Με δικαιοσύνη κάποια από τα υπερκέρδη πρέπει να πηγαίνουν στο κοινωνικό κράτος

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στο:

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε μόνη προτεραιότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε τη χώρα. Είμαστε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ. Το πρόγραμμά μας έχει κατατεθεί εδώ και έξι μήνες και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Δεν εκπροσωπούμε τις ίδιες ομάδες συμφερόντων με τη ΝΔ. Εμείς θέλουμε την επιχειρηματικότητα,  δεν ποινικοποιούμε το κέρδος αλλά πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη ώστε κάποια από τα υπερκέρδη να πηγαίνουν στην υγεία, την παιδεία και στις κοινωνικές δομές.

Για παράδειγμα, η ΝΔ μείωσε το φόρο στο μηδέν για τη μεταβίβαση γονικής περιουσίας μέχρι 1,6 εκατομμύρια. Ελάχιστοι πολίτες, αυτοί που διαθέτουν πολλά χρήματα μπορούν να μεταβιβάσουν περιουσία τέτοιας αξίας. Έχουμε διαφορετική πολιτική προσέγγιση από τη ΝΔ, θέλουμε ένα μέρος από τα χρήματα αυτά να πηγαίνει στο κοινωνικό κράτος. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι οι δύο γονείς πρέπει να μεταβιβάζουν δωρεάν περιουσία έως 800.000.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της κοινωνικής κατοικίας. Στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ΝΔ έχει προβλέψει μόνο 100 διαμερίσματα, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία έχει δρομολογήσει την κατασκευή 26.000 κοινωνικών κατοικιών. Ακόμα, για να ενισχύσουμε τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, προτείνουμε μείωση των φόρων για το δεύτερο παιδί.

Τέλος, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ είναι να μειωθεί προοδευτικά, ενώ προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις προτείνουμε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ