Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό

0

Δελτίο Τύπου

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία (ως μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές έμφυλης βίας παγκοσμίως) και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κάθε πολίτη – γονέα, εκπαιδευτικό, μαθητή και θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Άστρους την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00.

Σκοπός των διοργανωτών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της βίας που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα, τόσο στο χώρο της οικογένειας (ενδοοικογενειακή βία) όσο και σε εκείνον του σχολείου (σχολικός εκφοβισμός), σε δύο χώρους δηλαδή που εξ ορισμού θα έπρεπε να θεωρούνται φιλόξενοι και ασφαλείς.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι κ.κ. Μουντζούρη Ελένη, Διοικητικό Στέλεχος / Διαχειρίστρια του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και Καντζάβελου Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργός, οι οποίες εκτός των άλλων θα παράσχουν σημαντικές πληροφορίες και για τη λειτουργία του Ξενώνα στην Τρίπολη, καθώς και άλλων δομών στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί όποιος/α αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια ή/και καθοδήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here