Αποδυνάμωση Παθολογικής Κλινικής Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για την πρόταση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να μετακινηθούν παθολόγοι για την κάλυψη εφημεριών από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, προκαλώντας την αποδυνάμωση με ιατρικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής του Παναρκαδικού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριών αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Ως εκ τούτου, ζητάω στην ερώτηση προς τον Υπουργό να σταματήσει η μετακίνηση παθολόγων ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία για την κάλυψη εφημεριών αλλά και να προχωρήσει στην ενίσχυση και κάλυψη θέσεων που χρειάζεται η παθολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας,  κ. Μ. Χρυσοχοΐδη

Θέμα: Αποδυνάμωση Παθολογικής Κλινικής Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Η πρόταση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για κάλυψη εφημεριών του παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Σπάρτης από ιατρούς παθολόγους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δημιουργεί προβληματισμό, ερωτηματικά και ανησυχία, καθώς η λειτουργία της παθολογικής κλινικής και του Νοσοκομείου γενικότερα βρίσκεται σε οριακό σημείο αφού βασίζεται κυρίως στις φιλότιμες και εξαντλητικές προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική ημερησίως εξυπηρετεί 50 με 60 ασθενείς ενώ ο αριθμός των ειδικευμένων παθολόγων παραμένει στους 5 ενώ υπάρχουν κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η μείωση των ειδικευμένων παθολόγων σε 4 λόγω συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριών από τούδε και στο εξής.
Για όλα όσα σας αναφέρω εξάγεται το συμπέρασμα ότι όχι μόνο αποδυνάμωση της κλινικής δεν μπορεί να γίνει αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η περαιτέρω ενίσχυση και κάλυψη θέσεων ώστε να πληρούνται στοιχειωδώς οι κανόνες ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας της παθολογικής κλινικής.
Επιπρόσθετα, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών και είναι εξαιρετικής σημασίας υγειονομική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όχι μόνο της Αρκαδίας και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να σταματήσει η μετακίνηση παθολόγων ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία για την κάλυψη εφημεριών αλλά και την ενίσχυση και κάλυψη θέσεων που χρειάζεται η παθολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να συνεχίσει την απρόσκοπτη, ομαλή και ασφαλή λειτουργία της

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ