Καστάνιτσα : Απαράδεκτες πρακτικές του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας

0

Συνέβη και αυτό. Από τις ζημιές του 2019 με δεκάδες επιστολές και παρεμβάσεις μας στα Δ.Σ προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε 3 περίπου χλμ έξω από την Καστάνιτσα το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου από Καστάνιτσα προς Άγιο Πέτρο –Τρίπολη και Καστάνιτσα προς Βαμβακού –Τρίπολη  ή Σπάρτη.

Καμία υπηρεσία υπεύθυνη. Η γνωστή μετατόπιση ευθυνών μεταξύ  Περιφέρειας, Δασαρχείου, Δήμου  και ξανά από την αρχή.  Στο τελευταίο έγγραφο που στείλαμε από κοινού με τον Σύλλογο η απάντηση της Περιφέρειας στις  6/9/2023 δια χειρός  Προϊσταμένου Τ.Υ Αρκαδίας  κου Πανουκλιά με  κοινοποίηση στον κο Δήμαρχο έλεγε…

<<η συγκεκριμένη οδός δεν ανήκει στο Επαρχιακό ή Εθνικό δίκτυο του Νομού Αρκαδίας και ως εκ τούτου η συντήρησή της δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας μας.>> !!!!! μάλλον ανήκει σε φορέα άλλου κράτους!!!

Ξαναστείλαμε επιστολή στον κο Δήμαρχο καμία απάντηση. Εκπρόσωπος του Συλλόγου μας επισκέφθηκε τον κο Δήμαρχο ζητώντας  δυο  μπετονιέρες  τσιμέντο, παίρνοντας ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας, χρηματοδοτώντας ο Σύλλογος την αποκατάσταση του δρόμου ενόψει της 39Ης  Γιορτής Καστάνου, αλλά και της όποιας φετινής συγκομιδής , που φέρνει δεκάδες λεωφορεία και χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό μας ώστε να μπορούν να διέλθουν Τουριστικά Πούλμαν και ΙΧ που στην κυριολεξία καταστρέφονται και οι επισκέπτες αποφεύγουν να έρχονται στο χωριό δημοσιοποιώντας αρνητικά σχόλια .

Τελικά ως δια μαγείας χθες βράδυ ειδοποιήθηκε  κάποιο μέλος του Συλλόγου μας, από ΠΟΛΙΤΗ  (μάλλον ψηφοφόρο)  χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο  ,   ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  ότι κανόνισαν με τον Δήμαρχο και θα στείλει ΠΙΣΣΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ , ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Αυτή φαίνεται ότι είναι η  διαδικασία παραμονές των εκλογών γιατί μαθαίνουμε ότι μπετονιέρες σε γειτονικά χωριά πάνε και έρχονται.

Η πρώτη μου και εύκολη σκέψη ήταν η παραίτηση , γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο Πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που εκπροσωπεί ,όταν ο κος Δήμαρχος συνεργάζεται απευθείας με ημέτερους..

Εκφράζουμε την αγωνία μας αλλά και την αγανάκτησή μας για αυτές τιςnπρακτικές !!!!!

Τα ερωτήματα παραμένουν όμως αμείλικτα.

  • Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ασχοληθήκατε τόσα χρόνια που σας παρακαλάμε ?
  • Γιατί κ .Δήμαρχε δεν μας βοηθήσατε να μάθουμε ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την συντήρηση του οδικού αυτού άξονα που συνδέει χωριά του Δήμου μας με την πρωτεύουσα του Νομού?
  • Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος ή και ο Σύλλογος για την Πίσσα παρά επιλέξατε να…… κανονίσετε με κάποιον άσχετο πολίτη?
  • Εάν κ. Δήμαρχε δεν θέλετε την συνεργασία των Προέδρων να διορίζετε ημέτερους και να μην κάνετε εκλογές.
  • Αυτή κ. Δήμαρχε είναι η άποψη σας για τον θεσμικό ρόλο εκλεγμένων Προέδρων ?

Λυπάμαι πολύ.

Θεόδωρος Πεφάνης                                  

Πρόεδρος  Κ .Καστάνιτσας  

               

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ