Ο δήμος μας διαχρονικά «ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ» και ο δήμαρχος δεν το «καταλαβαίνει». 

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Από την διασπορά, Ιούνιος 9,2023

Δεν καταλάβαμε ποτέ, αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους , κάτι που είναι αυτονόητο για μας ,τα κρατάνε όλα αναιτιολόγητα μυστικά για τις διάφορες αναθεωρημένς προφάσεις και τις “μελέτες”, “και άλλες μελέτες”… γιατί τουλάχιστον δεν αναρτούν σχεδόν χωρίς χρήματα στην ιστοσελίδα του δήμου μας δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

Γιατί δεν διαβάζουν το δικό τους τουριστικό πρόγραμμα? Γιατί δεν εκτελούν τις εντολές της τοπικής κοιμωνίας που ψήφισε το πρόγαμμα? Στην ψηφιακή εποχή μας η προβολη του τόπου μας , για ότι έχουμε, είναι καταλυτκή ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ της κοινωνίας για την περιβόητη οικονομική ανάπτυξη , που κάποτε …ΘΑ έρθει ΑΥΤΟΜΑΤΑ…. .Όλοι στο πλανήτη γη κάνουν τα αυτονόητα και ότι μπορούνε. Εμείς θα πνιγούμε.. δεν κουνάμε ούτε τα χέρια μας.,,,,αλλά ξέρουμε να βγάζουμε φωτογραφίες…

Δεν το καταλαβαίνουν, δεν θέλουν η δεν μπορούν?

Η τοπική κοινωνία περιμένει υπομονετικκά, γνωρίζει τα αδικαιολόγητα για την “μεγάλη παράλειψη της ντροπής ” , γνωρίζει τι δικαιούται κα τι της ανήκει και σύντομα θα ενεργήσει ανάλογα.

TO “AΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΘΥΡΕΑΣ” . Αυτά είναι τα «μουσεία» μας και οι αρχαιολογικοί χώροι ,όπως διαχρονικά για δέκα χρόνια μας λέει στην ιστοσελίδα του ο δήμος μας ,έλεος πιά , μετά λέμε γιατί πέφτουν αστραπές τον Αύγουστο..ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ .Σωστά και δίκαια η σελίδα  Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr  θεωρείται το “AΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΘΥΡΕΑΣ”.

Στην ψηφιακή εποχή μας η ιστοσελίδα του δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας για την σωστή προβολή του τόπου μας .Πρεπει κάποτε να καταλάβουμε όλοι ότι η προβολή  για ότι έχουμε δεν είναι για τον Καρυτσιώτη”… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ,κάτι αυτονόητο, που όλοι παντού κάτι κάνουν, όσο μπορούνε καλύτερα. Ευχόμαστε ο δήμαρχος να καταλαβαίνει, να θέλει , να μπορεί και να κάνει σύντομα τα αυτονόητα. Όχι άλλα λόγια ρε παιδιά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ.

Πως να το κάνουμε εμείς και πολλοί συμπολίτες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ας μην πούμε όλοι οι συμπολίτες μας, δεν πιστεύουμε ότι τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του δήμου μας για να αναφέρονται στη ιστοσελίδα του δήμου μας είναι το Λιμάνι Αγίου Ανδρέα , το Ελληνικό (ή Τειχιό)  ,τα Φαράγγια της Μαζιάς και της Ζαρμπάνιτσας, αλλά είναι πολύ σπουδαιότερα που επίσης πρέπει να αναφέρονται τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας o «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους) . τελεία και πάβλα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Ο δήμος μας διαχρονικά «ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ» να κάνει τα αυτονόητα , να αναρτήσει χωρις έξοδα 2 φωτογραφίες. Ο δήμαρχος δεν το «καταλαβαίνει» , «κοσκινάει» και υπόσχεται . Δικαιολογείται στους φίλους του δεν θα κάνει μπαλώματα, λες και η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ στην ιστοσελίδα του δήμου δεν ήταν ένα μπάλωμα. «Ξέχασε» το Άστρος , την Εθνοσυνέλευση και την Σχολή Καρυτσιώτη. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

H «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως» που είναι ένα συνταγματικό κείμενο αναφέρει. «Ήδη δε μετά δεκαέξ μήνας Δευτέραν να συγκροτήση εν Άστρει συνέλευσιν ….»  «Εξεδόθη εν Άστρει εντός του Μουσείου του Καρυτσιώτου»,

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πηγές

Οι φωτογραφίες από την κεντρική ιστοσελίδα του δήμου μας τα λένε όλα. – astrosgr.com

Ο «Ιερός χώρος» της Β’Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι εδώ, μπροστά μας,στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας «Ελλάδα 2021» – astrosgr.com

Αρχαιολογικοί χώροι – Ιστορία & Αξιοθέατα Άστρους Αρχεία – Κοινότητα Άστρους (koinotitaastrous.gr)

Αξιοθέατα Αγιάννη Αρχεία – Κοινότητα Άστρους (koinotitaastrous.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here