Δείτε ένα ωραίο ντοκιμαντέρ του συντοπίτη μας Δημήτρη Παπούλια,αφιερωμένο στην Μελιγού…

1
Ντοκιμαντέρ (33΄) 2013 παραγωγή-σενάριο-σκηνοθεσία Δημήτρης Παπούλιας φωτογραφία Ηλίας Αδάμης «Οι αλησμόνητοι πανηγυρισμοί της νεότητας» είναι μια ταινία για την ιστορία και τη μνήμη ενός τόπου: της Μελιγούς, ενός χωριού 300 περίπου κατοίκων στην ανατολική Αρκαδία. «Οι αλησμόνητοι πανηγυρισμοί της νεότητας» μας θυμίζουν αυτό που γνωρίζουμε αλλά κάνουμε πως ξεχνάμε : τον γενέθλιο τόπο, τους αγαπημένους προγόνους, τα έθιμα και προπάντων τις μουσικές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Panagiotis Georgas «Οι αλησμόνητοι πανηγυρισμοί της νεότητας» είναι ντοκιμαντέρ, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία των κινηματογραφικών έργων τέχνης. Κρίνοντας το ως τέτοιο, με ειδικό περιεχόμενο την απεικόνιση-διάσωση εντέχνως μέρους από τη ζωή ενός τόπου, του χωριού Μελιγού Κυνουρίας, οφείλουμε να συγχαρούμε τον Μήτσιο Π. Παπούλια. Κέντησε εικόνες, μουσική, αφήγηση με ιστορίες, ανθρώπους, σημεία, γεγονότα και μας χάρισε ένα άρτιο έργο τέχνης υψηλής αισθητικής !!!

    Panagiotis Georgas Η Μελιγού, όπως τα νομίσματα, έχει δύο όψεις, δύο εγκαταστάσεις. Την Απάνω Μελιγού (Εαρινή κατοικία των Μελιγιτών) και την Κάτω Μελιγού (Χειμερινή κατοικία των Μελιγιτών, πρώην Μελιγίτικα Καλύβια). Η Κάτω Μελιγού εκτείνεται στο πεδίο του Άστρους και εφάπτεται με τα πρώην Αγιαννίτικα Καλύβια, νυν Άστρος. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 800 κάτοικοι στον χειμερινό τομέα όπου παρεπιδημούν και πολλοί Πλατανίτες, Βερβενιώτες και άλλοι φίλοι, ως στερούμενοι ιδίας χειμερινής εγκαταστάσεως. Όπως τα νομίσματα, λοιπόν, η Μελιγού έχει και την αξία της. Το αντίκρισμα της αξίας της Μελιγούς εν τω συνόλω της παρουσιάζει με το θαυμάσιο ντοκιμαντέρ του ο Μήτσιος Π. Παπούλιας. Περηφανεύομαι γιατί είναι ανιψιός μου και βαφτιστήρι μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ