Όλη η Υδρόγειος, ένα σπίτι: Δωρεάν παροχή στέγης στην Αθήνα, για ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα διαθέσουν τρία έτοιμα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για διαμονή ασθενών και των οικογενειών τους που μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία.
  • Προτεραιότητα θα δοθεί σε ωφελούμενους από τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ρόδου.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών.

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023 || Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μία οικογένεια για κάθε οικογένεια», για τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αναλαμβάνει μία σημαντική κοινωνική δράση με ωφελούμενους ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζεται να μεταβούν και να διαμείνουν στην Αθήνα, από την επαρχία, για να λάβουν θεραπεία.

Το πρόγραμμα στέγασης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείρισή του. Θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παρέχει περισσότερες από 65 δεκαπενθήμερες διαμονές για τους ωφελούμενους ασθενείς και τις οικογένειες τους, σε τρία πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη των ασθενών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να διαμείνουν στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες θεραπευτικές ή παρεμβατικές πράξεις όπως εγχειρήσεις, θεραπείες και ελέγχους, σε κρατικά ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας.

Οι ογκολογικές ή νεοπλασματικές ασθένειες πλήττουν οικονομικά και ψυχολογικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους και των πολλών θεραπειών και φαρμάκων, το κόστος των οποίων είναι επιβαρυντικό για τον μέσο Έλληνα. Η εξασφάλιση χώρων ασφαλούς διαμονής για τους καρκινοπαθείς είναι πολύ σημαντική, αφού η κατάσταση που αντιμετωπίζουν προϋποθέτει τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας από μεταδοτικές νόσους και συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας, για να ανταπεξέλθει ο ασθενής, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση λόγω ανοσιοκαταστολής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, κύριος Παύλος Κασκαρέλης δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική η επιχειρηματική μας αποστολή ταυτίζεται με τον κοινωνικό μας ρόλο. Όπως μέσα από το αγαθό της ασφάλισης και τα προϊόντα μας προσφέρουμε φροντίδα, ασφάλεια και δύναμη στους ασφαλισμένους μας, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να ενδυναμώνουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας. Με αυτό το πρόγραμμα απαντάμε σε μια πραγματική ανάγκη των ασθενών αναλαμβάνοντας ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βάρος του καθημερινού αγώνα που δίνουν για τη ζωή και την υγεία τους. Επιπλέον, κρατάμε τις οικογένειες των ασθενών μαζί τις δύσκολες ώρες της θεραπείας, εξασφαλίζοντας ένα ουσιαστικό και συμβολικό καταφύγιο για τους ασθενείς. Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική θέλουμε να είμαστε μια οικογένεια για κάθε οικογένεια».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος δήλωσε:

«Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια του σώματος και μια δοκιμασία της ψυχής αλλά και μια δαπανηρή διαδικασία, η οποία συχνά συντελεί στην οικονομική εξουθένωση των οικογενειών των ασθενών. Η ανάγκη για μακροπρόθεσμη παραμονή στα μεγάλα αστικά κέντρα των ασθενών από την επαρχία οδηγεί, σε μεγάλο βαθμό, στην οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της Υδρογείου Ασφαλιστικής, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγη και στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς από την επαρχία. Μετά από κοινή συμφωνία και των δύο οργανισμών θα δοθεί προτεραιότητα σε ασθενείς από Θεσσαλία, Έβρο και Ρόδο, δηλαδή από τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες και οδυνηρές καταστροφές τους τελευταίους δύο μήνες».

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που αποτελεί Κοινωφελές Σωματείο μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα αναλάβει πλήρως τη διαχείριση της δράσης, αναζητώντας τους κατάλληλους χώρους διαμονής, επιλέγοντας με διαφάνεια τους ωφελούμενους και φροντίζοντας για την ορθή τήρηση της καθαριότητας και των οδηγιών από αρμόδιους φορείς και το ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα παρέχει ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη στους ασθενείς μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για όσο καιρό παραμείνουν στο χώρο φιλοξενίας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς επιθυμεί, μέσω του προγράμματος, να φέρει κοντά την οικογένεια, στηρίζοντας τα μέλη της σε μία δύσκολη περίοδο για όλους. Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική η οικογένεια αποτελεί σπουδαίο θεσμό και είναι συνώνυμο της φροντίδας, της αποδοχής, της υποστήριξης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, έννοιες που αντικατοπτρίζουν και την ταυτότητα της ίδιας της εταιρείας.

-ΤΕΛΟΣ-

Λίγα λόγια για την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με παραγωγή που το 2022 ανήλθε στα €89,4 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, της υγείας, του προσωπικού ατυχήματος, κ.α. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική: Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 400.000 ασφαλισμένους, συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει υποκαταστήματα και γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία: www.ydrogios.gr

Πληροφορίες

Μαίρη Βογιατζή

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

T |  (+30) 210 9477327

E |   voyiatzi.mary@ydrogios.gr

 

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ

Λεωφ. Συγγρού 254-258, 176 72 Καλλιθέα Αττικής

Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ:124480101000

Τ: (+30) 210 9477200, F: (+30) 210 9590078

E: ydrogios@ydrogios.gr, www.ydrogios.gr

 

Αδαμαντία Στούπα

Senior Account Manager, Ogilvy Greece

Τ 6970105849

Ε Adamantia.stoupa@ogilvy.com

Λίγα λόγια για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) ιδρύθηκε το 1958 ως ένα αμιγώς εθελοντικό, κοινωφελές σωματείο και λειτουργεί τουλάχιστον 54 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, την προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους ασθενείς με καρκίνο και τους φροντιστές τους, τη συμβολή στην επιστημονική έρευνα και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 65 ετών, η ΕAΕ έχει συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία των περισσότερων ελληνικών Ογκολογικών Νοσοκομείων και Κέντρων Ημέρας – Φροντίδας για καρκινοπαθείς. Τα παραρτήματα της EAE παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προγράμματα αγωγής υγείας, ενώ οι δύο Κινητές Μονάδες Μαστογραφίας και η Κινητή Μονάδα Τέστ Παπ φτάνουν και στις πιο απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συμμετέχει σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και από εθνικά προγράμματα (HORIZON, EU4HEALTH,) με έμφαση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως αποθήκες ψηφιακών εικόνων, καρκίνος του πνεύμονα, πρόληψη του καρκίνου του μαστού, Κοινή Δράση για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και εκπαιδευτικό υλικό για το SmokeFreeGreece (1ο Βραβείο καλύτερου προγράμματος πρόληψης στην Ευρώπη το 2021).

Τέλος, η ΕΑΕ λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή και παρέχει διαδικτυακές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ογκολογικούς ασθενείς.  Οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι, οι θεραπευτές τέχνης και οι κοινωνικοί λειτουργοί της παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με βάση τους άξονες της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας μέσω πιστοποιημένης μονάδας ψυχικής υγείας που εποπτεύεται από το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες

Μαρία Λιόντου

Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων

T |  (+30) 210 3826600

E |   projects@cancerhellas.gr

 

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Αν. Τσόχα 18- 20, 115 21 Αθήνα

Τ: (+30) 210 3826600

E:dioikisi@cancerhellas.org,

W: https://cancerhellas.org/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ