Κίνηση Πολιτών «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» συμμετέχει στην συγκέντρωση/ ενημέρωση για «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΑ»

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόρεια Κυνουρία, 25/11/2023

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΑ

Η Κίνηση Πολιτών «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 18/9/2023 ανέδειξε την επιχειρούμενη, από τη Δημοτική Αρχή, καταστροφή του εμβληματικού ΧΑΝΤΑΚΑ Παραλίου Άστρους, με την υλοποίηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ».

Ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ, ένα σημαντικό τοπόσημο του Παραλίου Άστρους και συνυφασμένο με την ιστορία του, αποτελεί αφενός ένα αιωνόβιο αντιπλημμυρικό έργο -δυστυχώς το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, αφετέρου ένα μνημείο της φύσης με τους δεκάδες ευκαλύπτους, που σύμφωνα με την μελέτη θα κοπούν.

Αντιδρώντας στην καταστροφική επέμβαση της Δημοτικής Αρχής στο ΧΑΝΤΑΚΑ, δεκάδες κάτοικοι, επισκέπτες και φίλοι του Παραλίου Άστρους ενεργοποιηθήκαν και δημιούργησαν την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΑΚΑ» και καλούν, την Κυριακή 26/11/2023 στις 11:00 π.μ. στην πλατεία του Παραλίου Άστρους, σε συγκέντρωση/ ενημέρωση για «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΑ». (δείτε εδώ)

Η Κίνηση Πολιτών «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων του Παραλίου Άστρους και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη ενημερωτική εκδήλωση.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Κίνησης πολιτών «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ