ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ & 16/6 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ

0

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ

Στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Τρίπολη, 10:30πμ στην πλ. Πετρινού!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Η κανονικότητα, ο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά!

Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους

στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν!

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (στελέχη των πολιτικών κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας που χαϊδεύουν και αθωώνουν την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας! Όλοι αυτοί δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία, όπως στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι θεσούλες τους και η στήριξη τους στη κυβερνητική πολιτική ή στην εναλλαγή κυβέρνησης, λες και δεν έχουμε δει όλων των ειδών τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα που η επόμενη ήταν συνέχεια της προηγούμενης.

Η κατηγορηματική απόρριψη του νομοσχεδίου στέκεται στον αντίποδα των μεθοδεύσεων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, η οποία, αφού πρώτα συνδιαμόρφωσε το νομοσχέδιο με την κυβέρνηση, τώρα, εκτός από «θετικές διατάξεις» βλέπει και περιθώρια βελτίωσης, σε μια προκλητική προσπάθεια εξωραϊσμού του.

Θυμίζουμε ότι ήδη τρέχουν τα σάλια των εργοδοτικών ενώσεων για την ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου, ενώ με παρεμβάσεις τους ζητούν επιπλέον μέτρα «ελαστικοποίησης» της αγοράς εργασίας, έντασης της εκμετάλλευσης και περιστολής της συνδικαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνοντας τρία πράγματα:

Πρώτον, ότι το νομοσχέδιο μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει για την εργατική τάξη και μόνο καλύτερο για την εργοδοσία.

Δεύτερον, ότι πατάει σε αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις και εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς, τα οποία τώρα γενικεύονται. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να βρεθούν στο στόχαστρο των εργαζομένων όλοι οι νόμοι της εργασιακής ζούγκλας, της κατάργησης των ΣΣΕ και της κυριακάτικης αργίας, της περιστολής του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση κ.ο.κ., στην κατεύθυνση δηλαδή που ήδη οργανώνουν την πάλη τους δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τρίτον, ότι ειδικά η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι νέοι εργαζόμενοι, έχει ακόμα περισσότερους λόγους να βγει στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο ακόμα χειρότερο «αύριο» που της ετοιμάζουν.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση!

Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στα εργοστάσια, στις βιομηχανικές ζώνες, στα γραφεία, στους χώρους εκπαίδευσης!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλες τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους!

Να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας! Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6ης Μάη απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις χαρακτήριζε γελοίες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας, οι κλαδικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν τους τελευταίους μήνες, η κατά μέτωπο σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει σχεδιασμούς, να  φέρει νίκες, είναι ο δρόμος της ελπίδας!

Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω!

Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 Ιούνη!

Στην Τρίπολη, στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 10:30πμ στην πλ. Πετρινού!

13/6 Στην πλατεία Κοσμά: Μια αξιόλογη πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ