Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ανοίγουμε δρόμους με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες»

0

«Ανοίγουμε δρόμους με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, αναφερόμενος στη δυνατότητα χρηματοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων που πρώτη στη χώρα εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου.

«Η συναίνεση και η συνεννόηση στη βάση κοινών στόχων θα πρέπει να έχει σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι κάθετα αντίθετη από μια τέτοια πολιτική πρακτική, τη στιγμή μάλιστα που προκρίνεται η εφαρμογή της απλής αναλογικής στο νέο θεσμό, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η συναίνεση.

«Δείξτε ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή είναι στάση υπέρβασης και όχι η συνολική σας άρνηση να βοηθήσετε την περιφερειακή αρχή προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται τελευταία σχετικά με το μεγάλο έργο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «έχουν πλέον εγκαταλείψει τα απροκάλυπτα ψέματά τους αυτοί που μέχρι χτες χαρακτήριζαν το έργο μαξιμαλιστικό, υπερβολικά δαπανηρό και αντιπεριβαλλοντικό. Ας απολογηθούν τώρα για την υποστήριξή τους στον Υπουργό κ. Τσιρώνη που προσπάθησε να βάλει βόμβα στην Πελοπόννησο για το θέμα των απορριμμάτων».

Πολύ μεγάλο ψέμα χαρακτήρισε επίσης τους ισχυρισμούς ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το ΦΟΔΣΑ για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού το μόνο που ζήτησε το Ελεγκτικό ήταν συμπληρωματικά στοιχεία από το ΦΟΔΣΑ.

«Αυτά τα ψέματα είναι απαράδεκτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ιδίως μάλιστα όταν χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος για να κοροϊδέψουν τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι  περιφερειακή αρχή και η παράταξη της πλειοψηφίας παρέμεινε με καθαρότητα σταθερή στην πολιτική της θέση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα ευρείες συνεργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει σημαντικούς ακόμα πόρους από το ΠΔΕ και, σύμφωνα με το σχεδιασμό της και σε συνεργασία με τους Δήμους, ώστε να εκσυγχρονίσει αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν του γηπέδου της ΕΠΣ Αργολίδας, στο γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας και της ΕΠΣ Μεσσηνίας, στο μεγάλο αθλητικό κέντρο στη Σπάρτη, στο κλειστό γήπεδο Καλαμάτας, στο Τολό και στην Αρκαδία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ