μας ο Δήμαρχος ισχυριζόταν πως το μουσείο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία του. Μόλις τώρα αποκάλυψε την αλήθεια ότι προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Μουσείο απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας «απαραίτητο στοιχείο για να εκδοθεί η άδεια της επαναλειτουργίας» την οποία τώρα εκπονεί ο Δήμος και αυτό δε συνάδει με τους προηγούμενους ισχυρισμούς του. Πώς να χαρακτηρίσουμε μια τόση μεγάλη καθυστέρηση στις απαιτούμενες ενέργειες για ένα τόσο σημαντικό-ιστορικό για την περιοχής χώρο;(Δες εδώ).

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα «Υπηρεσία διαχείρισης (κομποστοποίησης – διαλογής ΑΣΑ) Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – Διακοπή σύμβασης για το τμήμα της προμήθειας».

Ο Δήμαρχος με την εισήγησή του δικαίωσε την παράταξή μας και αποκάλυψε τα ψέματα, την κοροϊδία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής καθώς εισηγήθηκε τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο τμήμα της κατασκευής των εγκαταστάσεων. Η παράταξή μας εδώ και πολύ καιρό είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο ο Δήμος νομιμοποιείται και προτίθεται να αδειοδοτήσει τις κατασκευές. Ο Δήμαρχος τόσο καιρό ψευδώς μας διαβεβαίωνε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και μας ενημέρωνε πως οι άδειες θα εκδοθούν. Τώρα με την εισήγησή του αποκάλυψε την ανικανότητα και την αποτυχία της Δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ανάδοχο. Ελπίζουμε στο τέλος να μην υπάρξουν συνέπειες στο Δήμο από την διάλυση της σύμβασης. (Δες εδώ)

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ”

    “από το Δεκέμβριο του 2015 το Μουσείο αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει”

    β. Το αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ/244604/146538/2951-22/7/2016 έγγραφό μας, με το οποίο γνωρίζουμε στην Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών Μεταβυζαντινών Μνημείων, κατόπιν της αρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790/2329π.ε.-12.01.2011 Απόφασής της (ΑΔΑ: 4Α92Γ-99), την ολοκλήρωση των εγκριθεισών εργασιών μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Άρση Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους Κυνουρίας» μεταξύ του τέως Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δ. Β. Κυνουρίας και ότι το Μουσείο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει αλλά δεν υπάρχει μόνιμο φυλακτικό προσωπικό. Στο συγκεκριμένο έγγραφό μας, επίσης αναφέρονται τα ΦΕΚ χαρακτηρισμού της πλατείας σχολής Καρυτσιώτη και τμήματος του αγροκηπίου, στο Άστρος Κυνουρίας, ως ιστορικού τόπου (ΦΕΚ 1194/Β/30.08.2005) και το ΦΕΚ127/Β/8.8.1946 χαρακτηρισμού του ως διατηρητέο μνημείο.

    ε. Με το αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/1616/971/30-12/01/2017 έγγραφό της η Εφορείας μας, απαντά στη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων κατόπιν νέου ατήματος του κου Ι. Κουρόγιωργα προς τη Γ. Γραμματέα και ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη απαντήσει στον κ. Ι. Κουρόγιωργα και επισημαίνουμε ότι στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, το οποίο στεγάζεται στη Σχολή Καρυτσιώτη, εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη και κρίνεται αναγκαία η προστασία του χώρου και η ασφάλεια των εκθεμάτων με την παρουσία φυλακτικού προσωπικού. Επανειλημμένα έχει αναφερθεί το μείζον ζήτημα της έλλειψης μόνιμου φυλακτικού προσωπικού, επίσης έχει επισημανθεί ότι από το Δεκέμβριο του 2015 το Μουσείο αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει και ότι από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο 2016 υπηρετούσε στον αύλειο χώρο του Μουσείου και της Β’ Εθνοσυνέλευσης μία (1) εποχική φύλακας, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ