Ο ξεχασμένος κομβικός σταθμός Κάτω Αχαρνές , οι πινακίδες των δρόμων και η πρόσβαση στους αρχαιολογικούς μας χώρους.

1

Του  Γιάννη Κουρόγιωργα

Τα παρακάτω στείλλαμε στην υπουργό Τουρισμού και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κυρίες και κύριοι ,

δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αρμόδιος για το σταθμό Κάτω Αχαρνές  και τις λανθασμένες πινακίδες, σας παρακαλούμε βοηθήστε μας.

“Είμαι Έλληνας της διασποράς που κάθε Σεπτέμβριο επισκέπτομαι την Ελλάδα, πολλές φορές προσκαλούμε φίλους μας από το εξωτερικό για να απολαύσουν και αυτοί  τον Αττικό ουρανό και να γίνουν φίλοι της πατρίδας μας , αυτό μπορούμε να κάνουμε.”

Oι σωστές και κατάλληλες οδηγίες στους δημόσιους χώρους, oι βαμμένες πινακίδες των δρόμων και η αδύνατη πρόσβαση των αρχαιολογικών χώρων , δεν είναι ιστορίες , είναι αληθινά γεγονότα και ταλαπωρία  για τους επισκέπτες μας . Ίσως δεν είναι θέματα για τον ντόπιο πληθυσμό που ξέρει τους δρόμους  η τους αρμοδίους που δεν τα θεωρούνε σημαντικά, αλλά οι  εμείς Έλληνες της διασποράς τα θεωρούμε σημαντικότατα γιατί βλέπουμε τι γίνεται στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Ο τουρισμός είναι πασίγνωστο η βαρειά μας βιομηχανία και έπρεπε να ήμαστε φωστήρες για τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την μεγάλη διαφορά .  Εφέτος θα έχουμε άλλο ένα ρεκόρ επισκεπτών στη πατρίδα  μας ,που πρέπει να μας ενθαρρύνει να γίνουμε καλύτεροι, οι άριστοι. Δεν χρειάζεται να είμαστε “νευροχειρουργοί” για να “βάψουμε τις πινακίδες ”  των δρόμων μας, μπορούμε να το κάνουμε σωστά άμα θέλουμε.

Τον Οκτώβριο του 2016 εδημοσιεύσαμε στον  τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και  εστείλλαμε σε πολλούς αρμοδίους την συννημένη επιστολή.

«Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον τουρισμό μας και τους εαυτούς μας με λίγο καλή θέληση και χωρίς χρήματα» )

Astrosnews: 4 Οκτωβρίου 2016

Με λίγα λόγια μετά από περίπου 25 ηλεκτρονικές επιστολές μας πείσαμε τους αρμοδίους να βάψουν τις πινακίδες στον κόμβο Κυβερίου , συννημένο έγγραφο….., αλλά άλλες περίπου 40 ηλεκτρονικές επιστολές μας δεν είχαν καλά αποτελέσματα γιατί δεν βρήκαμε τους αρμοδίους για τις πινακίδες μέσα στο Άργος και στη Κόρινθο, στο Άργος το πανί επάνω στην πινακίδα είναι ακόμα εκεί, θα τα φωτογραφίσουμε του χρόνου.

Τά αποτελέσματα για για την πρόσβαση στον   “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το  Μουσείο  Άστρους”, ήταν χειρότερα, αφού περισσότερες από 100 …. ηλεκτρονικές επιστολές και έγγραφα , θα τα μετρήσουμε και θα τα δημοσιεύσουμε  κάποτε για το θέμα μας αποτελεσματικοτητα του Ελληνικού κράτους ,  δεν έπεισαν τους αρμοδίους να ανοίξουν οριστικά και αμετάκλητα  ούτε το  “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων που πρόσφατα για να σιωπάσει η οργισμένη τοπική κοινωνία άνοιξε προσωρινά ακαταλληλες ώρες και μέρες   (7.30 το πρωί….). και  το  Μουσείο  Άστρους θα ανοίξει προσωρινά 5 μέρες , διαβάσατε σωστά 5 μέρες  εφέτος το καλοκαίρι, μέχρι να περιμένουμε άλλες συσκέψεις και “κοσκινίσματα” αργότερα…….

Αναφέραμε τα παραπάνω  για να σας δείξουμε την αφοσίωση, δέσμευση και αποφασιστικότητα που έχουμε και νομίζουμε είναι σχετικά με τα δύο θέματα μας παρακάτω που ζητάμε την βοήθεια σας και ευχόμαστε να μην φτάσουμε στα ίδια παραπάνω.

1) Ο ξεχασμένος κομβικός σταθμός  Κάτω Αχαρνές

Εφέτος  ξεκινήσαμε στραβά την ετήσια επίσκεψη μας στη πατρίδα , όταν διαπιστώσαμε για περισσότερο από ένα χρόνο  ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ  η και το υπουργείο Τουρισμού δεν σκέπτηκαν να προσθέσουν  τον κομβικό σταθμό” Κάτω Αχαρνές ” ούτε στο κτίριο του σταθμού του αεροδρομίου η εντός των τραίνων του προαστιακού στις οδηγίες που έχει για όλους τους άλλους σταθμούς.  Μας ρωτούσαν αρκετοί τουρίστες στον σταθμό που είναι  ο σταθμός  Κάτω Αχαρνές και ντροπαλά σιωπούσαμε κουνώντας το κεφάλι μας λέγοντας δεν ξέρουμε, γιατί δεν είμαστε ούτε εμείς σίγουροι που πηγαίναμε.Υποσχεθήκαμε στους τουρίστες μας θα ρωτήσουμε τους αρμοδίους και θα προσθέσουν  τουλάχιστον μέσα σε ένα χρόνο στις οδηγίες όπως πρέπει τον κομβικό σταθμό” Κάτω Αχαρνές “.

Oι φίλοι μας τουρίστες έφυγαν με ένα γλυκό χαμόγελο ψάχνοντας να βρούνε τις Κάτω Αχαρνές. που τις ξέχασε   ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ   και το υπουργείο Τουρισμού.

2) Λανθασμένες πινακίδες ,Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους   

Στο δρόμο προς το Άστρος στην Ε.Ο. 7  Μύλοι Αχλαδόκαμπος στον κόμβο Κυβερίου  είδαμε ότι οι βαμμένες πινακίδες σχέδον για ένα χρόνο  περίπου για το Άστρος δεν ήταν κατεστραμμένες, από τους ” επαρχιώτες”  φίλους μας που ξέρουν καλά πως να αυτοπυροβολούνται. Σκεπτήκαμε και πήραμε θάρρος ότι οι περίπου 65 περίπου ηλεκτρονικές  επιστολές μας στου αρμοδίους για τις  πινακίδες των δρόμων έπιασαν τόπο και κάτι έγινε

Δεν χαθήκαμε όταν φτάσαμε  στην  Ε.Ο.   Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους    γιατί ξέραμε που πηγαίναμε,  υπήρχαν δύο πινακίδες ,προς την ίδια κατεύθυνση  αριστερά που έγραφαν  η μία  προς Παράλιο Αστρος  και η άλλη προς Άστρος , συνεχίσαμε ευθεία για το Άστρος αγνοώντας την παραπάνω πινακίδα , μικρές λεπτομέρειες μόνο για τους τουρίστες να βρούνε ποιά πορεία να πάρουν  (αφού και από το Παράλιο Άστρος πας στο Άστρος …σωστό ήταν). Όλοι μας ξέρουμε μεταξύμας  πάμε ευθεία για το Άστρος , όχι αριστερά., υπήρχε και άλλη σωστή πινακίδα ;  Μόνο ξεχασαμε να φωτογραφίσουμε τις πινακίδες  για το αρχείο μας. ίσως του χρόνου . Θα ομολογήσω ότι άρχισα να  σκέπτομαι  ότι είμαι υπερβολικός  και βλέπω πράγματα που πολλοί, μερικοί  επίσης αρμόδιοι , τα βλέπουν καθημερινά και τα αγνοούνε τουλάχιστον θα έλεγα απερίσκεπτα…. γιατί τα θεωρούν ασήμαντα.

Σας παρακαλούμε ρίξτε μια ματιά στο συννημένο έγγραφό μας που σε δέκα σελίδες τα λέει όλα για την προσβαση στους αρχαιολογικούς μας χώρους  με τον αριθμό πρωτ. 109057   ημερ έκδοσης 14/03/2018 στον ΥΠΠΟΑ  και πείτε την γνώμη σας στη αρμόδια υπουργό. Ο Συνήγορος του Πολίτη  επίσης περιμένει απάντηση για την “αναθεώρηση” εγγράφων του ΥΠΠΟΑ και των ερωτήσεων μας, κωδικός αριθμόs 229878.

Με την ευκαιρία  θέλουμε να σας καταθέσουμε μια ιδέα , καλό θα ήταν μια φορά το μήνα οι διευθυντές των δημοσίων υπηρεσιών σαν εθελοντές με άλλους πολίτες να βάφουν τις καταστραμμένες πινακίδες  των δρόμων στο τόπο τους για να περάσουμε κάποτε οριστικά  το μήνυμα στους αυτοπυροβολούμενους “επαρχιώτες ” ότι  υπάρχει κράτος και ταυτόχρονα  οι τουρίστες θα μπορούν να βλέπουν που πάνε.

Σας παρακαλούμε να επιλειφθείτε τα δύο παραπάνω θέματα προς τους αρμοδίους για οικονομία χρόνου  και να μας ενημερώσετε κατάλληλα η να μας πείτε ποιοί είναι αρμόδιοι για να δούμε τι θα κάνουμε.

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΘΑ ΒΡΗ;;; ΤΙΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ Αθήνα 26.07.2018
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. Αρ. Πρωτ. 9743/18/Τ9

  Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών
  Υπηρεσία Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών Προς : Υπουργείο Τουρισμού,
  Τμήμα Παραπόνων Γ. Γραμμ. Τουριστικής
  Ταχ. Δ/νση : Καρόλου 1-3 Πολιτικής & Ανάπτυξης
  Πληροφορίες: Δ. Αντούλα Γ. Δ/νση Τουρ. Πολιτικής
  Τηλέφωνο: 2130 121 460 Δ/νση Ποιοτ. Προτύπων
  Φαξ: 2130 121 122
  Email: d.antoula@trainose.gr Κοιν.: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΔΗΡΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ
  Σχετ: υπ’ αριθμ. πρωτ. 10684/21-06-2018 έγγραφο σας

  Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, σας διαβιβάζουμε την ηλεκτρονική αλληλογραφία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τον επιβάτη, κ. Γιάννη Κουρόγιωργα και σας γνωρίζουμε ότι δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες επικαιροποίησης των χαρτών εντός των συρμών και των ενημερωτικών προθηκών ορισμένων σταθμών.
  Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

  ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΛΙΑΣ

  ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ : 1. Γρ. Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
  2. Γιάννη Κουρόγιωργα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ