Ιχθυοκαλλιέργειες στο Δήμο μας: Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τουριστική ανάπτυξη-Δείτε ολόκληρη την συνεδρίαση (videos)

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/9 ,η EKTAKTH «δια ζώσης» συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου ,με θέμα:

“Έκφραση γνώμης επί της προτεινόμενης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), για την ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεθάνων.”

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Γκαύρος Δημήτριος – Δημοτικός Σύμβουλος

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δ. Κατσής ,αναφέρθηκε στην νομιμότητα της συνεδρίασης και για τους λόγους του κατεπείγοντος του θέματος. Μετά την εισήγηση του θέματος από τον κ. Δ. Γκαύρο, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, του κ.Καραχάλιου από τον σύλλογο του Αρκαδικού χωριού, του εκπροσώπου της εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών κ.Τετώρου, των προέδρων Π.Αστρους & Αγ.Ανδρέα, δ/σ, του εκπροσώπου συλλόγου  καταλληματων, εκπροσώπων της κίνησης “ο τόπος μας”, κατοίκων του Αρκαδικού χωριού.

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ.Θ. Πλακοκέφαλος ,παρουσίασε την νομοθεσία και τους όρους που έχει υπογράψει η εταιρεία για 35 χρόνια και κατέληξε προτείνοντας την αναβολή της απόφασης και την σύσταση επιτροπής ειδικών επιστημόνων για να γίνει σχετική μελέτη για τους όρους και τις επιπτώσεις με την επέκταση και λειτουργία των ιχθυοκαλλιέργειών.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου κ. Γ. Καμπύλη για το θέμα, καθώς  ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε ότι  υπάρχει παράταση ,λόγω εκλογών, και είναι σύμφωνος  με την αναβολή της απόφασης.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι, από τους κ.κ Π.Μαντά &  Δ. Γκαύρο, έγιναν τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων καθώς  δευτερολογίες και ακολούθησε η ψηφοφορία των δύο  εισηγήσεων και αποφασίστηκε η αναβολή της απόφασης.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και για την σωστή ενημέρωση σας, το astros-kynourianews.gr σας παρουσιάζει παρακάτω ολόκληρη την συνεδρίαση, με  όλες τις τοποθετήσεις στα σχετικά videos.

.Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ