Παπαηλιού : Χαιρετισμός για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»Γιώργος Η. Παπαηλιού για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς 

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, το κορυφαίο γεγονός του πρώτου χρόνου της Επανάστασης του 1821, στρατηγική σύλληψη και έργο του Γέρου του Μωριά, σταθεροποίησε και έδωσε ώθηση στην Επανάσταση.

Μέσω του εορτασμού της, προβάλλεται η καίρια σημασία της, τιμάται η μνήμη των αγωνιστών του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση  ενισχύονται η συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα όλων μας.

Σήμερα,  σε μία άλλη ιστορική φάση, η  επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι του Ελληνισμού σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται, άπτεται της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο,  αναδεικνύεται με ενάργεια η στρατηγική στόχευσή της, ο έλεγχος της χώρας, και όχι μόνον, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά.

Η ιστορική μνήμη, το ασταθές, ανήσυχο, πολεμικό διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον επιτάσσουν,  η χώρα μας να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Να  διαμορφώσει εθνική στρατηγική, σε συμπόρευση με την Κύπρο, στο πλαίσιο μιάς ενεργού πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με τη συμμετοχή, τη συνεννόηση και τη συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, η ενεργός παρουσία της χώρας  στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι,  η διασφάλιση  της κοινωνικής συνοχής και η ενίσχυση της εθνικής ενότητας του λαού μας, με την άσκηση πρόσφορων πολιτικών που να  μη διευρύνουν, αλλά να αμβλύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Συμπερασματικά, επέτειοι, όπως η Άλωση της Τριπολιτσάς, αποτελούν ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας και αναστοχασμού για τη θέση και την προοπτική της πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ