Η Κυβέρνηση προστατεύει τις πολυεθνικές εταιρείες

0

Η Τροπολογία που καταθέσαμε αφορά τα πρόστιμα, τον τρόπο που τα χειρίζεται η Κυβέρνηση και πως τα ανακοινώνει.

Μετά από ερώτηση που έκανα στον Υπουργό, αφού μέσα στη διάταξη έπρεπε να αναφέρεται το προϊόν που αισχροκερδεί η κάθε εταιρεία, ο Υπουργός αρνήθηκε ότι υπάρχει αυτό το ζήτημα. Επομένως, φέραμε μια τροπολογία να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση και όλους τους συναδέλφους βουλευτές, ώστε να ψηφιστεί με σκοπό να ανακοινώνεται μαζί με το πρόστιμο και το προϊόν που η κάθε εταιρεία αισχροκερδεί. Όμως η Κυβέρνηση αρνείται να το δεχτεί και δεν καταλαβαίνω το γιατί;

Εσείς είστε και μια φιλελεύθερη Κυβέρνηση και θα πιστεύατε στη λειτουργία του καταναλωτή, του καταναλωτικού κινήματος, στο πώς μπορεί η αγορά από μόνη της, με τη βοήθεια του καταναλωτή να βοηθήσει στη μείωση των τιμών. Εσείς όμως σε αυτό το ζήτημα είστε λίγο «Κομμουνιστές» όταν ακούτε για μεγάλες εταιρείες και πάτε στην προστασία τους. Αναρωτιέμαι γιατί το κάνετε; Όταν μια μεγάλη εταιρεία ξέρει ότι το προϊόν της θα βγει στη δημοσιότητα και ο καταναλωτής μάθει ότι αυτό το προϊόν είναι που αισχροκερδούσε, τότε θα πάρει στα χέρια του το ζήτημα της αγοραστικής του δύναμης και η επόμενη εταιρεία δεν θα το κάνει γιατί θα ξέρει ότι θα τιμωρηθεί από τον καταναλωτή. Εσείς όμως προστατεύετε τις μεγάλες εταιρείες.

Θα μπορούσαμε σήμερα να συμφωνήσουμε ώστε να αποδεχτείτε την Τροπολογία μας και από Δευτέρα όταν προκύπτει ένα πρόστιμο να βάζουμε το όνομα του προϊόντος που κλέβει τον καταναλωτή.

Ο Άγιος Βασίλης της Κυβέρνησης ήρθε κατά κύριο λόγο για τις μεγάλες εταιρείες, τις οποίες τις προστατεύει με κάθε τρόπο. Πρώτη φορά βλέπω φιλελεύθερη Κυβέρνηση να μην επιτρέπει στον καταναλωτή να μαθαίνει ποιος τον κλέβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ