Έξυπνες οικολογικές ιδέες για δέντρα, στολίδια και συσκευασίες δώρων που θα λατρέψετε!

0
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, ο όγκος των οικιακών αποβλήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται κατά 25% το διάστημα από την ημέρα των Ευχαριστιών έως και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο επιπλέον τόνοι.
Η περίοδος των εορτών μπορεί να γίνει πιο “πράσινη” και οικολογική αν κάνουμε όλοι μερικές απλές αλλαγές! Η μείωση των συσκευασιών και της υπερβολικής διακόσμησης μειώνει αυτόματα και τα απόβλητα που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Ήρθε η εποχή του χρόνου που θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις συνήθειές μας και να περάσουμε ευτυχισμένες γιορτές με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Ιδού μερικές ιδέες
Για τα δέντρα
Αν δεν έχετε ήδη ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο, καλύτερα να μην αγοράσετε. Τα τεχνητά δέντρα μπορεί να περιέχουν PVC ή μόλυβδο και συχνά κατασκευάζονται σε εργοστάσια στο εξωτερικό. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε τεχνητό δέντρο, μπορείτε να αγοράσετε μεταχειρισμένα ή vintage.
Εάν αγοράζετε φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ρωτήστε σχετικά με την προέλευση και τα φυτοφάρμακα στην παρτίδα των δέντρων.
Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα φυσικό, ζωντανό δέντρο από το φυτώριο, με τη ρίζα του και μετά τα Χριστούγεννα μπορείτε να το φυτέψετε στην αυλή σας!
Εάν δεν έχετε χώρο για δέντρο, σκεφτείτε άλλες φυσικές επιλογές, όπως απλά κλαδιά, γλάστρες με μικροσκοπικά φυτά ή θάμνους δεντρολίβανου. Ή να μην προτιμήσετε το παραδοσιακό δέντρο, αλλά μια εκδοχή από χαρτόνι ή ξύλο.
Για τις συσκευασίες δώρων
Ο μόνος τρόπος για να προσφέρετε δώρα που είναι πραγματικά “πράσινα” και με μηδενικό αποτύπωμα είναι να μην έχουν καθόλου συσκευασία. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η επιλογή δώρων, όπως εισιτήρια, υπηρεσίες, μαθήματα ή δωρο-κάρτες. Υποστηρίξτε την τοπική οικονομία προσφέροντας στους αγαπημένους σας ένα δωρεάν γεύμα στο ταβερνάκι της περιοχής, ένα κρασί στο wine bar ή μια ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπα.
Ακόμα κι αν φτιάξετε κάτι με τα χέρια σας, δεν πρέπει να υπάρχει πλαστική συσκευασία ανάμεσα στις πρώτες ύλες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές συσκευασίες, όπως π.χ. ένα παλιό φουλάρι, ένα πουκάμισο που δεν φοράτε πια, μια πετσέτα ή ανακυκλώσιμο χαρτί. Δείτε μερικές ιδέες οικολογικών συσκευασιών στις παρακάτω φωτογραφίες.
Για τα στολίδια
Σκεφτείτε εναλλακτικά και προτιμήστε όμορφα φυσικά στολίδια που έχετε ήδη στο σπίτι! Τα περισσότερα στολίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, κάτω από μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιέχουν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία. Δείτε τις φωτογραφίες με φυσικά στολίδια και εμπνευστείτε!
enallaktikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here