Παπαηλιού και Φαράντος στο Λιμποβίσι

0

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γεώργιος Παπαηλιού και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αρκαδία Γεώργιος Φαράντος (με το ψηφοδέλτιο του Ιατρού Μανώλη Μάκαρη) παρευρέθησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς, στο Λιμποβίσι. Σε ανάρτηση του ο Γιώργος Φαράντος γνωστοποίησε το μήνυμα του για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς:

Με τον βουλευτή Αρκαδίας Γεώργιο Παπαηλιού στο Λιμποβίσι

Σήμερα 23/09/2023 με το Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γεώργιο Παπαηλιού παρευρεθήκαμε στο Λιμποβίσι για τις εορταστικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Σε αυτό το εκπληκτικό μέρος μέσα στο Μαίναλο, σύμβολο των αξιών με τις οποίες σφυρηλατήθηκε η γενιά των Κολοκοτρωναίων και μνημείο του αγώνα των Ελλήνων Επαναστατών εναντίον της σκλαβιάς και της καταπίεσης.

Η κορυφαία στιγμή του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, υπήρξε η Άλωση της Τριπολιτσάς.

Υπήρξε η στιγμή κατά την οποία ο στρατηγικός νους του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε συνδυασμό με τη γενναιότητα και την παλικαριά των Ελλήνων πολεμιστών, εξουδετέρωσε την εχθρική εστία στην καρδιά της Πελοποννήσου και έδωσε το στρατηγικό πλεονέκτημα στους Έλληνες.

Υπήρξε το εφαλτήριο για την τελική νίκη και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον καταπιεστικό ζυγό.

Οι επαναστάσεις προκαλούνται από τον ξεσηκωμό και την αντίσταση των καταπιεζομένων εναντίον των καταπιεστών τους.

Στην Ελληνική Επανάσταση, η μακραίωνη σκλαβιά του λαού μας, η καταπίεση που υφίσταντο οι Έλληνες, οδήγησε στο συνειδητό αγώνα τους προκειμένου να αποκτήσουν την Ελευθερία τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Τιμούμε την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης, ως τον αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Ως έκφραση της βούλησης ενός λαού που έζησε και δημιούργησε επί χιλιετίες στην περιοχή του, επιδιώκοντας και σήμερα να συμβιώσει με τους υπόλοιπους λαούς στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων.

Χωρίς να απειλείται η εθνική κυριαρχία του και χωρίς η ισχύς του Συντάγματος του να αμφισβητείται από κανέναν.

Γεώργιος Φαράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ