Ο ΚΑΘΕΝΑΣ  ΤΟ  ΒΙΟΛΙ  ΤΟΥ

0

ΓΡΑΦΕΙ Ο ROBINSONAS

Καθώς φαίνεται, οι πολίτες στις ευρωεκλογές αποφάσισαν να “σπάσουν πλάκα” με τους πολιτικούς αρχηγούς και το πέτυχαν. Γι’ αυτό, όχι μόνο δεν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά φρόντισαν να ανακατατέψουν την πολιτική “τράπουλα” όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Κι ως φαίνεται το πέτυχαν.

Και όπως τελικά διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα, κατάφεραν η κατάσταση να θυμίζει την “Ωραία Ελένη” της Τροίας: Ο Όμηρος αναφέρει ότι ήταν πολύ όμορφη, χωρίς όμως να δίνει καμία περιγραφή της. Άρα, ο καθένας τη φαντασιώνεται σύμφωνα με τα γούστα του: άλλος ξανθιά, άλλος μελαχρινή, άλλος ψηλή, άλλος κοντή! Σαν την άλλη που είπε εγώ είδα κάτι κουνιότανε αλλά…….

Αυτό ακριβώς κάνουν και οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη των κομμάτων από το βράδυ της Κυριακής. Ο τσουκαλάς κολλάει το χερούλι όπως τον βολεύει.

Ο μεν Μητσοτάκης μεταφράζει το αποτέλεσμα ως προτροπή των πολιτών να κάνει περισσότερες και ταχύτερες μεταρρυθμίσεις. Δεν φαντάζεται, ίσως και να ξορκίζει την πιθανότητα ( που φαίνεται η πιο σίγουρη αιτία) οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν τη ΝΔ αυτή τη φορά, απλά να μην συμφωνούν με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τον τελευταίο χρόνο. Πάντως πιστεύω πως ο Μητσοτάκης ξέρει γιατί έχασε αλλά φοβάται μην σπάσει τα αυγά.

Ο δε Κασσελάκης ονειρεύεται πολιτικές ανατροπές, ψάχνοντας ταυτοχρόνως να εντοπίσει “εσωτερικούς εχθρούς” για να τους φορτώσει την εκλογική του αποτυχία. Αφού, όταν η κυβέρνηση χάνει ένα εκατομμύριο ψήφους και εσύ, αντί να πάρεις έναν “μεζέ”, “ταΐζεις” όσους είναι στα αριστερά σου, ε, αποτυχία είναι αυτό, όπως κι αν το βαφτίσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο πιο πικραμένος από όλους! Τι κι αν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την ολοκληρωτική του διάλυση. Τι κι αν ανεβάζει ποσοστά (έστω και λίγο) σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πάλι βρίσκεται με “την πλάτη στον τοίχο”. Μην είναι ο στόχος να είναι δεύτερο κόμμα στον οποίο απέτυχε; Μην είναι το αγέλαστο πρόσωπό του, που είναι ο εφιάλτης των επικοινωνιολόγων; Η ουσία είναι ότι ήδη αμφισβητείται η ηγεσία του στο ΠΑΣΟΚ και δύσκολα “θα βάλει χειμωνιάτικα”. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η ατάκα πασίγνωστου πασόκου: “Αν σε κάθε εκλογές ανεβαίνουμε μία μονάδα, θα γίνουμε κυβέρνηση σε 25 χρόνια!”.

Ο μόνος χαρούμενος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Διπλασίασε τα ποσοστά του, αύξησε τις ψήφους του και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το κόμμα του βρίσκεται σε πορεία κατάληψης της εξουσίας. Μπορεί και να έχει δίκιο και σε λίγα χρόνια να τον δούμε πρωθυπουργό. Εδώ τα κατάφερε ο Τσίπρας που υποσχόταν να νικήσει την Ευρώπη και το ΔΝΤ, γιατί να μην τα καταφέρει ο Βελόπουλος που υπόσχεται συντάξεις 3000 – 4000 € σε οκτώ μήνες; Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να επιβεβαιωθεί η παροιμία που αναφέρεται σε ψείρες και γιακάδες! Οψόμεθα λοιπόν

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ