Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΝΟΔΟΣ 1,8% ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Άνοδο 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο εφέτος σε ετήσια βάση, από αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2018 και αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο εφέτος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.λπ.) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος υπήρξαν αυξήσεις κατά 2,7% στη στέγαση (λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης) και κατά 1,5% στις μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ VI INWARD MISSION ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει για την επιχειρηματική αποστολή Vi Inward Mission που αφορά εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων και οίνου και η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή Rioja (Ισπανία) στις 27 και 28 Φεβρουάριου 2019.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ» ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ
Σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, νέες δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ, όπως η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και η δράση «Ενισχύω – Επιβραβεύω» που απευθύνονται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 400 και 250 εκατ. αντίστοιχα, αλλά και η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση και την ιδιωτική εκπαίδευση και η δράση για την «Ενίσχυση Υφιστάμενων και Νέων Συνεργατικών Σχηματισμών (cluster)». Αυτά γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, σε ενημερωτική εκδήλωση που παρουσίασε αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις επιχειρήσεων.

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Η ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων συνέχισε να σημειώνει άνοδο το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αποδεικνύοντας βελτίωση της οικονομίας, ενώ η ενίσχυση του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών στην Ελλάδα, η οποία κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Ευρώπη -80%- έναντι ενός μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 70%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στεγαστικών Δανείων.

ΑΑΔΕ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ «ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕΣ» ΣΤΟ TAXISNET
Αρκετοί είναι οι χρήστες του taxisnet ,ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν προβλήματα με τον λογαριασμό τους στο σύστημα της ΓΓΠΣ. Το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στην εισαγωγή, πολλές φορές, λάθος κωδικών με αποτέλεσμα το taxisnet να κλειδώνει τον λογαριασμό.
H AAΔΕ έχει βγάλει έναν χρήσιμο οδηγό του τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ