Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών έτους 2024

0

Δελτίο Τύπου

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα κουνούπια διαχειμάζουν στο στάδιο του αυγού σε προστατευμένες εστίες στάσιμων υδάτων. Ο φετινός ήπιος χειμώνα και οι απρόσμενα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (ο θερμότερος χειμώνας τα τελευταία 20 έτη), αποτέλεσαν ευνοϊκό παράγοντα αδιάλειπτης δραστηριότητας αυτών, με πλήρη βιολογικό κύκλο αναπαραγωγής όλων των σταδίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχουμε πληθυσμούς κουνουπιών από τη χειμερινή περίοδο που συνεχώς αυξάνονται, όσο μπαίνουμε στη θερινή περίοδο.

Προκειμένου να περιορίσουμε τον πληθυσμό τους και να διακόψουμε την παραγωγή τέλειων εντόμων ξεκινήσαμε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, για πρώτη φορά, σε σχέση με όλα τα παρελθόντα έτη, αρκετά νωρίτερα, πραγματοποιώντας τον 1ο ψεκαστικό κύκλο προνυμφοκτονίας-ακμαιοκτονίας ήδη από τον Φεβρουάριο (16-17-18/2/2024), και τον 2ο τον Μάρτιο (22-23-24/3/2024).

Εκτάκτως και λόγω σημαντικής όχλησης και παρουσίας πληθυσμού κουνουπιών στον Δήμο, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως ο 3ος ψεκαστικός κύκλος, 5, 6 και 7 Απριλίου και ο 4ος ψεκαστικός κύκλος θα λάβει χώρα πριν το Πάσχα.

Με δεδομένο την παρουσία της σημαντικής εστίας ανάπτυξης κουνουπιών στον Δήμο, τον υδροβιότοπο Μουστού και την αναμονή εκτέλεσης έγκαιρου έργου προνυμφοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάνουμε έκκληση σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου, να συμβάλλουν στον περιορισμό των ενδοοικιακών εστιών ανάπτυξης κουνουπιών όπως βόθροι, άχρηστα πηγάδια, ανοιχτά βαρέλια με συσσώρευση βρόχινου νερού, φραγμένες υδρορροοές, ανοιχτά αποχετευτικά δίκτυα ή οποιαδήποτε άλλη εστία μικρή ή μεγάλη εντοπίζουν στις αυλές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ