Ας αφήσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια για το Μουσείο -Δώστε τώρα στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα παράδοσης και παραλαβής του έργου το 2015…να δούμε ποιος φταίει τελικά!

1

 Δυστυχώς το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους  έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μικροκομματικών και επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, τόσο από την δημοτική αρχή αλλά και από την αντιπολίτευση που χειρίστηκε το θέμα της ετοιμορροπίας και της παραλαβής του έργου.

Είχαμε μείνει στο ότι το Μουσείο είναι έτοιμο & έχει γίνει η παραλαβή του έργου ! Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου διέθεσε χρήματα στον δήμο για να πληρωθεί ο συντηρητής των αρχαιοτήτων που είχαν μεταφερθεί σε οικίσκο δίπλα από το μουσείο ,και αφού τελείωσαν οι εργασίες και  έγινε η συντήρησή τους, τα  επανατοποθέτησε στις προσθήκες του Μουσείου και το μουσείο άνοιξε συγκεκριμένες ημέρες με προσωπικό από το μουσείο της Τεγέας και περιμέναμε το μόνιμο προσωπικό για να ανοίξει σε μόνιμη βάση!

Σήμερα η αντιπολίτευση  ζητάει να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και να καταθέσει τις απόψεις της για τα νέα δεδομένα!! που προέκυψαν…

Δείτε παρακάτω το σχετικό video από το Δ.Σ

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Κοιν.Σ.Επ Team “Promo kynouria”

Παρακάτω  σας παρουσιάζουμε τα δικά μας στοιχεία: την δήλωση από την υπεύθυνη της ΕΦΑΑΡΚ κ.Καραπαναγιώτου, που ανακοίνωσε το άνοιγμα του Μουσείου το 2018 ,τις ημέρες και ώρες που θα είναι ανοικτό από προσωπικό του μουσείου Τεγέας ,μέχρι να έρθει ο μόνιμος φύλακας σε θέση που προκηρύχθηκε μέσω ΑΣΕΠ, καθώς είχε ανακοινώσει ακόμα , ότι εκτός από τις συγκεκριμένες ημέρες που έχουν ανακοινωθεί ,θα μπορούν γκρουπ επισκεπτών να επικοινωνούν με ΕΦΑΑΡΚ και να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους με ραντεβού!

Δείτε την δήλωση και το πρόγραμμα της ΕΦΑΑΡΚ

Tο παρακάτω  έγγραφο επιβεβαιώνει τα παραπάνω!

Το αρ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ/244604/146538/2951-22/7/2016 έγγραφό μας,  με το οποίο γνωρίζουμε στην Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών Μεταβυζαντινών Μνημείων, κατόπιν της αρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790/2329π.ε.-12.01.2011 Απόφασής της (ΑΔΑ: 4Α92Γ-99), την ολοκλήρωση των εγκριθεισών εργασιών μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Άρση Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους Κυνουρίας» μεταξύ του τέως Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δ. Β. Κυνουρίας και ότι το Μουσείο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει αλλά δεν υπάρχει μόνιμο φυλακτικό προσωπικό.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ξεκάθαρα ,τί άλλαξε και μας λένε άλλα σήμερα; Ποιος είναι υπεύθυνος; Έγιναν λάθη και παραλείψεις, από το ΥΠΠΟΑ ,τον Δήμο μας, την Περιφέρεια;

Θέλωντας να συμβάλουμε θετικά ως ενεργοί πολίτες, ζητάμε απο την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση που χειρίστηκαν το θέμα ως τώρα,να δώσουν άμεσα στην δημοσιότητα τα παρακάτω έγγραφα που δικαιούμαστε, να γνωρίζουμε σαν τοπική κοινωνία και οι απόδημοι Αστρινοί  που έχουν κάνει αγώνα με δεκαδες παρεμβάσεις τους στο υπουργείο  και προς τον Συνήγορο του πολίτη, ολη την αλήθεια…

Αγαπητέ δήμαρχε ,ας γίνει στην πράξη η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που επικαλεστήκατε στο τελευταίο ΔΤ, για να λύσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και μας ζητούν νέες μελέτες!! μετα την τελευταία επίσκεψη σας μαζί  με τον Σύλλογο φίλων του Μουσείου.στο ΥΠΠΟΑ 

1) Το έγγραφο της ΔΑΒΜΜ «το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο μας από το 2011». Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου μας.

2)Τα έγγραφα παράδοσης και παραλαβής του έργου το 2015.

3) Τα έξοδα για το έργο το 2011-2015.

4)Τον αριθμό και τα έξοδα για τις μελέτες από το 2008 μέχρι 2021.

5) Όλα τα σχετικά έγγραφα, από την ΕΦΑΑΡΚ και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας , απαιτήσεις ,μελέτες και άλλα σχετικά  για την εκπόνηση των δύο μελετών που έγιναν το 2018 και το 2021.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον τα παρακάτω  έγγραφα.

5-1) Το έγγραφο της ΕΦΑΑΡΚ προς το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας σχετικά με την εκκρεμότητα εκπόνησης μελέτης που στάλθηκε πριν το 2018 .

5-2) Το έγγραφο της στατικής μελέτης με τίτλο «Έλεγχος στατικής επάρκειας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους» από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας προς την ΕΦΑΑΡΚ , η διαβίβαση έγινε την 31.05.2018.

5-3) Το με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/375217/268751/3365/28.02.2019 έγγραφο της ΕΦΑΑΡΚ σχετικά με την εκκρεμότητα εκπόνησης νέας μελέτης στατικής επάρκειας.

5-4)Το έγγραφο της νέας μελέτης στατικής επάρκειας., από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην ΕΦΑΑΡΚ μετά την 28.02.2019.

5-5) Το έγγραφο της απάντησης για την τελευταία μελέτη από την ΕΦΦΑΡΚ η άλλη υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ. ( για την δεύτερη μελέτη μετα την 28.02.2019).

6) Το τελευταίο έγγραφο της υπουργού για να εκπονηθούν οι «απαιτούμενες μελέτες» (η είναι το ιδιο με το έγγραφο της ΔΑΒΜΜ το 2011?) «και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Μαρτίνο για τις έμπρακτες  προσφορές του στον τόπο μας, και προτείνουμε  στο επιτελείο του που έχουν αναλάβει την μελέτη να κάνει  συμφωνία με το ΥΠΠΟΑ.  Πρώτα να ενημερωθεί για τα 4 παρακάτω έγγραφα της ΔΑΒΜΜ,” μαζί με τις υπόλοιπες απαραίτητες μελέτες“, ( τα έχουν οι αρμόδιοι να τα δώσουν)  πριν κάνει το λάθος και χρηματοδοτήσει άλλες «μελέτες»

Από την ΔΑΒΜΜ

…/1873/08-06-2016  «μελέτη», 3397/15-09-2016  « η εν λόγω μελέτη» 

/647/27-07-2018 »αντίστοιχα, δεν είναι ρεαλιστική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Επιπρόσθετα, για τον ορθό υπολογισμό των φορτίων πρέπει να διασαφηνιστεί η μελλοντική χρήση του μνημείου. Τέλος, η σεισμική δράση θα πρέπει να υπολογιστεί με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στον συντελεστή σπουδαιότητας του κτιρίου (γI) και στον συντελεστή συμπεριφοράς (q).»  

/1745 της 25-11-2020  «Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εκκρεμεί η υποβολή στατικής μελέτη μαζί με τις υπόλοιπες απαραίτητες μελέτες για την αποκατάσταση του μνημείου και την επαναλειτουργία του ως μουσείου»

Δεν καταλαβαίνουμε.. «Επιπρόσθετα….» , «μελλοντική χρήση»!!!!!!!,,, «τους ισχύοντες»…«τις υπόλοιπες…»

Όπως βλέπετε αγαπητοί συνδημότες ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΟ και σας καταθέτουμε αυτή την πρόταση που λάβαμε από νομική ομάδα που  έχει ασχοληθεί , οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και να ανοίγουμε τα αυτιά μας σε ειδικούς, άτομα που γνωρίζουν το θέμα, για το καλό του τόπου μας ,πέρα από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες των εκάστοτε διοικούντων… 

Περιμένουμε την δημοσιοποίηση των εγγράφων που ζητήσαμε και στο Δ.Σ να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από όλες τις παρατάξεις και να αποφασιστούν στοχευμένες παρεμβάσεις με νομική παρέμβαση, να κινητοποιηθούν οι επαγγελματίες της περιοχής, οι σύλλογοι-σωματεία & φορείς και όλοι ως ενεργοί πολίτες να στείλουμε το μήνυμα ,για να σταματήσει η κοροϊδία  και τα «παιχνίδια» το ΥΠΠΟΑ 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επαναλαμβάνουμε για να γίνουμε καλύτερα αντιληπτοί από όλους, οι αιρετοί μας, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι πολιτικοί έχουν πολιτική , κοινωνική και ηθική υποχρέωση να απαντούν στους πολίτες και να τους λένε την αλήθεια .

    Με το θάρρος συνιστούμε σε όλους μια αναθεώρηση της πρακτικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο δήμος μας.

    Στα σύγχρονα κοινωνικά κράτη όλα είναι γραπτά, δημόσια και φανερά , κάτι που πρέπει να μάθουμε και να εφαρμόζουμε. “Τα γραπτά μένουν”. Όταν μάθουμε κάποτε να συμπεριφερόμαστε δημόσια και φανερά, θα γίνουμε καλύτεροι όλοι μας, για μας και τα παιδιά μας.

    Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές , ο δήμος μας και η «πρόφαση της στατικότητας».

    https://www.astros-kynourianews.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ad%cf%82-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ