Ανακοίνωση Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων

0

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το συνδικάτο μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, με την δράση του για τα προβλήματα και την συμμετοχή του στους αγώνες, έδινε πάντα το παρόν. Εξορμήσεις σε εργοτάξια, συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις και δελτία τύπου για την ενημέρωση των συναδέλφων καθώς και παράλληλη συμμετοχή σε επιτροπές αγώνα για τα τοπικά και τα γενικότερα προβλήματα.

Όλη αυτή η παρουσία μας κάποιους  τους ενόχλησε. ΠΟΙΟΥΣ? Αυτούς που η συμμετοχή τους περιοριζόταν στο να βγει μια ανακοίνωση, χωρίς καμία άλλη δράση και συμμετοχή. Μιλάμε βέβαια, για την πλειοψηφία του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Είναι αυτοί που σήμερα, μας κρίνουν και θέλουν να μην συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι του συνδικάτου μας, στο συνέδριο του Ε.Κ.Α.

Οι τελευταίες εκλογές του συνδικάτου μας, έγιναν πριν ένα χρόνο. Από τότε και μετά συμμετείχαμε στο συνέδριο της ομοσπονδίας οικοδόμων, καθώς και αυτή στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς καμία ένσταση και αμφισβήτηση από κανέναν. Ξαφνικά όμως, προέκυψε θέμα, μια εβδομάδα πριν την γενική συνέλευση του Ε.Κ.Α, Μας κατηγορούν για τη συμμετοχή συνταξιούχων στις εκλογές μας, χωρίς καν να δωθούν στοιχεία και ονόματα από το Δ.Σ. Θέλουν έτσι να αποκλείσουν όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, από το συνέδριο του Ε.Κ.Α. Παράλληλα δεν δίνουν πρόσβαση σε μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. στους φακέλους των σωματίων, κρύβοντας  έτσι τις δικές τους παρατυπίες. Γιατί το κάνουν? Γιατί λένε είναι πλειοψηφία και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Δεν είναι όμως αυτός ο κύριος σκοπός τους . Το συνδικάτο μας είναι το πάτημά τους για να μην υπάρξει έστω και ένας εκπρόσωπος από την Δ.Α.Σ. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. Τους ενοχλεί ο έλεγχος, δεν θέλουν αντιρρήσεις. Θέλουν μόνο, να σχεδιάζουν με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των καινούργιων εταιρειών, που έρχονται να εγκατασταθούν στην Β.Ι.Π.Ε.

Δεν θα τους περάσει!

Όπως και να γίνει, ότι και αν γίνει, για μας δεν αλλάζει τίποτα. Χώρος μας είναι τα εργοτάξια και οι εργαζόμενοι.

Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν! Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στο δρόμο και στην πάλη για τα προβλήματα.

Ελάτε να τους καμαρώσετε την Κυριακή 28/05/2023 στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Τρίπολη 26/05/2023

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here