Δελτία τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Δ.Τ. ΣτηνΕκθεση Smart China Expo στο Chonqing της Κίνας συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μετά από πρόσκληση των Αρχών του Δήμου της Chongqing , η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση “Smart China Expo”, που είναι μία από τις τρεις σημαντικότερες εκθέσεις της Κίνας και στα πλαίσια της οποίας διεξήχθη συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων από 23 Επαρχίες που προέρχονται από 16 Χώρες.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στις 23 Αυγούστου στο πλαίσιο της “ Smart China Expo”,  η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε την πρωτοβουλία της για την Διαπεριφερειακή Ελληνό – Κινεζική Συνεργασία όπως αυτή αποτυπώνεται με την πρόταση της  δημιουργίας ενός  Ελληνό – Κινεζικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πελοπόννησο και κάλεσε τον Δήμο της Chongqing να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της αυτή.

Τέλος, τονίζεται ότι η Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ελληνό – Κινεζική Διαπεριφερειακή Συνεργασία  με τη δημιουργία του Ελληνό- Κινεζικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του Περιφερειάρχη κ .Τατούλη και του Υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης , κ . Δραγασάκη, κατά την τελευταία τους συνάντηση και μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή χαίρει της υποστήριξης του.

Δ.Τ. Τη δημοπράτηση έργων για την Αρκαδία και τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Τη δημοπράτηση των έργων «Συντήρηση του δρόμου Λεωνιδίου – Βασκίνας», «Άρση καταπτώσεων και προστασία πρανών στην περιοχή Τυρού» του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, «Τοίχος αντιστήριξης στην Τ.Κ. Εκκλησούλας» και «Ασφαλτόστρωση κόμβου Περιβολίων» του Δήμου Μεγαλόπολης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και των έργων «Βελτίωση – συντήρηση αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου – Γεωτρήσεις» και «Βελτίωση – συντήρηση αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου – Κλειστό δίκτυο Ζώνης Αγίου Φλώρου» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Δ.Τ. Συλλυπητήριο μήνυμα Πέτρου Τατούλη για το Γρηγόρη Σκαλκέα
«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γρηγόρη Σκαλκέα, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της Ιατρικής, Ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Τίμησε τη Μάνη, την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο και διακρίθηκε για το ήθος και τις αξίες που υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση, συνιστώντας ένα σπουδαίο παράδειγμα για τη νέα γενιά.
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές μου στην ιατρική και πολύτιμος φίλος για πολλά χρόνια.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δ.Τ., Την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου ζήτησε  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από το Υπουργείο Υγείας

Την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου με το απαιτούμενο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας.

«Το Νοέμβριο του 2016 παραδώσαμε στους πολίτες ένα νέο και σύγχρονο περιφερειακό ιατρείο στο Βλαχόπουλο, επενδύοντας σημαντικούς πόρους, ύψους 260.000 ευρώ, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, καθώς, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, δίνουμε προοπτική στην αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ερημοποίησης της υπαίθρου της Πελοποννήσου» τονίζει στην επιστολή του ο Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα την αποτελεσματικότητά της στην αξιοποίηση των υποδομών στην Πελοπόννησο και σημείωσε ότι «θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να μην απαξιωθεί μια νέα υποδομή για την οποία δαπανήθηκαν σημαντικοί δημόσιοι πόροι».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ