Εξαιρετική η θεατρική παράσταση «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από το “Θεατρικό εργαστήρι Άστρους”(videos & photos)

0

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη, η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  ,από τη θεατρική  ομάδα , ΘΕΑΤΡΟ πλατεία – ΘΕΑ Άστρους ,υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Αλέξανδρου Παπαηλιού.

Ο κόσμος του Λόρκα ξετυλίχτηκε σιγά σιγά μπροστά στα μάτια μας, με την αστείρευτη δίψα της Γέρμα για τεκνοποίηση. Ο σπουδαίος Ισπανός ποιητής και δραματουργός αντλώντας στοιχεία από την ανέμελη ζωή της ισπανικής υπαίθρου στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και από τις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες της εποχής, συνθέτει ένα ψυχολογικό δράμα με πρωταγωνίστρια τη Γέρμα…

Συγχαρητήρια σε όλους!!

Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης, η αντιδήμαρχος κ.Α.Μπάρλα, ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Δ. Γκαύρος, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ.Δ. Κατσής, πλήθος δ/σ & προέδρων τ/σ, καθώς και θεατρόφιλων από όλα τα χωρία του Δήμου μας, που χειροκρότησαν επάξια όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Γέρμα, μιλάει για το αδιέξοδο στην επικοινωνία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού σε μια απόλυτα συντηρητική και αυστηρή κοινωνία.

Η Γέρμα, παντρεμένη με τον Χουάν, σ’ένα χωριό της Ανδαλουσίας- τόσο μακρινής μα και τόσο κοντινής στα ήθη της Κρήτης-επιζητά με πάθος ένα παιδί, όμως ο άντρας της δεν της το δίνει, απόρροια της παντελούς έλλειψης ερωτικής επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού και ενός καταναγκαστικού γάμου- συνοικεσίου.

Σύντομα, η γυναίκα θα αναζητήσει μυστικιστικούς τρόπους για να αποκτήσει το παιδί της, δίνοντας στο δράμα την κορύφωσή του και οδηγώντας την ίδια στην μανία και μοιραία, στο έγκλημα. Φεμινιστικό δράμα ή απλά ανθρώπινη τραγωδία; Ρεαλισμός και όνειρο με πινελιές απαράμιλλης ποίησης συνθέτουν αυτό το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η έμπνευση του Lorca από την σύγχρονή του καθημερινότητα αλλά και από την αρχαία ελληνική τραγωδία είναι εμφανής και πυροδοτεί ένα εκρηκτικό θεατρικό μείγμα ποιητικού ρεαλισμού, πληθωρικού λυρισμού και άφταστης
ανθρώπινης ευαισθησίας…

Η παράσταση συνεχίζεται σήμερα και αύριο 29-30/4 και ώρα 8:30 μ.μ  

Δείτε στιγμιότυπα από την παράσταση

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here