Δημιουργήθηκε στο Άστρος το “ΘΥΡΕΑ BIO FAB LAB” εργαστήριο μάθησης και δικτύωσης επιχειρηματικών δράσεων ΒιοΟικονομίας (videos & photos)

0

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Κοινότητας Άστρους με επιτυχία  19-20/10 στο Άστρος, το “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” με την δημιουργία του εργαστηρίου “ΘΥΡΕΑ BIO FAB LAB”

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της συντοπίτισσάς μας  κ. Χριστιάνας Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) ιδρύτριας του “Meraki People”που κάνει πράξη αυτά που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. με νέες καινοτόμες ιδέες.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη, ο οποίος ευχαρίστησε τους ξένους και Έλληνες επιστήμονες που παραβρέθηκαν ή συμμετείχαν διαδικτυακά στην εκδήλωση ,από το ΜΙΤ και άλλα πανεπιστήμια, καθώς ευχήθηκε καλή επιτυχία, και ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας.

Το Global Community Biosummit (Ευρωπαϊκό Δίκτυο )  και το “Meraki People” συνέπραξαν,  με διεθνούς κύρους επιστήμονες  Έλληνες και ξένους.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ ήταν «Μύκητες και ζυμώματα», εστιάζοντας στις ποικίλες εφαρμογές των μυκητών για τα τρόφιμα, την ανθρώπινη υγεία και την υγεία του εδάφους.

Παρουσιάστηκαν ιδέες από διάφορα εργαστήρια Ελληνικά και Διεθνή. Η εκδήλωση ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέες συνέργειες, να εμπνευστεί η  τοπική κοινότητα  ιδιαίτερα τα παιδιά, οι γυναίκες  και οι αγρότες και να  μοιραστούν την υπάρχουσα γνώση, δημιουργώντας παράλληλα νέες ιδέες με αιχμή του δόρατος το βιοεπιχειρείν και το οργανικό χώμα

Στόχος  μας όπως δήλωσε η κ. Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) ,είναι να γεφυρώσουμε την επιστήμη με την παραγωγή με βιο πρώτες ύλες, και ήταν  το ζητούμενο! Η δημιουργία επιχειρηματικών δράσεων ΒιοΟικονομίας και να φτιάξουν οι νέοι δικές τους βιοεπιχειρήσεις στην περιοχή.

Όσο πιο καλή δουλειά κάνουμε τόσο η κοινότητα θα αγκαλιάσει την προσπάθεια!! Οφείλουμε να συνεργήσουμε σαν Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας με την Κοινωνία των Πολιτών και το Περιβάλλον! ! Είδατε έμπρακτα ότι ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και θα είναι μαζί μας πίσω από τα computers…

Τα παιδιά μας να δημιουργήσουν ΔΟΥΛΕΙΕΣ στην Περιοχή και οι τουρίστες να έρχονται για το ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΩΡΙΟ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ,και οι αγρότες να μάθουν τι σημαίνει ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΧΩΜΑ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!

Η κ. Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) στο τέλος, ευχαρίστησε για την στήριξη, όλους τους εθελοντές  ντόπιους και ξένους, καθώς και τον Δήμαρχο κ. Γ. Καμπύλη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Άστρους κ. Κ. Μπάρλα, την Κοιν.Σ.Επ “promo kynouria”και τον χορηγό επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια , το Astros-kynourianews.gr 

Οι δράσεις  του“ Bιο Φεστιβάλ Meraki” θα ολοκληρωθούν, το Σάββατο 21/10 στην Τρίπολη και 22/10 στην Καλαμάτα.

Πληροφορίες: Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) AΣΤΡΟΣ Kυνουρίας – Πελ/σος T.K. 22 001

Http://www.merakipeople.gr +30 6999171819

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Δήλωση Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) στο “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” Αστρος

Εισαγωγή χαιρετισμός Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ)-“ 1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki»

Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη “ 1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki»

Στιγμιότυπα ομιλητών “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” Νο 1

Στιγμιότυπα ομιλητών & Ελληνικά “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” Νο 2

Στιγμιότυπα από το εργαστήριο “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” Αστρος

Ευχαριστήριο Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) “1ο Bιο Φεστιβάλ Meraki” Αστρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ