Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, ιδίως στην περιφέρεια

0

  Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,  στην Τρίπολη

Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού συναντήθηκε και  είχε συζήτηση με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,  στην Τρίπολη:

Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, ιδίως στην περιφέρεια.

Στην Αρκαδία υπάρχουν 70 και πλέον οργανικά κενά, ενώ επίκεινται πολλές συνταξιοδοτήσεις λόγω ορίου ηλικίας. Αυτά δεν επιτρέπουν  την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων και συνακόλουθα καθιστούν  την αστυνόμευση-την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας προβληματική, λαμβανομένων υπόψη της έκτασης της περιοχής και της δυσχερούς πρόσβασης σε πολλές περιοχές.

Το περαιτέρω αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους είναι προχωρημένης ηλικίας και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων των αστυνομικών, όπως π.χ. η θεσμοθέτηση του επικίνδυνου χαρακτήρα του επαγγέλματός τους, ώστε οι ίδιοι να είναι ασφαλείς και να ανταποκρίνονται στις, ούτως ή άλλως, υπέρογκες δαπάνες καθημερινής διαβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ