Σημαντική ανακάλυψη και νέα σενάρια για τη «Χαμένη Ατλαντίδα»

0

Τα νέα και σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία, φούντωσε πάλι τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα.

Ύστερα από έρευνες 10 ετών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο βυθό της λίμνης Βαν, βάθους 451 μέτρων, κάστρο που χρονολογείται περίπου στο 1.000 π.Χ, την εποχή του Σιδήρου.

Σύμφωνα και με το δημοσίευμα της Express, το κάστρο φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, με τα τείχη του να φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος.

Αυτό ήταν ικανό να αναζωπυρώσει τα σενάρια, προσθέτοντας ακόμη ένα για την ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας, η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., όταν περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δεκαετή έρευνα αναζητούσαν το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

Daniel Peter
@danieljpeter
A 3,000 year old fortress was discovered at the bottom of Lake Van in Turkey.
6:03 μ.μ. – 20 Νοε 2017
απαντήσεις 15 15 Retweet 29 29 “μου αρέσει”
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες για αυτό. Εντοπίσαμε τη ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» πρόσθεσε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

http://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here