Επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 

0

                                          Γιώργος Η. Παπαηλιού

              Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) και

                     Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

                                  αρμόδιος για θέματα κτηνοτροφίας

                                        Επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, τον Αναπληρωτή Τομεάρχη-αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Γιώργο Παπαηλιού, την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ

επισκέφτηκαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είχαν συζήτηση με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και το Σύλλογο των Εργαζομένων σ΄ αυτόν.

Τα προβλήματα που ανέκυψαν, κατά την καταβολή της προκαταβολής της οριζόντια και σημαντικά μειωμένης, τη φετεινή χρονιά, βασικής ενίσχυσης στους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλονται στην εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ ελλιπή διαπραγμάτευση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027,  η οποία έγινε με όρους επικοινωνιακούς και χωρίς ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Επιπλέον οφείλονται στην αρνητική κατάσταση των  «διοικητικών» του ΟΠΕΚΕΠΕ, κυρίως με ευθύνη της κυβέρνησης – ήδη «έχουν αλλάξει» τρεις πρόεδροι !!! και έπεται συνέχεια (;)  – και ενδεχομένως σε τεχνικού χαρακτήρα σφάλματα και παραλείψεις.

Για την επιτέλεση της εξαιρετικά σημαντικής αποστολής του,  ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρειάζεται προσωπικό που να αμείβεται αξιοπρεπώς. Την παρακωλύουν, η υποστελέχωση   αλλά και οι αμοιβές που μάλιστα υπολείπονται αυτών των εργαζομένων σε άλλες παρεμφερείς, από πλευράς έργου,  υπηρεσίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τον Οργανισμό που αποτελεί σημαντικό  πυλώνα για την ενίσχυση των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα  και ευρύτερα της υπαίθρου .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ