«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» και τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ , 3-4.

0

Του  Γιάννη Κουρόγιωργα

Στη παραπάνω φωτογραφία ” από  την ιστοσελίδα του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/faraggi-mazias   από το θέμα “Αξιοθέατα” είναι το Φαράγγι Μαζιάς.

Δεν μπορούμε αυτό θα το σχολιάσουμε, πολλά φαράγγια…  αλλά “, οι ερασιτέχνες δεν γνωρίζουν την παραλία “πόρτες “, στην ιστοσελίδα του δήμου  αποκαλούν για τους επισκέπτες μας  την πρωτεύουσα του δήμου  Άστρος  “το Μεσόγειο “,,,,,, τι να διαβάσουν οι επισκέπτες μας ..έλεος πιά ,,,, για ποιούς γράφουνε το “Μεσόγειο” , εμείς ξέρουμε το Άστρος http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/moni-loykoys και “ξέχασαν”… τα σπουδαιότερα  ιστορικά μνημεία  του τόπου μας  το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τη Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους)  και τoν «Ιερό Χώρο»  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.

Δεν έχουμε τίποτα με τα φαράγγια , επίσης  μας αρέσουν υπερβολικά, αλλά εδώ  λέμε η προβολή μιας περιοχής δεν γίνεται μόνο με τα φαράγγια, την πλατεία του Άγιου Ανδρέα και το Βιβούλιο, ούτε όταν “σβήνουμε” την πρωτεύουσα του δήμου  Άστρος από την ιστοσελίδα . Επίσης υπάρχουν πολλά άλλα μνημεία  και παραδοσιακά χωριά, μερικά σπουδαιότερα, που πρέπει  να  διακρίνουμε και να προσθέσουμε.

Αρχίσαν οι προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση .Ας αρχίσουμε  με δύο ενέργειες , όχι άλλα λόγια ρε παιδιά.

  • Να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα, καθημερινα όχι μόνο για τις γιορτές μια φορά το χρόνο  για τους επισήμους,  τον «Ιερό Χώρο»   της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Επιμένουμε για όλους τους φίλους μας o «Ιερός Χώρος »  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  και  το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  δεν είναι το ιδιο πράγμα, βρίσκονται σε γειτονικό  χώρο και συνορεύουν  αλλά δεν είναι το  ίδιο, έχουν ξεχωριστή ιστορική σημασία και διαφορετική σπουδαιότητα.
  • Να αναρτήσουμε σήμερα, όχι αύριο, στην ιστοσελίδα του δήμου μας αυτά που “ξέχασαν”…. , το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τη Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους) και τo «Ιερό Χώρο»   της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων, πρέπει πάντοτε να διακρίνουμε, αυτά έχουμε ας μην τα κρύβουμε, τελεία και πάβλα.

Συνιστούμε στους φίλους αναγνώστες μας να ρίξουν μια ματιά  στο πρώτο και δεύτερο  μέρος, στους παρακάτω σύνδεσμους .

Στο πρώτο μέρος καλύψαμε τα μεγάλα λάθη  που υπάρχουν στη ιστοσελίδα του δήμου μας και προτείνουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα που   “ξεχάστηκαν” και πρέπει να προστεθούν. Eίναι ολοφάνερο και συμφωνούμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε …, θα περιμένουμε  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο με συγκεκριμένες ενέργειες.

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» από την ιστοσελίδα  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ  …

Στο δεύτερο  μέρος  καταγράψαμε τις κατηγορίες της  ιστοσελίδας  του δήμου μας  Δήμος Βόρειας Κυνουρίας  http://www.boriakinouria.gov.gr/ και  καταγράψαμε τα θέματα που πρέπει να ξανασκεπτούμε…

«Αρχαιολογικοί Χώροι και  Μουσεία»  και  η ιστοσελίδα  Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, 2-4.

Tο κείμενο  παρακάτω είναι το τρίτο μέρος πολύ σύντομα  θα αναρτηθεί το τέταρτο  και  τελευταίο  μέρος  με συγλονιστικές λεπτομέρειες , για να τελειώνουμε.

Στο τέταρτο  μέρος λεπτομερέστατα καταγράψαμε με σχόλια μας τα μαργαριτάρια για “τα αξιοθέατα”  της  ιστοσελίδας  του δήμου μας

Στο τρίτο  μέρος καταγράψαμε συνοπτικά τα μαργαριτάρια της  ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ http://www.discoverkynouria.gr/el  

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» και τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ…

Στο τέταρτο  μέρος λεπτομερέστατα καταγράψαμε με σχόλια μας τα μαργαριτάρια για “τα αξιοθέατα”  της  ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ, κυρίως της  σελίδας  https://www.discoverkynouria.gr/el/content/o-dimos-voreias-kynoyrias μιλάμε για τα “περισσότερα”  που  αγνοήσαμε  και αποδείξαμε γιατί πρέπει να ξαναγράψουμε  την κεντρική εισαγωγική σελίδα…

Παρακάτω θα καταγράψουμε τις παρατηρήσεις  μας για την ιστοσελίδα  Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ για σχεδόν όλα τα θέματα σε όλες τις σελίδες. Εδώ κάνουμε μια καταγραφή για να δείξουμε ότι κάποτε αργά η γρήγορα κάτι πρέπει να γίνει.

Στη αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του δήμου μας,

http://www.boriakinouria.gov.gr/

κάτω απο το “Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής 2014-2016” υπάρχει το θέμα  Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ, Ο τουριστικός & εππαγγελματικός οδηγός της Κυνουρίας, το ανοίξαμε με χαρά και διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα είναι μια δεύτερη ιστοσελίδα στον παρακάτω σύνδεσμο του δήμου μας με θέματα τουρισμού, αυτά είναι τα ενδιαφέροντα μας, βλέπουμε “οδηγός της Κυνουρίας “, μάλλον οι αρχιτέκτονες της σελίδας ήθελαν να πουν οδηγός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας , τα θέματα που υπάρχουν στην σελίδα δεν είναι για ολόκληρη την “ Κυνουρία”, μικρό λάθος στο αρχικό τίτλο… τι να κάνουμε.

http://www.discoverkynouria.gr/

Στην αρχική σελίδα βλέπουμε τις κατηγορίες

“Β.Κυνουρία,Αξιοθέατα ,Δραστηριότητες,Οδηγός,Videos,Blog,Επικοινωνία Κάτω από την κατηγορία Αξιοθέατα υπάρχουν οι υποκατηγορίες  θέματα “Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία ,Μοναστήρια, Παραδοσιακοί  Οικισμοί ,Παραλίες , Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ”. Κάτω από την κατηγορία Οδηγός υπάρχουν οι υποκατηγορίες θέματα “Διαμονή,Εστίαση”

Στη μεση της σελίδας κάτω από την “Σχεδιάστε το ταξίδι” υπάρχουν τα θέματα “Διαμονή,Εστίαση,Οδηγός Επιχειρήσεων, Προτάσεις για εκδρομές”

Παρακάτω κάτω από το “Ανακαλύψτε” υπάρχουν τα θέματα “Δραστηριότητες , Φεστιβάλ και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Ιστορία, Παραλίες, Παραδοσιακά Χωριά, Μονοπάτια,Μοναστήρια ,Videos, Testimonials, News

Ομολογουμένως  είναι πολλή και σοβαρή  δουλειά , αλλά  γνωρίζουμε “αυτοί που κάνουν έργα κάνουν και λάθη” . Θα καταγράψουμε τα λάθη μικρά η μεγάλα , θα προτείνουμε τις σκέψεις μας  και ευχόμαστε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού θα κάνει κάτι πριν λήξει η θητεία του. Θα σχολιάσουμε ότι γνωρίζουμε , όχι για να πούμε “τα ξέρουμε όλα” η να κατηγορήσουμε κανέναν , αλλά καλόπιστα να βοηθήσουμε για να γίνουμε καλύτεροι όλοι μας, είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα δεν περισσεύει κανένας. Μπορούμε όλοι μαζύ να φτιάξουμε μια καλύτερη ιστοσελίδα καθρέπτη του δήμου μας και να ωφεληθούμε όλοι μας.

  1. A) Κατηγορία «Αξιοθέατα /Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία»

“Χωρίς να ξοδεύψουμε χρόνο πήγαμε εκεί που μας ενδιαφέρει και ανοίξαμε στον παρακάτω σύνδεσμο αμέσως την κατηγορία «Αξιοθέατα”  το θέμα “Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία». Ανοίξαμε τα μάτια μας ορθάνοικτα , ξαναδιαβάσαμε τους τίτλους και είδαμεσε μια σελίδα  τις φωτογραφίες  για τα πέντε παρακάτω «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία», με κείμενο στα Ελληνικά,που όταν έκανες κλικ στα “more”  σε οδηγούσε σε μια άλλη σελίδα με ένα θέμα με φωτογραφία και κείμενο  με περισσότερες λεπτομέρειες  , αν είναι δυνατόν «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία». Ελληνικό (ή Τειχιό),Ίδρυμα Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»,Βίλα Ηρώδη Αττικού,Λιμάνι Αγίου Ανδρέα,Κάστρο Παραλίου Άστρους.”

http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/archaiological-sights-museums

Στην αρχή της σελίδας έγραφε στα αγγλικά Archaiological Sights & Museums και αφού ψάξαμε παντού στη σελιδα δεν είδαμε τίποτα άλλο , μόνο τα πέντε παραπάνω ,ας τα λέμε για ευκολία μουσεία ,όπως έγραφε και ο αρχικός τίτλος.

Σκεπτήκαμε κάποιος φωστήρας νευροχειρουργός  (οι νευροχειρουργοί είναι μεγάλα μυαλά…)  κάποτε αποφάσισε ότι  τα “Archaiological Sights & Museums” , του δήμου μας είναι τα πέντε παραπάνω αξιοθέατα , τίποτα άλλο δεν βρήκε….. η “ξέχασε” και μερικά , και τα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δήμου μας, αλλά ειλικρινά μας ενόχλησε που οι αιρετοί μας δεν τα πήραν χαμπάρι μέχρι σήμερα…., ξέρουμε πολύ καλά δεν είναι μόνο αυτά ο δήμος μας.

Προσέξτε υπάρχουν και άλλα.Στο σύνδεσμο

http://www.discoverkynouria.gr/   (Είσαστε στα Ελληνικά,”EL”)

Κάτω από  “Ανακαλύψτε” Κάντε κλικ, όταν είσαστε στη παραπάνω σελίδα,  στο παράθυρο στα αριστερά της σελίδας

“Ιστορία

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 4,000 ΕΤΩΝ

Θα σας φέρει στη σελίδα (Είσαστε στα Αγγλικά ,”EN”

http://www.discoverkynouria.gr/en/sights/archaiological-sights-museums

Αυτή τη φορά θα δείτε στα Αγγλικά 4 ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους ,  όχι πέντε  που ήταν στα Ελληνικά ( στη μετάφραση χάθηκε ένα που είναι στα Ελληνικά).

Archaiological Sights & Museums

The Port of Agios Andreas, Castle of Paralio Astros, Villa of Herod of Attica ,Elliniko (or Tihio)

Όταν είσαστε στην παρακάτω σελίδα,

http://www.discoverkynouria.gr/ (Είσαστε στα Ελληνικά,”EL”)

Κάτω από  “Ανακαλύψτε” Αριστερά είναι το παραπάνω παράθυρο “Ιστορία”  , στη μέση είναι το παράθυρο “Παραλίες “”ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ… και  δεξιά το παράθυρο    “Παραδοσιακά Χωριά” “VISIT BEAUTIFULL, TRADITIONAL VILLAGES AND EXPERIENCE TO WARMEST WELLCOME”

Φαίνεται ο αρχιτέκτονας της σελίδας απευθύνεται σε όλα τα θέματα στα 6 παράθυρα σε Έλληνες τουρίστες, όλα είναι στα Ελληνικά, και στο παράθυρο “Παραδοσιακά Χωριά”στους  επισκέπτες που γνωρίζουν  μόνο αγγλικά  η διαφορετικά οι αρχιτέκτονες ήταν ερασιτέχνες…

Υπάρχουν και άλλα πολλά μαργαριτάρια .Villa of Herod of Attica” το όνομα Ηρώδης Αττικός  μεταφράστηκε  σας Ηρώδης της Αττικής, τι να κάνουμε είναι σχεδόν το ίδιο για μερικούς και για όσους διάβασαν την ιστοσελίδα …, ευτυχώς είναι για  τους αγγλομαθείς επισκέπτες μας, εύχομαι να μην γελάνε με τους βαρβαρισμούς μας,,,,, Σε άλλη σελίδα για την Μονή Λουκούς αναφέρεται : Μόλις 4 χιλιόμετρα πριν το Μεσόγειο…. Διαβάσατε σωστά, η ιστοσελίδα του δήμου μας αναφέρει “Μεσόγειο” ….,http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/moni-loykoys διέγραψαν το Άστρος από την σελίδα ,για αυτό πέφτουν αστραπές τον Αύγουστο.

Τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα γιατί οι φωστήρες νευροχειρουργοί κατέληξαν «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία»  είναι μόνο τα πέντε παραπάνω και όταν διαβάζουμε στην κεντρική εισαγωγική σελίδα ποιά είναι τα “Αξιοθέατα” καταλήγουμε εύκολα “Καλύτερα να μην είχαμε ιστοσελίδα”….

Έχουμε μόνο μια απορία αν κανένας  αρμόδιος αιρετός  η μη αιρετός διάβασε ποτέ την ιστοσελίδα του δήμου μας ,υποθέτουμε κανένας , και πόσα στοίχισε στο δήμο μας από τους κόπους των συμπολιτών μας. Τα λέμε αυτά γιατί δεν πιστεύουμε να υπάρχει  έστω ένας συμπολίτης μας αιρετός η μη αιρετός που όταν διαβάσει τη σελίδα να συμφωνεί ότι τα αξιοθέατα που έχουμε είναι” The Port of Agios Andreas, Castle of Paralio Astros, Villa of Herod of Attica ,Elliniko (or Tihio)”…… και το ” Ίδρυμα Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

Όσοι θέλουν μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην παραπάνω  ιστοσελίδα για να δούν περισσότερα «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία».Τι να κάνουμε, μόνο αυτά θέλουμε να διακρίνουμε και να διαφημίζουμε,τόσα ξέρουμε… ,νομίζουμε κάπως έτσι θα έρθει η “Ανάπτυξη” στη βάρκα μας που λέγεται Βόρεια Κυνουρία ,που ανοίγουμε τρύπες και θα βουλιάξουμε όλοι μας… δεν θα γλυτώσει κανένας.

http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/archaiological-sights-museums

Στη παραπάνω φωτογραφία ” από  την ιστοσελίδα του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/archaiological-sights-museums από το θέμα “Αξιοθέατα” είναι το Ελληνικό (ή Τειχιό),

  1. B) Κατηγορία Κυνουρία

Στην ιστοσελίδα Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ υπάρχει  πρώτα η κατηγορια “B. Κυνουρία” με θέματα ,Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Γεωγραφία, Ιστορία, Αξιοθέατα,Δραστηριότητες  – Εκδηλώσεις.

Αυτή η σελίδα είναι η σπουδαιότερη σελίδα της ιστοσελίδας του δήμου μας , θα μπορούσε να είναι η σελίδα καλώς ήλθατε του δήμαρχου μας , το κείμενο αυτό  με λίγα λόγια είναι δυστυχώς γραμμένο από  ερασιτέχνες με πολλά μαργαριτάρια , όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω. Ρίξτε μια ματιά να το διαπιστώσετε μόνοι σας.

http://www.discoverkynouria.gr/el/content/o-dimos-voreias-kynoyrias

Στο  τέταρτο μέρος, θα αναρτηθεί πολύ σύντομα,  θα σχολιάσουμε  λεπτομερέστερα τα θέματα, Αξιοθέατα, Θρησκευτικός  Τουρισμός και Γεωγραφία  από την  κατηγορια “B. Κυνουρία”.

1)Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, θα προσθέταμε περισσότερα , αλλά ας πούμε είναι ανεκτό.

2) Γεωγραφία : Tο κείμενο αυτό είναι άσχετο με την “γεωγραφία”πιθανόν από λάθος  μπήκε εδώ και ανήκει στην παραπανω θέμα  Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κανένα βιβλίο  δημοτικού η γυμνασίου γεωγραφίας  για να δούμε τι πρέπει να γράψουμε στο θέμα αυτό και τι είναι γεωγραφία. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα.

Στο  τέταρτο μέρος, θα αναρτηθεί πολύ σύντομα,  θα σχολιάσουμε  λεπτομερέστερα τo θέμα Γεωγραφία.

3) Ιστορία: Καλύψαμε παραπάνω (A) το θέμα, το κείμενο ιστορίας της ιστοσελίδας του δήμου Βορείας Κυνουρίας  είναι καλύτερο,  ας το αντιγράψουμε η ας τα  συνδυάσουμε σε ένα ένα κείμενο  η ας το ξαναγράψουμε , μπορούμε καλύτερα

4)Αξιοθέατα: Όταν μιλάμε για ερασιτέχνες, βγάλαμε το συμπέρασμα από αυτό το κείμενο για τα “αξιοθέατα” του δήμου μας,  που αυτή την φορά είναι λίγο διαφορετικά από τα  πέντε στη σελίδα «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία». Ελληνικό (ή Τειχιό),Ίδρυμα Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Βίλα Ηρώδη Αττικού,Λιμάνι Αγίου Ανδρέα,Κάστρο Παραλίου Άστρους , τι να κάνουμε….. , Όταν διαβάσουμε την σελιδα θα καταλάβουμε τι εννοούμε, τουλάχιστον οι αρχιτέκτονες δεν εδιάβαζαν ούτε την ίδια ιστοσελίδα και έβγαλαν διαφορετικά συμπεράσματα για τα αυτά τα πέντε παρακάτω “αξιοθέατα” που τα θεώρησαν τα σπουδαιότερα ,για να τα βάλλουν στην κεντρική εισαγωγική σελίδα, που θέλουμε να ξέρουν οι επισκέπτες μας,  αν είναι δυνατόν……….

Στο  τέταρτο μέρος, θα αναρτηθεί πολύ σύντομα,  θα σχολιάσουμε  λεπτομερέστερα τα θέματα  “Αξιοθέατα”,  Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία»

4)Πυργόσπιτα και πύργοι υπάρχουν σε όλα τα ορεινά χωριά όπως στο  χωριό Άγιος Ιωάννης το «κυβερνείο»  που βρίσκεται  πολύ κοντά στη σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη και  ήταν  η έδρα της κυβέρνησης , το σπίτι του πανίσχυρου Αγιαννίτη προεστού Αναγνώστη Παπάζογλου (1750 – 1818 και επίσης  ο πύργος του Τρικαλίτη  στον Άγιο Πέτρο  είναι πολύ φημισμένος.

5)Ο Άγιος Ιωάννης Κυνουρίας , εδώ ξέχασαν να βάλλουν σύνδεσμο, είναι περισσότερο γνωστός γιατί έκανε πρωτεύουσα της επαναστατημενης Ελλάδος το 1822 και είχε  την περίφημη  Σχολή Καρυτσιώτη ,πολλά  άλλα  και λιγότερο για “στη θέση “Ξηροκάμπι” σώζονται τα ερείπια του Κάστρου της Ωριάς ”

6) Τέλος, οι παραδοσιακοί οικισμοί της περιοχής αποτελούν εντυπωσιακά αξιοθέατα και αντανακλούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αποτυπώνοντας τρόπους ζωής, τεχνικές μεθόδους, καλλιτεχνικά ρεύματα και κοινωνικές σχέσεις, που διαμορφώθηκαν στην πολυκύμαντη ιστορική εξέλιξη (Καστρί, Άγιος Πέτρος, Καστάνιτσα, Άνω Δολιανά, Βέρβενα).

Για να διαφημίσουν αυτά που θέλουν οι αρχιτέκτονες έβαλλαν στο κείμενο συνδέσμους Iερά Mονή Λουκούς, Eλληνικού (Tειχιό). μονής Λουκούς, έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού. Καστάνιτσα ,(Καστρί, Άγιος Πέτρος, Καστάνιτσα, Άνω Δολιανά, Βέρβενα)  και “ξέχασαν” πολλά άλλα………..

6)Συμφωνούμε απόλυτα όλοι  “οι παραδοσιακοί οικισμοί της περιοχής αποτελούν εντυπωσιακά αξιοθέατα ….(Καστρί, Άγιος Πέτρος, Καστάνιτσα, Άνω Δολιανά, Βέρβενα)” επίσης και όλα τα άλλα ορεινά χωριά. εδώ  αν ήταν έξυπνοι και δεν ηταν ερασιτέχνες  εύκολα θα μπορούσαν  να βάλλουν σύνδεσμους από την ίδια ιστοσελίδα για τουλάχιστον άλλα  6 ορεινά χωριά…

5)Δραστηριότητες  – Εκδηλώσεις: Για να τελειώνουμε σε αυτό το θέμα θέλουμε να πούμε τα παρακάτω.

Υπάρχουν σύνδεσμοι για 7 παραλίες αλλά θα μπορούσαν εύκολα να έχουν 9 συνδέσμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας υπάρχουν 9 σύνδεσμοι,εύκολα μπορούσαν να προσθέσουν περισσότερους,  αλλά δεν  ξεχάσαμε  τον άσχετο με την περιπέτεια και έπρεπε να το ξαναπούμε το σύνδεσμο  του Βιβούλιου, Έπαυλη Ηρώδη Αττικού.

Για τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν μόνο 7 σύνδεσμοι , το Άστρος εδώ αναφέρεται αλλά χωρίς   σύνδεσμο ,γιατί δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στην ιστοσελίδα , εκτός από το του ιδρύματος Ζαφείρη στο Άστρος

Για τις  πολιτιστικές πανηγύρια  υπάρχουν 7 σύνδεσμοι για Άνω Βέρβενα,Πλάτανος , Καστάνιτσα,Πραστός , Άγιος Ανδρέας,Άγιος Πέτρος , Καστρί, το Άστρος εδώ αναφέρεται αλλά χωρίς   σύνδεσμο “Άστρος: τριήμερο πανηγύρι (της Αναλήψεως )” ,γιατί δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στην ιστοσελίδα ,  και  φυσικά ξεχάσαμε τα πανηγύρια και τις γιορτές στον Αγιάννη και άλλα χωριά,τουλάχιστον σε αυτά που υπάρχουν σελίδες και ήταν εύκολο  να προστεθούν.

“Τέλος, … υπάρχουν πολλά μοναστήρια που αξίζει να επισκεφθούν (Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής, Παναγία της Ορθοκωστάς (Αρτοκωστά), Μονή Λουκούς, Μονή Τιμίου Προδρόμου κλπ). Επιτέλους δεν ξεχάσαμε τίποτα τουλάχιστον από την ιστοσελίδα μας

Αλλά  “ξεχάσαμε” να τα αναφέρουμε , την πολύ εύκολα προσιτή περίπου 10 λεπτά από το Άστρος  , με την  ωραία θέα της θυρεατικής γης , γραφική και ιστορική μονή  της Παλιοπαναγιάς .

Στο  τέταρτο μέρος, θα αναρτηθεί πολύ σύντομα,  θα σχολιάσουμε  λεπτομερέστερα τo θέμα θρησκευτικού τουρισμού

Συνιστούμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να κατεβάσει αμέσως αυτή την σελίδα, τη κατηγορια “B. Κυνουρία, δεν θα χάσουμε τίποτα, τελεία και πάβλα.

Στη παραπάνω φωτογραφία ” από  την ιστοσελίδα του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ http://www.discoverkynouria.gr/el/sights/paralia-anavaloy από το θέμα “Αξιοθέατα” είναι  η Παραλία Ανάβαλου.

  1. C) Kατηγορία “Αξιοθέατα”

Στην κατηγορία “Αξιοθέατα”το θέμα “Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία”  το καλύψαμε  στην αρχή, παραπάνω.(A)

Στην κατηγορία “Αξιοθέατα” στο θέμα Παραδοσιακοί Οικισμοί μετρήσαμε 11 παραδοσιακούς οικισμούς,  όλοι οι άλλοι περίπου 17 χωριά  είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίες δεν αναφέρονται σχεδόν πουθενά . Δεν έχουμε τίποτα με το χωριό Πλάτανος που αναφέρεται στη σελίδα , αλλά απορούμε γιατί δεν  αναφέρεται επίσης με την δική τους σελίδα  και σε συνδέσμους της ιστοσελίδας το  Άστρος, η Μελιγού, τα Κούτρουφα ,το Κορακοβούνι, Χηροπήγαδο, Στόλος,Πλατάνα, Χάραδρος, Σίταινα,Άγια Σοφιά, Καράτουλα, Νέα Χώρα, Έλατος, Αγιος Γεώργιος,Μεσορράχη, Ωριά, Περδικόβρυση. Αν δεν θέλουν να τα περικλείουν στο θέμα “Παραδοσιακοί Οικισμοί” ας φτιάξουν άλλο θέμα  ας πούμε ” Άλλα χωριά” και να τα αναρτήσουν εκεί με έστω 2-3 γραμμές κείμενο και τη  δική τους σελίδα που θα γίνεται σύνδεσμος, αν κάποτε αλλάξουν μυαλό και θέλουν να τα βάλλουν σε άλλες σελίδες της ιστοσελίδας..

Αλλά εδώ ας στηρίξουμε λίγο και την καλύβα μας , είναι αδιανόητο στη ιστοσελίδα ενός δήμου να μην υπάρχει σελίδα για την πρωτεύουσα του δήμου με ένα μικρό κείμενο, συγκεκριμένα για  το Άστρος, και να υπάρχουν σελίδες που γίνονται σύνδεσμοι  για 11 άλλα  χωριά του δήμου, αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ ερασιτεχισμού, στενοκεφαλιάς και στραβομάρας, που το σκέπτηκαν και το έκαναν ανόητοι “επαρχιώτες”. Με λίγα λόγια αυτό δεν είναι ιστοσελίδα δήμου αλλά ανόητη προπαγάνδα. Έχουμε δίκιο όταν λέμε οι αρχιτέκτονες της ιστοσελίδας του δήμου μας είναι ερασιτέχνες, φωστήρες νευροχειρουργοί, τι άλλο να πούμε….

Στη κατηγορία Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  και Φεστιβάλ  βρήκαμε δύο θέματα Γιορτή Ψαρά στο Παράλιο Άστρος και Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα.

Στη κατηγορία Οδηγός βρήκαμε δύο θέματα Διαμονή και Εστίαση, στην εστίαση παράξενα δεν βρήκαμε τίποτα, εδώ πρέπει να γίνει δουλειά.

Δεν ασχοληθήκαμε με τις κατηγορίες Videos ,Blog. Απορήσαμε γιατί στο Blog είναι η γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά ,  ενώ η γιορτή καστάνου στη Καστάνιτσα είναι σε άλλη κατηγορία, εδώ χρειάζεται λίγη δουλειά και οργάνωση,στις δύο αυτές κατηγορίες.

Στη κατηγορία Επικοινωνία , χαρήκαμε η κάθε επικοινωνία μας αρέσει, στείλλαμε ένα μήνυμα αλλά δεν πήραμε απάντηση…. αναρωτιόμαστε  αν δεν απαντάμε στα μηνύματα των επισκεπτών μας γιατί έχουμε την κατηγορία  Επικοινωνία.

Στη κατηγορία Προτάσεις για εκδρομές έχουμε δύο θέματα:

Ποδηλατικές διαδρομές … Θα θέλαμε να προσθέσουμε μια άλλη διαδρομή Για πεζοπορία η για ποδήλατο συνιστούμε την Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς

Ημερήσιες εκδρομές με αυτοκίνητο

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα “Μία πρόταση για μονοήμερη εκδρομή με αυτοκίνητο μέσα από μαγευτικά φυσικά τοπία περιλαμβάνει τη διαδρομή από τον Άγιο Ανδρέα, που βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο, δίπλα στη θάλασσα,  μέχρι τα Καστριτοχώρια στον Πάρνωνα και πάλι επιστροφή στη βάση μας…Μετά τον Άγιο Ανδρέα φθάνει κανείς στον Πραστό …..την Καστάνιτσα….Σίταινα- Πλάτανος – Άγιος Ιωάννη……πριν φθάσουμε και πάλι στον Άγιο Ανδρέα, η Μελιγού” . Ξεχάσαμε το Άστρος το πηδήξαμε.. η πιθανόν  θα γυρίσαμε πίσω  από τον ίδιο δρόμo, (Πλάτανος, Σίταινα, Καστάνιτσα,Πραστός ,Άγιος Ανδρέας,  αλλά τότε που είναι η Μελιγού..)   για να αποφύγουμε τις “κοδέλλες” αν και είναι συντομότερα…

“Μία δεύτερη εύκολη διαδρομή για μονοήμερη εκδρομή. Ξεκινάμε από το Καστρί, αφού έχουμε θαυμάσει την υπέροχη θέα του χωριού και κατευθυνόμαστε στο άλλο χωριό της ορεινής Κυνουρίας που έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή τον Άγιο Πέτρο….Η διαδρομή ολοκληρώνεται με θρησκευτική κατάνυξη και αγαλλίαση ψυχής στη γνωστή μονή Παναγίας Μαλεβής……Μετά τη μονή επιστρέφετε και πάλι στο Καστρί”

Μόνο θέλουμε να ρωτήσουμε πως φθάνουμε στον Άγιο Ανδρέα και το Καστρί , με ελικόπτερο;

Θα θέλαμε να προσθέσουμε μια άλλη διαδρομή Άστρος,Ανω Μελιγού,Αγιος Ιωάννης, Μονή Μαλεβής,Άγιος Πέτρος, Καστρί, Άνω Δολιανά, Προσήλια, Κάτω Δολιανά,Λουκού, βίλλα Βιβούλιου, Άστρος, δρόμος  Άγιας Αναστασιάς, Πόρτες,Παράλιο Άστρος.

https://www.google.ca/maps/dir/37.4056682,22.7284619/37.4004781,22.7531683/@37.3852401,22.6708897,16350m/data=!3m1!1e3!4m19!4m18!1m15!3m4!1m2!1d22.5956835!2d37.3509319!3s0x136020b830c60911:0xed75c9e35bc660fb!3m4!1m2!1d22.5801137!2d37.3275679!3s0x13602723dff3ff33:0xbfc1f9911fbeb24f!3m4!1m2!1d22.5063577!2d37.3858556!3s0x136023c6995226eb:0x171ce326f842b149!1m0!3e0

Mια άλλη διαδρομή είναι  Άστρος, Ανω Μελιγού,Αγιος Ιωάννης, Μονή Μαλεβής,Άγιος Πέτρος, Καστρί ,Έλατος ,Μονή Προδρόμου,Στόλος , Προσήλια Κάτω Δολιανά, Λουκού, βίλλα Βιβούλιου, Άστρος.

Θα συνιστούσαμε  καλύτερα εδώ να υπάρχει επίσης ένας χάρτης του δήμου  για να διαλέγουν οι επισκέπτες την διαδρομη που θέλουν από το χωριό που βρίσκονται .

https://www.google.ca/maps/dir/37.3797464,22.503857/37.4323547,22.6124437/Xiropigado+%CE%9E%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CE%BF/Paralia+Agiou+Andrea/Arkadiko+Chorio/Prastos+%CE%A0%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82/Orini+Meligou,+Arkadia/Kastri+%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AF/37.4282935,22.6118988/37.4148817,22.7687945/@37.3741271,22.6720446,32704m/data=!3m1!1e3!4m62!4m61!1m0!1m0!1m5!1m1!1s0x149fe41b4a63ab11:0x92382272a7a15368!2m2!1d22.7271639!2d37.4834728!1m5!1m1!1s0x149fdd690e81ab13:0x7f6f19ef0d3f1d2f!2m2!1d22.7828626!2d37.3707941!1m5!1m1!1s0x149fc32ad35fb6cd:0x84da85aef958be9f!2m2!1d22.8131932!2d37.3358195!1m5!1m1!1s0x149fd9b89f3bee8d:0x6f15eead390660f8!2m2!1d22.6840076!2d37.2631649!1m5!1m1!1s0x149fdf1ad0ff725b:0xa13fa57dce7e3398!2m2!1d22.6576019!2d37.3583923!1m5!1m1!1s0x1360214fe0e9d0d3:0xc58e648607c9194f!2m2!1d22.5394401!2d37.3637033!1m20!3m4!1m2!1d22.6033068!2d37.394261!3s0x1360206dd9c6337d:0x9e2be29d77f210f1!3m4!1m2!1d22.5477382!2d37.3700659!3s0x1360213ffd8a3ac5:0x12967685006b8b80!3m4!1m2!1d22.5102419!2d37.3849482!3s0x136023c543cccb31:0xf1f1491254069eb!3m4!1m2!1d22.6949464!2d37.3802139!3s0x149fde1185ff3c87:0x4031c765922419c9!1m0!3e0

Σε διαφορετική παρακάτω  σελίδα στην ιστοσελίδα του δήμου μας  μετρήσαμε  39  “Αξιοθέατα” για όλο το δήμο μας, όπως τα Φαράγγια της  Μαζιάς και της Ζαρμπάνιτσας,  αλλά δεν βρήκαμε πουθενά τίποτα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και για τα  δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας, τη Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους)  και τoν «Ιερό Χώρο»  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων, αυτό δεν το καταλαβαίνουμε με τίποτα και με το δίκιο μας τους αποκαλούμε ερασιτέχνες , ………..

http://www.discoverkynouria.gr/el/sights

Δεν γνωρίζουμε τι να σκέπτονται οι Έλληνες επισκέπτες που δεν γνωρίζουν αγγλικά τι σημαίνει Testimonials, άλλωστε βρήκαμε πολλά αγγλικά στην σελίδα με την Ελληνική γλώσσα  όπως News, Gallery,Newsletter ,Videos, Blog, Downloads, FAQ ,coming soon, more ,Trekking , Photo Album , Archaiological Sights & Museums, Sights Category, jump,”Παραδοσιακά Χωριά” “VISIT BEAUTIFULL, TRADITIONAL VILLAGES AND EXPERIENCE TO WARMEST WELLCOME”…. “δεν είναι και τίποτα σπουδαίο”… μιλάμε για ερασιτέχνες. Aς σταματήσουμε  κάποτε να μπασταρδεύουμε την γλώσσα μας επίσημα και θεσμικά.

Είναι  πολύ καλή ιδέα η ιστοσελίδα να προσφέρεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ,αλλά πρέπει να γίνει λίγο δουλειά  να τα ξεμπερδέψουμε λίγο  και το κυριότερο να προστεθουν οδηγίες πως  χρησιμοποιούνται οι δυο γλώσσες ,  όπως είναι τώρα  τα καταφέραμε με λιγη προσπαθεια, αλλά αν κάποιος επισκεπτεί για πρώτη φορά την σελίδα σίγουρα χρειάζεται οδηγίες, διαφορετικά θα την κλείσει χωρίς να το ξέρουμε  και χαιρετίσματα….

Το γραφικό λιμάνι του Παραλίου Άστρους , σκαρφαλωμένο στο λόφο το “νησί”,  όπως αποκαλούσαν οι παλιοί   τον κατοικημένο λόφο , που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα νησί του Αιγαίου,… μπορούσαν  να πουν δυό λόγια  παραπάνω για το Παράλιο Άστρος  στη κατηγορία “παραδοσιακοί  οικισμοί”, ο  τουρισμός κακά τα ψέμματα έχει πολύ “ήλιο και θάλασσα”  , μπορούμε καλύτερα… , κάτι πού πρέπει να διακρίνουμε καλύτερα  στην ιστοσελίδα του δήμου μας.

Κάτι που “ξέχασαν” από την ιστοσελίδα του δήμου μας, από το θέμα «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία»…..  τα σχόλια ειναι περιττά…….μόνο θα αναφέρουμε μιλάμε  για ερασιτέχνες..

Η Σχολή Καρυτσιώτη  Άστρους , εδώ  στεγάζεται  το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, ο χώρος αυτός είναι «μουσείο» από μόνος του.  Σεμνότητα  αρμονικά  με επιβλητικό μεγαλείο, αυτοί είναι οι θησαυροί μας , δεν κτήζονται σήμερα με τίποτα, ούτε με μια χούφτα … εκατομμύρια ευρώ , γιατί η ιστορία μας  δεν ξαναγράφετε μερικές φορές. Αυτούς τους θησαυρούς άλλοι τους προσέχουν σαν τα μάτια τους, θέλουν να τους δείχνουν στα παιδιά τους ,θέλουν να τους διακρίνουν στην ιστοσελίδα του δήμου τους, τους λένε «μουσεία» και τους κρατάνε πάντοτε ανοικτούς.

Πολύ σύντομα  θα αναρτηθεί το τέταρτο  και  τελευταίο  μέρος  με συγλονιστικές λεπτομέρειες  , για να τελειώνουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ