Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες & Οι γονείς του μικρού σας φίλου…

0

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, τις ενορίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια για την αγορά ενός ορθοστάτη, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την βελτίωση της καθημερινότητας ενός παιδιού με κινητικά προβλήματα.

Αφού συγκεντρώσαμε το ποσό, σε συνεργασία με τους γονείς παραγγείλαμε το μηχάνημα και μετά από κάποιους μήνες το παραλάβαμε.

Ακολουθεί το Ευχαριστήριο Σημείωμα των γονιών.

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή στην προσπάθεια συγκέντρωσης του απαραίτητου χρηματικού ποσού για την αγορά ενός ορθοστάτη για τον εφτάχρονο γιο μας. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή η οποιαδήποτε συνεισφορά αποκτά ιδιαίτερη αξία και σπουδαιότητα. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο κάθε παιδί που πρόσφερε το χαρτζιλίκι του συντελώντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας του δικού μας παιδιού.

Ο ορθοστάτης είναι ένα μηχάνημα, ένα είδος αμαξίδιου, που επιτρέπει στον μικρό μας να στέκεται όρθιος, όπως άλλωστε αποκαλύπτει και η ίδια η λέξη. Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η μετακίνησή του μέσα στο χώρο του σπιτιού, καθώς διαθέτει τροχούς. Σκεφτήκαμε πως δείχνοντάς σας εικόνες του και εξηγώντας σας τη λειτουργία του, θα μπορούσατε καλύτερα να αντιληφθείτε το πρακτικό αποτέλεσμα της ενέργειάς σας. Όταν ο ορθοστάτης βρίσκεται σε οριζόντια θέση μοιάζει με μικρό τροχήλατο κρεβάτι. Αρχικά, λοιπόν, ξαπλώνουμε και σταθεροποιούμε το σώμα του γιου μας και στη συνέχεια σηκώνουμε τον ορθοστάτη σε κατακόρυφη θέση. Οι ειδικές υποδοχές στη βάση, που μοιάζουν με παπούτσια, κρατούν τα πόδια του σταθερά και του εξασφαλίζουν σωστή στάση σώματος. Το τραπεζάκι που μπορεί να τοποθετηθεί στο κατάλληλο ύψος του δίνει τη δυνατότητα να αγγίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια ή μουσικά όργανα.

Η χρήση του ορθοστάτη ευελπιστούμε πως θα έχει πολλαπλά οφέλη για το μικρό μας γιο, που έχει εγκεφαλική παράλυση-τετραπληγία, καθώς του επιτρέπει να κάνει πράγματα φαινομενικά απλά αλλά πολύ σημαντικά για τον ίδιο.  Η συχνή χρήση του θα επιφέρει με τον καιρό μυϊκή και οστική ενδυνάμωση. Αυτό ελπίζουμε πως θα περιορίσει τα αναπνευστικά του προβλήματα, μειώνοντας έτσι σημαντικά και το δικό μας άγχος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δυνατότητά του να κινείται στο χώρο θα του εξασφαλίσουν καλύτερη επαφή με το οικογενειακό και το ευρύτερο περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και σας ευχόμαστε μια παραγωγική και χαρούμενη σχολική χρονιά!»

Με αγάπη,

Οι γονείς του μικρού σας φίλου.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ