Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Την μνήμη των Μικρασιατών τιμά αύριο Κυριακή η Καλαμάτα

Posted: 19 Sep 2020 05:43 AM PDT

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμάται στην Καλαμάτα, αύριο Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών, στον προαύλιο χώρο του ναού Αναλήψεως του Χριστού, στην Παραλία της Καλαμάτας, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει ομιλία, κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Επσιημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Προβλήματα από τον “Ιανό” τη νύχτα στην Κορινθία, αλλά η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας αποσόβησε τα χειρότερα

Posted: 19 Sep 2020 05:41 AM PDT

Προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας προκάλεσε την περασμένη νύχτα η κακοκαιρία “Ιανός”, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σε σπίτια και καταστήματα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Σε όλες τις περιπτώσεις έγινε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση των νερών.

Από φερτά υλικά, εξ άλλου, διακόπηκε και η κυκλοφορία στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ωστόσο συνεργεία της Π.Ε. Κορινθίας προβαίνουν σε καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής -και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής- η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη μιας και η περιοχή ήταν προετοιμασμένη καθώς, από την περασμένη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 μηχανήματα έργου -τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και μισθωμένα από αυτή- προέβαιναν στον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων σε όλη την πυρόπληκτη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης με ιδιαίτερη έμφαση επισήμανε ότι η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας λειτούργησε αποτελεσματικά για το μεγαλύτερο μέρος της πυρόπληκτης περιοχής, καθώς τα όποια προβλήματα προέκυψαν μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεγχρεών, η οποία γειτνιάζει άμεσα με το βουνό που κάηκε τους περασμένους μήνες.

Στο μεταξύ, η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ιανός”, οι περιοχές που θα χτυπήσει καθώς και θέματα αποκατάστασης των καταστροφών συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το πρωί σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι εντονότερα φαινόμενα αναμένονται σήμερα Σάββατο, μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ