Γ. Παπαηλιού :Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

0

Πρόθεση-απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν εκτός διαπραγμάτευσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες

Αντιτίθεμαι «κάθετα»  στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς

Προκειμένου η περιοχή να έχει μέλλον, πρέπει να ληφθούν  υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και να  ζητηθεί από την πολιτεία η παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν

Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης

O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 15.11.2017 συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για το θέμα του ενδεχομένου πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αγωνία, την ανησυχία και βέβαια την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση πρόσβαση  ιδιωτών στο «λιγνίτη», που υποχρεώνει την κυβέρνηση, να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι οποίες  εκ των πραγμάτων δεν είναι συμβατές με την πολιτική της.

Υπενθύμισε το γεγονός, ότι, μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και την πρόθεση-απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν εκτός διαπραγμάτευσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες.

Εξέφρασε την «κάθετη» αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς.

Υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιασθεί το μέλλον της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και αξιώνοντας από την πολιτεία την παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν.

Τέλος, δήλωσε  διατεθειμένος να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here