Σημαντική διεθνή διάκριση για την Ελλάδα και για την περιοχή  μας…Κάλεσμα συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σημαντική διεθνή διάκριση για την Ελλάδα και για την περιοχή  μας η βράβευση της Χριστιάνας Γαρδικιώτη ιδρύτριας του «W.EMERAKI PEOPLE» στο διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική αναγνώριση, ανά τον κόσμο, για την Ελλάδα, η βράβευση της πρωτοποριακής και καινοτόμου πρότασης της Χριστιάνας Γαρδικιώτη, ιδρύτριας τουWE” – MERAKI PEOPLE» : “Από τα άδεια χωριά που πεθαίνουν, στις ακμάζουσες αναγεννητικές κοινότητες που εργάζονται μέσα και για τη Φύση: Επανασχεδιασμός της παραγωγής στον 21ο αιώνα με εξανθρωπισμό της τεχνολογίας και ενδυνάμωση των ντόπιων στο όρος Πάρνωνα μέσω επιχειρήσεων ευεξίας με παγκόσμια επίκληση”

Μετά από τρείς μήνες αναζήτησης και αναθεώρησης η ανεξάρτητη ομάδα κριτών του Ινστιτούτου Evolutionary Future Challenge επέλεξε και προσκάλεσε τη Χριστιάνα Γαρδικιώτη ιδρύτρια τουW.E” – MERAKI PEOPLE μαζί με άλλους 7 κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και πρωτοποριακές τους προτάσεις/πρωτοβουλίες στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 9 Οκτωβρίου 2017,

Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge ήταν να ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ και ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ εγχειρήματα αλλαγής σε ολάκαιρο τον πλανήτη.

Μετά το πέρας της επισκέψεως της 20 ημέρες στις ΗΠΑ η Χριστιάνα Γαρδικιώτη ανέφερε κλείνοντας την εκπαίδευση της στο Ινστιτούτο:

«Έχω βιώσει μια συνειδητή πράξη σχεδιασμού μιας νέας πραγματικότητας που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους αυτής της Γης. Παίρνω μια ισχυρή δύναμη. Δηλώνω ότι έχω την εσωτερική δύναμη “να κινήσουμε   και να προστατεύσουμε βουνά”, και θα το κάνω με μια πληθώρα ανθρώπων επειδή ο σκοπός μας είναι να ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο με ΣΟΦΙΑ

Το ΟΡΑΜΑ είναι ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ και τα 24 χωριά του να γίνει το πρώτο «ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ». Εκεί που οι άνθρωποι θα δουλεύουν στη Φύση για τη Φύση.

Ο τόπος που η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει πραγματικότητα.

Ξεκινάμε να δημιουργήσουμε με το πρώτο ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ με μηδενικά απόβλητα.

Ενδυναμώνουμε τους ντόπιους να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα έχουν την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ αυτοσκοπό όπως παλιά είχε το κάθε Ελληνικό χωριό αλλά σε καινούργιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ πλαίσιο. Γράφουμε το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ που γεννιέται ξανά».

ΥΓΕΙΑ + ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ + ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Τα σημερινά προβλήματα είναι συστημικά, πολυσύνθετα και ζητούν λύση ΑΜΕΣΑ

Δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε μόνο τα συμπτώματα:  Είναι καιρός να ηγηθούμε μιας κοινωνικής εξέλιξης για να δημιουργήσουμε την δική μας κοινωνική εξέλιξη επανασχεδιάζοντας τους ΘΕΣΜΟΥΣ μας, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας και τους ΕΑΥΤΟΥΣ μας.

Χριστιάνα Δ. Γαρδικιώτη

Κινητό:+30 6999 171819

Σταθερό:+30 27550 51649

SKYPE: Christiana.gardikioti

Twitter: @crisgar8

Facebook https://www.facebook.com/christiana.gardiki

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Για να συζητηθούν οι ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ του «MERAKI PEOPLE» θα γίνει μια εκδήλωση σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου:ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ & ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ και τον ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Με εκτίμηση
Χριστιάνα Γαρδικιώτη

 

Δείτε παρακάτω ,φωτογραφίες από το ταξίδι στην Καλιφόρνια,συναντήσεις,  & την βράβευση.

 

ΠΑΡΝΩΝΑΣ:  ΤΟ 1ο “ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ”  ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ – Επιχειρούμε στην

ΦΥΣΗ – για την ΦΥΣΗ

Τεκμηρίωσα μέχρι σήμερα την εγκυρότητα του οράματος μου

  1. a) Κερδίζοντας υποτροφία στον Διαγωνισμό Παγκόσμιας Κοινωνικής επιχειρηματικότητας που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εξελικτικής Αρχηγίας https://www.evoleadinstitute.com/evochallenge στο San Francisco California για την υλοποίηση του b) Εκδίδοντας το βιβλίου της  Blue Economy 2.0 (Pauli Gunter) στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με επιστημονική επιμέλεια του  Καθηγητή Κου Κωνσταντίνου Ε. Βοργιά, Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας  του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών http://www.biol.uoa.gr/tomeis/tomeas-bioxhmeias-moriakis-biologias/kwnstantinos-borgias.html Το Ινστιτούτο Εξελικτικής Αρχηγίας με προσκάλεσε να διαγωνισθώ με άλλους 7 Κοινωνικούς επιχειρηματίες (3 από τις H.Π.Α. και 1 από Βραζιλία, Ζιμπάμπουε, Ουγκάντα και Αυστραλία) στο Πανεπιστήμιο του SAYBROOK στο Oakland της Καλιφόρνια https://www.saybrook.edu.  Την χρηματική στήριξη του διαγωνισμού ανέλαβαν τα μέλη του Ινστιτούτου, η οργάνωση ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ https://www.globalchamber.org ,  η συνεργατική εταιρεία Nordic Impact Week http://nordicimpactweek.org  η εταιρεία εκπαίδευσης EdCast https://www.edcast.com,  η συμβουλευτική εταιρεία uBegin https://ubegin.com, που εξιδανικεύεται στην στήριξη OTA. Εμπλούτισα το ανθρώπινο κεφάλαιο μου με ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ από το Stafford University (Τμήμα Καινοτομίας και Σχεδιασμού) για την δημιουργία  προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνεργάστηκα με κατά συρροή επιχειρηματίες και ειδικούς σχεδιαστές (εικονικής πραγματικότητας και έξυπνων πόλεων) για να προτείνουμε λύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησα με πληθώρα επενδυτών που ψάχνουν  να επενδύσουν σε δράσεις  με κοινωνικές επιπτώσεις με ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αντίκτυπο http://nordicimpactweek.org. Συνδέθηκα με την αρχηγό όμοιας πρωτοβουλίας στην κωμόπολης  Υucaipa (111kms από το Los Angeles)  που υλοποιεί αντίστοιχη δράση και συνεργαστήκαμε για να έχουμε αποτέλεσμα ενεργοποίησης Αναγεννητικής Κοινότητας!

Από την σύλληψη της ιδέας 2011 μέχρι σήμερα 2017 μίλησα σε 13 Συνέδρια για το «MERAKI PEOPLE», οργάνωσα με ίδιους πόρους  8  Συμμετοχικές Δράσεις σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (όπως το Σ/Κ στον Αγιάννη που μας μίλησε ο Dr Pauli Gunter για την καινούργια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ) και την Σύνοδο Κορυφής για την Καινοτομία στην ΥΓΕΙΑ στις Καρυές Λακωνίας. Συμμετείχα σε 10 διαγωνισμούς για την μετατροπή της ιδέας  σε επιχειρηματική δράση ΕΘΝΙΚΑ και πραγματοποίησα 11 Επισκέψεις Μάθησης σε 9 χώρες! Για να προχωρήσουμε  επιτυχώς χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα διαχείρισης του εγχειρήματος και κεφάλαια σποράς για να ξεκινήσουμε. Το μέσο επιτυχίας είναι το κραταιό ανθρώπινο κεφάλαιο που έχουμε επιμελώς κτίσει σε παγκόσμιο επίπεδο και η χρήση της τεχνολογίας από ΔΙΕΘΝΕΙΣ εταίρους με τους οποίους συνεργούμε.  Η δημιουργία Ελληνικής/Τοπικής εκτελεστικής ομάδας υλοποίησης η επόμενη πρόκληση. Περιμένουμε νέους/ες της περιοχής &  όποιο άτομο ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.

ΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

  1. Προτρέπουμε την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ να συμβάλλει ΕΝΕΡΓΑ στην ευημερία της ΤΟΠΙΚΗΣ κοινωνίας και έχουμε ανταπόκριση!
  2. Συνεργούμε με δυναμικούς και άκρως εξιδανικευμένους μέντορες κι επιχειρήσεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μετατρέψουμε τον ΠΑΡΝΩΝΑ και τις κοινότητες του σε «ΧΩΡΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του 21ου αιώνα» προσκαλώντας τους να έρθουν για συνέργιες στα χωριά μας και τους κατοίκους των χωριών να τους καλοδεχτούν στα σπίτια τους!
  3. Εγκαλούμε την δύναμη των κοινωνικών μέσων για να οργανώσουμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια
  4. Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Α με ΕΘΝΙΚΑ και ΔΙΕΘΝΗ Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και την συμμετοχή της ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συντάσσουμε το πρωτόκολλο αναγεννητικών κοινωνιών με προσανατολισμό στα μηδενικά απόβλητα
  5. Ενεργοποιούμε επιχειρηματικές δράσεις ΒΙΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με τους κατοίκους των χωριών ξεκινώντας με τα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ARTshrooms) συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα για χρηματοδότηση από το ΠΛΗΘΟΣ μαζεύοντας €3.450,00 ευρώ σε 4 εβδομάδες με στόχο τα 10.000 Ευρώ που θα μας εξασφαλίσει τα 100.000 Ευρώ “Bonus” της Ε.Ε.!
  6. https://katanareward.opencircleproject.com/campaign/158/waste-to-taste

http://cityage.org/project/gil-friend-chief-sustainability-officer-city-of-palo-alto/

Είμαι η Χριστιάνα Γαρδικιώτη και μόλις ευσυνείδητα σχεδίασα μια καινούργια πραγματικότητα που αγγίζει πάρα πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη ΓΗ. Παίρνω μαζί μου από τον διαγωνισμό μια ισχυρή δύναμη. Ανακοινώνω ότι έχω την εσωτερική δύναμη «να κινήσω και να διαφυλάξω βουνά» και θα το κάνω με πληθώρα ανθρώπων διότι ο σκοπός μου είναι να επανασχεδιάσουμε τον κόσμο με ΣΟΦΙΑ   

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here