Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ»

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του υπάρχοντος, από το 2008, προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών στις «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» & «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/ AED)», διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης  διαρκείας 12 ωρών (2 ημερών), από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ. με ειδίκευση στις Πρώτες Βοήθειες και CPR/ AED. Το παραπάνω πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος πολιτών,  από μεμονωμένα άτομα  μέχρι οργανωμένους φορείς όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες και απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση των συμμετεχόντων είναι η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου των ενοτήτων. Το Πιστοποιητικό εκπαίδευσης έχει ισχύ 5 έτη, ενώ σε εκπαίδευση οργανωμένων φορέων παρέχεται Πιστοποιητικό εκπαίδευσης Προσωπικού.

Οι ενότητες είναι οι εξής:

  • Εισαγωγή- Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών
  • Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
  • Αιμορραγίες- Τραύματα
  • Επείγοντα Περιστατικά
  • Αξιολόγηση

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η εκπαίδευση των πολιτών για την ουσιαστική προσφορά βοήθειας σε καταστάσεις κρίσης, έως ότου αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διατηρώντας πάντα της προϋπόθεση της ασφάλειας.

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Εθνικής Αντιστάσεως 43 & Δαριώτου

(Παλαιό Δημαρχείο)

ΤΚ 22100, Τρίπολη

Τηλ. / Fax 2710 222550,

(καθημερινά 9:00 -13:00, εκτός Σάββατο & Κυριακή)

Email: samarites.tripoli@redcross,gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ