Θα κάνουμε μια προγραμματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα

0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών: Το ΠΑΣΟΚ ανέβασε κατά 40% τα ποσοστά του, συγκριτικά με το 2019 αν και υπάρχει πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Αυτό είναι ένα πραγματικό θέμα προς συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση έχασε 50%. Υπάρχει μια πολύ καθαρή εικόνα από τα χθεσινά αποτελέσματα και πρέπει τα κόμματα να την αξιολογήσουν για να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα. Εγώ μόνο στο κόμμα του Μπάαθ έχω ακούσει να υπάρχει ένας αρχηγός για πάντα. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε θεσμικό κόμμα με διαδικασίες που τηρούνται.

Απέναντι στη ΝΔ πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση – εντός και εκτός Βουλής – για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όλα αυτά που θα συμβούν. Χωρίς τοξικότητα, διχασμούς και τα γνωστά hashtags. Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Το ήθος που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του κουλτούρα. Δηλαδή μια προγραμματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα. Έχουμε μπροστά μας τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές για να πείσουμε τον κόσμο για αυτό.
Αναφορικά με την ακροδεξιά: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μιλάει πολύ καθαρά για αυτό το θέμα γιατί έχει μέτωπο με την ακροδεξιά. Εμείς ούτε συγκυβερνήσαμε με ακροδεξιό κόμμα, ούτε πήραμε μετά τους υποψήφιούς του και τους κάναμε βουλευτές. Δεν αξιοποιήσαμε ακροδεξιά  στελέχη του ΛΑΟΣ και του Τζήμερου, όπως έκανε η ΝΔ.

Ο Πρόεδρος μας, ο κ. Ανδρουλάκης, προεκλογικά ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε τις ψήφους που θα στήριζαν τη Χ.Α. Γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι ο Κασιδιάρης, ο οποίος είναι καταδικασμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και στηρίζει τους «Σπαρτιάτες» είναι φασίστας με συγκεκριμένο παρελθόν και παρόν. Εμείς δεν θελήσαμε τέτοιες ψήφους. Ήταν ντροπή για τον προοδευτικό κόσμο όταν βγήκε ο Μπαρμπαρούσης – ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης- και δήλωσε ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί για αυτήν είναι εύκολος αντίπαλος, με το ΠΑΣΟΚ είναι τα δύσκολα. Γι’ αυτό η ΝΔ στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εύκολος αντίπαλος για αυτούς είναι οι χορηγοί τους που τους έφτασαν στο 40%. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. Γι’ αυτό επισημαίνουμε, ότι με τον προοδευτικό κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα λοιπά κόμματα, εκτός των ακροδεξιών, θα συναντηθούμε στις διεκδικήσεις για την καθημερινότητα, για τους εργασιακούς χώρους και ό,τι άλλο χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ