Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  παρουσιάζονται οι ενότητες για το σεμινάριο Τυροκομίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, η χρονική διάρκεια του είναι 34 εκπαιδευτικές ώρες.

Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των παραγωγικών ικανοτήτων των καταρτιζομένων.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 8:00-13:00

Tο Σάββατο, 02/12/2017 και κατά τις ώρες [8:00-13:00] θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης των κεντρικών συστημάτων του Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΦΚΑ, καθώς και συντήρηση των Πινάκων Δικτύου Μέσης Τάσης του Υποσταθμού του κτιρίου της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής.

Κατά συνέπεια, το σύνολο των Πληροφοριακών Συστημάτων της Κεντρικής Υπολογιστικής Υποδομής του ΕΦΚΑ θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για το παραπάνω χρονικό διάστημα.”

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Πενιχρά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεις για την αγορά αφού οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν είδαν αύξηση των πωλήσεων τους . Αυτό δείχνουν τα στοιχειά που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοέμβριου 2017 αφού μόλις το 10% των επιχειρήσεων δηλώσαν ότι είδαν αύξηση των πωλήσεων τους σε σχέση με πέρσι , ενώ σχεδόν οι μισές (47%) κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα τζίρου από πέρσι.

ΣτΕ: ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ

Απόφαση με μεγάλη βαρύτητα σε φορολογικό, ποινικό και οικονομικό επίπεδο εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι οι έλεγχοι των Αρχών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων σε ημεδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν της πενταετίας. Ο χρονικός αυτός περιορισμός κατά τους ανώτατους δικαστές επιβάλλεται με βάση τις συνταγματικές αρχές.

ΟΑΕΔ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Αυξήθηκαν τον Οκτώβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα οποία το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο ανήλθε σε 824.517 άτομα. Από αυτά, 493.313 (ποσοστό 59,83%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 331.204 (ποσοστό 40,17%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here