Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πλαίσιο της Πράξη «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. «Πελοπόννησος προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες  που κατοικούν στους Δήμους Γορτυνίας ,Μεγαλόπολης και Τρίπολης και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη:

α) είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας.

β) είναι κάτοικοι των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης(εκτός αστικού ιστού),

Έμφαση θα δοθεί σε μακροχρόνια άνεργα άτομα χωρίς εξειδίκευση σε κάποιο επάγγελμα ή με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέσεις εργασίας που έχουν καταργηθεί λόγω της μακρόχρονης ύφεσης.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

Νέες ψηφιακές δράσεις, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς των μελών του παρουσίασε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρεία SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας».

Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΉ ΈΚΘΕΣΗ «ANUGA», 07 11 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2023

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA, που θα πραγματοποιηθεί από 07 έως 11 Οκτωβρίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας. Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όσες από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας, εκ νέου, συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο mail του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, press@arcadianet.gr.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΙΟΥΝΊΟΥ Η ΣΎΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΏΝ ΜΗΧΑΝΏΝ ΜΕ ΤΑ POS
Μέχρι το τέλος Ιουνίου όσες επιχειρήσεις έχουν τζίρο έως 100.000 ευρώ θα πρέπει να προχωρήσουν υποχρεωτικά στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με POS. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να το πράξουν έως το τέλος Ιουλίου. Το κόστος χρηματοδότησης για την αναβάθμιση και την αντικατάσταση ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικών μηχανισμών καλύπτεται από πόρους του Ταμείο Ανάκαμψης και συνολικά ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ΑΑΔΕ, έως το τέλος Οκτωβρίου, σε όλη την αγορά, καμία απόδειξη από POS δεν θα εκδίδεται ανεξάρτητα, παρά μόνο ενιαία αφού περάσει υποχρεωτικά από την ταμειακή μηχανή. Ουσιαστικά ταμειακές μηχανές και POS γίνονται πλέον «ένα» και διασυνδέονται on line με την ΑΑΔΕ για τη διαβίβαση στοιχείων.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ 2023
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», στην πλατφόρμα https://exoikonomo2023.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. διατίθενται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 20.000 νοικοκυριά. Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 75%, ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού, ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού με επιδοτούμενο επιτόκιο. Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις είναι: Αντικατάσταση κουφωμάτων, Τοποθέτηση/ αναβάθμιση θερμομόνωσης, Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (Σύστημα διαχείρισης smart home).

ΕΡΓΑΝΗ: ΑΝΟΊΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΓΙΑ ΟΡΘΈΣ ΕΠΑΝΑΛΉΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΙΒΑΝ
Προκειμένου να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100.000 (+50.000) ΝΕΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & – ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο από 12/6/2023 – 16/6/2023, για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί σε αυτά, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που έχει δηλωθεί, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματά τους. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα και οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ