ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Επιστροφή εισφορών για συνταξιούχους του π. ΤΕΒΕ – Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση

0

Mε καθυστέρηση, έως το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 116.677 συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ τα ποσά που δικαιούνται από την επιστροφή των εισφορών ασθενείας

 

Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας στις 23 Νοεμβρίου 2017, για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων από 01/01/2012 έως 30/06/2016, τα ποσά θα αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους ύστερα από αίτηση που πρέπει να υποβάλλουν οι τελευταίοι, στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο θα ισχύσει για συντάξεις σε αναστολή μόλις αυτές επαναχορηγηθούν.

Στις περιπτώσεις που η έναρξη συνταξιοδότησης ανατρέχει σε χρονικό διάστημα έως τις 30/06/2016, τα δικαιούμενα ποσά, μαζί με τα αναδρομικά, θα καταβληθούν αυτόματα κατά την πρώτη πληρωμή της σύνταξης. Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σε μερίδα συνταξιούχων ποσά που τυχόν αναλογούν σε επιστροφή εισφορών για το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2011. Σε ό,τι αφορά, τέλος, δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που εντοπίζουν δήθεν λάθη στις επιστροφές εισφορών ασθενείας στους συνταξιούχους ή ακόμη και τη μη καταβολή τους σε δικαιούχους, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει τα εξής:

-Οι επιστροφές υπολογίστηκαν με βάση τη διάταξη του άρθρου 2 του Ν. 4501/2017 η οποία εφαρμόστηκε από την ΗΔΙΚΑ χωρίς καμία παρέκκλιση.

-Μεμονωμένα παραδείγματα συντακτών σχετικών δημοσιευμάτων που υποδεικνύουν διαφορές στα ποσά των επιστροφών, έχουν επινοηθεί και δεν στηρίζονται σε ορθούς υπολογισμούς.

-Κανένα δικαίωμα δεν πρόκειται να χαθεί για καμία απολύτως κατηγορία συνταξιούχων.

dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here