Ο Λογαριασμός και το Πρόσχημα…

0

Ας πούμε … υποθετικά πάντα … ότι “μαζί τα φάγαμε” και όλοι εμείς εδώ, λαός και Κολωνάκι, στήσαμε τσιμπούσι τρανταχτό και ξεκοκαλίσαμε μέχρι το ‘μεδούλι’ την Ευρώπη.

Άντε και το ‘χωνέψαμε’ αυτό. Ο Λογαριασμός;

Πού είναι ο Λογαριασμός; Διότι κάθε ζημιάρης ξέρει ότι στο τέλος της νύχτας θα κληθεί να φανεί κύριος και να πληρώσει τα σπασμένα του!!

Εδώ Λογαριασμός δε μας παραδόθηκε ποτέ.

Έτσι, κανείς πρακτικά δεν ξέρει τι ακριβώς χρωστάμε και πόσα ο καθένας μας πρέπει να πληρώσει!! Πολύ ενδιαφέρον … και εξηγείται φυσικά από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ο λογαριασμός είναι αενάως προσαυξανόμενος.

ΕΚΕΙ κρύβεται ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.

Οπότε, αντί να ενημερωθούμε άπαντες οι “εμπλεκόμενοι” για το πόσο και το τι θα πρέπει να πληρώσουμε, ΑΡΧΙΣΕ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ κρυμμένη πίσω από τον ‘φερετζέ = πρόσχημα’ της δίκαιης κατανομής των βαρών, που προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πως απλά θα πληρώνουμε 4 EVER AND EVER.

Δεν έχει σημασία αν φταίξαμε ή όχι!

Δεν έχει σημασία αν βγάλαμε λεφτά ή όχι!

Βασικά … τίποτα δεν έχει σημασία, εφόσον συνηθίσουμε να πληρώνουμε ΑΕΝΑΩΣ χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Όλη η Ιστορία είναι να μη γινόμαστε ενοχλητικοί. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και ωραίο πράγμα να σου πούνε έτσι κατάμουτρα ότι ο Λογαριασμός σου είναι ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.

Εξίσου αγενές θα ήταν να μας πούνε πως ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ είναι απλά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, πραγματικά ‘βαφτίσια’ δηλαδή για να φαίνεται πως υπάρχει κάποια Λογική, κάποια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ τρόπον τινά ώστε ο Σίσυφος να σέρνει τη μπαλίτσα του σαν μεταμοντέρνο χαμστεράκι!!

Ενώ σαφέστατα δεν υπάρχει καμία Λογική πλέον, και αποτελούν αυτά τα χαράτσια απλώς το τίμημα της όποιας μίζερης ησυχίας μας ώστε να μη χρειαστεί να ταραχθούμε με τη ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που έχει την κακιά συνήθεια να σκιάζει τον ενημερωμένο πολίτη … αυτό το ανώμαλο είδος των θορυβημένων συμπολιτών μας που έχουν βαλθεί να μας χαλάσουνε το Σου Κου μας.

Τελικά, τον Λογαριασμό απ’ ότι φαίνεται ούτε εμείς οι ίδιοι θελήσαμε ποτέ να τον μάθουμε, και προτιμούμε τα “εφευρετικά Ονοματάκια” των εκάστοτε νέων φόρων και τα “Αρχικά” των εισφορών, για να μπορούμε να κοιμόμαστε λίγες ώρες ήσυχοι στον καναπέ μας.

Οι φόροι και οι εισφορές είναι τελικά το δικό μας πρόσχημα για την Ησυχία μας, για να μη χρειαστεί να τρομάξουμε με ΑΥΤΑ που μας βρήκαν.

Θα μας χαλάσω τη μέρα, όμως, και θα πω μια παλιά σοφία που σύντομα θα βγει πέρα για πέρα αληθινή: Οι λογαριασμοί πάντοτε πληρώνονται … γρήγορα, αργά ή αέναα … με το καλό, με το κακό ή με το άσχημο. Εμείς απλά διαλέγουμε τον τρόπο και τη στιγμή…

macroskopio.gr

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ