Λανθασμένες και καταστρεμμένες πινακίδες ,Ε.Ο. Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παρ.Άστρους…

0

Από τον Γιάννη Κουρόγιωργα

Τα παρακάτω στείλλαμε στην Περιφέρεια και την υπουργό Τουρισμού.  . Περιμένουμε ενέργειες  και τον αριθμό πρωτοκόλλου από την Περιφέρεια για τα το θέμα μας. Εμείς δεν είμαστε στη θέση να ισοσκελίσουμε τον προυπολογισμό του κράτους, αφού πρέπει να κόψουμε πολλά, ας πούμε από την βουλή η απο “τη κεφαλή………” για να δόσουμε το καλό παράδειγμα σε όλους.  Εμείς όμως μπορούμε να βάψουμε δύο πινακιδες των δρόμων μας και θα το κάνουμε.

Μάιος 25,2018

Κώστας Πανουκλιάς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 2ο χλμ Τρίπολης – Περιθωρίου, Τρίπολη, 22100, ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κοινοποίηση

‘Ελενα Κουντουρά

Υπουργός Τουρισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Λεωφόρος Αμαλίας 12,

105 57, Αθήνα

Κυρίες και κύριοι

“Είμαι Έλληνας της διασποράς που κάθε Σεπτέμβριο επισκέπτομαι την Ελλάδα, πολλές φορές προσκαλούμε φίλους μας από το εξωτερικό για να απολαύσουν και αυτοί  τον Αττικό ουρανό και να γίνουν φίλοι της πατρίδας μας , αυτό μπορούμε να κάνουμε.”

Ερχόμαστε κάθε χρόνο στην πατρίδα. Το ταξίδι είναι μακρυνο και κουραστικό , 3 ωρες στο αεροδρόμιο, 10 ωρες η πτήση, 4 ώρες βαλίτσες , ενοικίαση αυτοκινήτου , οδήγηση μέχρι το Άστρος ,  περιπου  17 ώρες αν όλα πάνε καλά.

Εφέτος  ξεκινήσαμε στραβά την ετήσια επίσκεψη μας στη πατρίδα , όταν διαπιστώσαμε για περισσότερο από ένα χρόνο  ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ  η και το υπουργείο Τουρισμού δεν σκέπτηκαν να προσθέσουν  τον κομβικό σταθμό” Κάτω Αχαρνές ” ούτε στο κτίριο του σταθμού του αεροδρομίου η εντός των τραίνων του προαστιακού στις οδηγίες που έχει για όλους τους άλλους σταθμούς. Όταν φθάσαμε στο Άργος  στο μονόδρομο προς Τρίπολη που άλλαξε κατεύθυνση για 2- 3 χρόνια τώρα, η επιγραφή για την Τρίπολη ήταν  ακόμα 2- 3 χρόνια τώρα μισοσκεπασμένη με ένα πανί ,  και στο ίδιο σημείο   δεν υπήρχε άλλη  καινούργια επιγραφή να δείχνει Τρίπολη η Άστρος , ξέρουμε αυτά δεν είναι δικιά σας δουλειά , αυτά θα τα βρούμε με τους αρμοδίους, αλλά τα αναφέρομε για να καταλάβετε πως νοιώθουμε με ότι βλέπουμε όταν φτάνουμε στη πατρίδα.

Δεν χαθήκαμε όταν φτάσαμε  στην  Ε.Ο.   Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους  γιατί ξέραμε που πηγαίναμε,  υπήρχαν δύο πινακίδες ,προς την ίδια κατεύθυνση  αριστερά που έγραφαν  η μία  προς Παράλιο Αστρος  και η άλλη προς Άστρος  με μεγάλα γράμματα για τονισμό, συνεχίσαμε ευθεία για το Άστρος αγνοώντας την παραπάνω  μικρότερη   πινακίδα. Όλοι μας ξέρουμε   πάμε ευθεία για το Άστρος , όχι αριστερά, όπως   φαινότανε στη μεγαλη πινακίδα με μικρά γράμματα σε διαφορετική κατεύθυνση. από την κατεύθυνση που έδειχνε η μικρή πινακίδα με τα μεγάλα γράμματα.

Οι πινακίδες των δρόμων χρειάζονται σε όλο τον κόσμο για τους επισκέπτες όχι τους ντόπιους, αν δεν μπορούμε να της διατηρήσουμε σωστά   ας τις καταργήσουμε.

Οι λανθασμένες και κατεστραμμένες πινακίδες στην πατρίδα μας, που ο τουρισμός είναι η βαρειά βιομηχανία μας,  είναι  μικρές λεπτομέρειες μόνο για τους τουρίστες  και τους επισκέπτες μας που πρέπει να διαβάσουν τα αδιάβαστα και να βρούνε ποιά πορεία να πάρουν  (αφού και από το Παράλιο Άστρος πας στο Άστρος …σωστό ήταν). Οι ντόπιοι κάτοικοι και οι αρμόδιοι  δεν έχουν κανένα πρόβλημα , ξέρουν που πάνε και δεν βλέπουν τις κατεστραμμένες πινακίδες  η δεν τους ενδιαφέρει αφού αυτό το θέμα δεν είναι της δικής τους αρμοδιότητας.

Το άσχημο σε όλα αυτά είναι ότι εμείς πρέπει να εξηγήσουμε στους επισκέπτες μας. Ένας επισκέπτης, ύστερα από 17 ωρες ταξίδι,  που θα έβλεπε…;  οδηγώντας  δύο αντικρουόμενες πινακίδες , μία με μεγάλα γράμματα μία με μικρά, που θα πήγαινε η θα φρενάριζε να σκεπτεί  ποιό δρόμο  και ποιά πορεία να πάρει ?  η θα πήγαινε όπου το έλεγε η τύχη του , λίγο οδήγημα μέσα στο Παράλιο Άστρος  δεν είναι και πολύ σημαντικό …..ας μην πούμε περισσότερα….

Δεν χρειάζεται να είμαστε “νευροχειρουργοί” για να “βάψουμε τις πινακίδες ”  των δρόμων μας, η να αφαιρέσουμε τις λανθασμένες πινακίδες , να βρούμε τις Κάτω Αχαρνές η να βάψουμε την  σκεπασμένη πινακίδα με το πανί σο Άργος, μπορούμε να το κάνουμε σωστά άμα θέλουμε.

 

Η παραπάνω φωτογραφία είναι παλιά και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν η μεγάλη πινακίδα έχει βαφτεί σήμερα η  είναι  πόσα χρόνια τώρα 2-3; κατεστραμμένη η αν οι “επαρχιώτες ” φίλοι μας που αυτοπυροβολουνται την έχουν κάνει χειρότερη, δεν μπορείς να διαβάσεις ουτε ενα γράμμα πιά.

Σας παρακαλούμε   να αφαιρέσετε αμέσως την λανθασμένη πινακίδα με τα μεγάλα γράμματα “ASTROS” , για να σταματήσει η σύγχυση  και η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας, και να βάψετε την κατεστραμμένη πινακίδα  για να μπορούν να την διαβάζουν οδηγώντας οι επισκέπτες μας, (αν είναι ακόμα κατεστραμμένη μέχρι σήμερα).

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με τις ενέργειες σας , όποιες και αν είναι, για να μην σπαταλάμε χρόνο σε κανέναν σε αυτά  που  εμείς τα θεωρούμε πολύ σημαντικά

Η συννημένη φωτογραφία τα λέει όλα.

Κύριε Πανουκλιά  σας παρακαλώ να μου στείλλετε αριθμό πρωτοκόλλου
για το έγγραφο  και την συννημένη φωτογραφία (επίσης το έγγραφο είναι σηννημένο)

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ