Συνάντηση Περιφέρειας – Δήμου & Συλλόγου ΑμεΑ Άστρους ,για τον σχεδιασμό υλοποίησης, ειδικής ηλεκτρικής ράμπας. (Photos &videos)

0

Σήμερα το μεσημέρι,πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Παράλιο Άστρος,για να βρεθεί ο ποιο κατάλληλος χώρος για την τοποθέτηση ηλεκτρικής – ηλιακής ράμπας ΑμεΑ,για την εύκολη πρόσβασή τους στην θάλασσα.

Στην συνάντηση αυτή, πήραν μέρος,ο π/σ κ.Γ.Μπακούρηςκ.Πουλοπούλου, υπεύθυνη της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ο αντιδήμαρχος κ.Π.Σαβούρδος,,εκπρόσωποι του συλλόγου ΑμεΑ Άστρους,ο πρόεδρος της τ/κ κ.Ν.Κωνσταντίνου και από την κατασκευάστρια εταιρία ,ο κ. Ιγάτιος Φωτίου και ο συνεργάτης του.

Όπως είναι ήδη  γνωστό,η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινώσει την ευθύνη κατασκευής, καθώς και την χρηματοδότηση του έργου, σε συνεργασία με τον δήμο μας.

Σήμερα έγινε η αυτοψία στο σημείο που είχε υποδείξει ο δήμος  αρχικά,ακριβώς μετά την ταβέρνα Νηρηίδες ,άλλα κρίθηκε  ακατάλληλος ο συγκεκριμένος χώρος από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της εταιρίας έκανε μία ανάλυση για το πού μπορεί να μπει η ράμπα και ακολούθησε διάλογος.Ακολούθησε αυτοψία και σε άλλα 3 σημεία,δίπλα στην Λαλούνα,στην ακτή Καλλιστώ και δίπλα στο λιμάνι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κύριος Φωτίου, θα εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια, όλα τα σημεία που υποδείχτηκαν, λαμβάνοντας υπόψη και τις τεχνικές προδιαγραφές, για την σωστή τοποθέτηση και λειτουργία της ράμπας.

Δείτε παρακάτω την όλη διαδικασία και τις δηλώσεις,που όλες καταλήγουν,ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουν ίσα δικαιώματα για ευκολότερη πρόσβαση  στην θάλασσα, όπως όλοι εμείς.

Ο δήμος μας φέτος έκανε το πρώτο βήμα,φτιάχνοντας ράμπες στις παραλίες και υπέγραψε σύμβαση, για προμήθεια 4 χειρονακτικών συστημάτων πρόσβασης των ΑμεΑ, σε τέσσερις Παραλίες του δήμου μας.

Έρχεται σήμερα η Περιφέρεια ,για να ξεκινήσει την όλη διαδικασία της τοποθέτησης της ειδικής ράμπας, ώστε να έχει αισίως ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο, με την αρχή της νέας καλοκαιρινής περιόδου.

Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων…  με την εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ στις όμορφες παραλίες μας , ο τόπος μας  θα επιτύχει να γίνει και τόπος προορισμού με επιπλέον επισκέπτες, που αδυνατούσαν έως τώρα να έρθουν, λόγω έλλειψης υποδομών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι, Η  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Συλλόγων – Δήμου & Περιφέρειας, δίνει  άμεσα αποτελέσματα ,για το καλό του τόπου μας…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος – Team Promo Kynouria – Κοιν.Σ.Επ

Δείτε το αρχικό σημείο…

Δείτε την ενημέρωση της εταιρίας και τους διαλόγους …

δείτε τον χώρο πλησίον Κάμπινγκ Θυρέα

Δείτε τον χώρο στην ακτή Καλλιστώ…

Δείτε τον χώρο,δίπλα στο λιμάνι…

Δείτε τις δηλώσεις...

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here