Ερώτηση Γ.Παπαηλιού για την λειτουργία  των διεπαγγελματικών  οργανώσεων

0

                                          Ερώτηση

                     του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ 

                                Γιώργου Η. Παπαηλιού 

                  για τον ορισμό του πλαισίου λειτουργίας

                     των διεπαγγελματικών  οργανώσεων

30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  σχετικά με την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για τον ορισμό του πλαισίου λειτουργίας των διεπαγγελματικών  οργανώσεων

Στο πλαίσιο αποτελεσματικής εκπλήρωσης της αποστολής των συνεργατικών σχημάτων στο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύθηκε το πλαίσιο λειτουργίας των  διεπαγγελματικών οργανώσεων, με την υπ΄  αριθ. 1493/142299/ 2019 υπουργική απόφαση. Έτσι οι διεπαγγελματικές οργανώσεις, μέσω  της ισόρροπης εκπροσώπησης  παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων και εξαγωγέων, επιτελούν το έργο της  ανάπτυξης των επιμέρους  κλάδων της αγροτικής οικονομίας, της ανάδειξης και προώθησης  προϊόντων και της προστασίας των εθνικών προϊόντων όπως η ελιά, το ελαιόλαδο, το κρασί, η φέτα κ.α.

Με την κατάργηση της παραπάνω υπουργικής απόφασης από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι παραγωγοί μένουν απροστάτευτοι, αφού τίθεται υπό αμφισβήτηση η αντιπροσωπευτικότητα των  διεπαγγελματικών οργανώσεων,  υποβαθμίζεται ο ρόλος τους στη στήριξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και αφήνεται κενός χώρος για την εξυπηρέτηση αλλοτρίων συμφερόντων.

Επιβάλλεται η έκδοση νέας απόφασης, που να αποσκοπεί στην αποτελεσματική προστασία  των συμφερόντων των παραγωγών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ