Εγκαίνια του Κ.Α.Ε.Η. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (videos & photos)

0

Χθες την “Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων” πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και  τα εγκαίνια του νέου Κ.Α.Ε.Η. Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο κτίριο επί των οδών Παναγιώτη Γιαννούκου (Παγιού) & Ι. Δρακόπουλου, στο Άστρος.

Όπως ενημέρωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης ,η νέα δομή άνοιξε τις πύλες της για τα άτομα της τρίτης ηλικίας ,και θα μπορούν να εγγραφούν άτομα άνω των 60 ετών, και θα λειτουργεί την παρούσα φάση πρωινές ώρες και θα εξοπλιστεί κατάλληλα. Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα, να ενσωματωθεί και να κάνει χρήση του χώρου, και ο προ υπάρχων Σύλλογος ηλικιωμένων “Ανθήνη” και όλα τα έξοδα λειτουργίας της δομής ,θα είναι του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος τελειώνοντας τον χαιρετισμό του είπε, ότι δίνεται η δυνατότητα με την νέα δομή, οι ηληκιομένοι να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέσα από δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την αγωγή υγείας, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. Με κύριο στόχο να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

Ο επόμενος στόχος μας, θα είναι η κατασκευή Γηροκομείου…

Παραβρέθηκαν πλήθος δημοτών, αντιδήμαρχοι ,ο πρόεδρος του Άστρους, δ/σ και πλήθος υποψηφίων…

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου ΑΝΘΗΝΗ, που διαβάστηκε από μέλος του συλλόγου, καθώς ακολούθησε και μπουφές με κεράσματα…

Δείτε τα σχετικά videos

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Δελτίο Τύπου

«Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για το Κέντρο Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε 1η Οκτώβρη  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Κέντρου Ανοιχτής Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων (Κ.Α.Ε.Η.) στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Μιας δομής την οποία αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τα άτομα τρίτης ηλικίας και ανυπομονούσαν για τη δημιουργία της. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δομή που δημιουργείται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και αφορά σε άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Ενδεικτικά στη νέα δομή θα μπορούν να υλοποιούνται δράσεις όπως:

  • Συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη
  • Άσκηση πρωτοβάθμιας περίθαλψης (εμβολιασμός, μέτρηση πίεσης και σακχάρου)
  • Παροχή οδηγιών σχετικά με θέματα υγείας
  • Συνταγογράφηση φαρμάκων
  • Κοινωνική εργασία (ατομική – ομαδική)

Παράλληλα μπορούν να γίνονται δραστηριότητες όπως είναι η γυμναστική, ο χορός, η ζωγραφική, το θέατρο, ομιλίες με κοινωνικό ή ιατρικό ενδιαφέρον και γενικότερα εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ως μέλη του Κ.Α.Ε.Η. εγγράφονται άτομα 60 ετών και άνω, άνδρες και γυναίκες, συνταξιούχοι, που κατοικούν στην περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, χωρίς διάκριση οικονομικών, κοινωνικών, μορφωτικών, θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επίσης δικαίωμα εγγραφής έχουν δημότες και κάτοικοι του Δήμου μικρότερης από την αναφερόμενη ηλικία, αν είναι ήδη συνταξιούχοι ή συντρέχουν ειδικοί κοινωνικοί λόγοι (ΑμεΑ, πρόσφατες χηρείες, μοναχικά άτομα κ.τ.λ.). Επιπλέον δικαίωμα εγγραφής έχουν τα ζευγάρια όταν ο/η σύζυγος είναι μέλος του Κ.Α.Ε.Η.

Για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του Κ.Α.Ε.Η. οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και καθημερινά από τις 9:00 – 13:00 στο κτίριο της δομής που βρίσκεται επί των οδών Παναγιώτη Γιαννούκου (Παγιού) & Ι. Δρακόπουλου, στο Άστρος.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής μελών είναι:

  • Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Μία (1) φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας
  • Σε περίπτωση συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία, προσκομίζεται η απόφαση συνταξιοδότησης ή απόκομμα αυτής.
  • Για την τεκμηρίωση των ειδικών κοινωνικών λόγων απαιτείται κοινωνική έρευνα από τον κοινωνικό λειτουργό της δομής ή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2755361200.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Την παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Τρίτης ηλικίας επιλέξαμε να τους κάνουμε ένα δώρο και δεν είναι άλλο από τα εγκαίνια της πρώτης δομής στον Δήμο μας που θα γίνει σημείο συνάντησης για την Τρίτη ηλικία. O σεβασμός και η μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αποτέλεσε βασική προτεραιότητα και ευθύνη της Δημοτικής μας Αρχής. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια δομή η οποία θα έχει επίκεντρο όλους αυτούς που αποτελούν τις ρίζες του δέντρου μας, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας. Και τα καταφέραμε! Στεκόμαστε απέναντί τους κοιτώντας τους με περηφάνια στα μάτια γιατί κερδίσαμε το στοίχημα και εγκαινιάσαμε αυτή τη δομή που έχει ως επίκεντρο τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Συνεχίζουμε υπεύθυνα να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ