Επιστολή διαμαρτυρίας για έλλειψη ασθενοφόρου στον Τυρο Αρκαδιας….

0
Τελετή παράδοσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) των πρώτων 6 από τα συνολικά 17 ασθενοφόρα, που αγοράστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών με χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού Covid-19 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Βρέθηκα για διακοπές στον  με την οικογένειά μου. Κυριακή μεσημέρι τρώμε σε μια ταβέρνα όπου στο διπλανό τραπέζι ένας κύριος γύρω στα 68 έτη χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει κατω. Ενας νεαρός τρέχει και του παρέχει α βοηθειες, του κάνει καρπα. Ο κύριος μετά από ώρα επανέρχεται.
Καλούμε ασθενοφόρο όλοι ασθενοφόρο και τελικά κανείς δεν ξέρει εάν θα έρθει ασθενοφόρο. Μόνιμοι κάτοικοι μας λένε ότι έχουν ένα ασθενοφόρο στο χωριό Λεωνίδιο Αρκαδίας και κανένα στον Τυρο Αρκαδιας.
Έρχεται γιατρός από το περιφερειακό ιατρείο και του κάνει καταγής καρδιογράφημα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Εν τέλει έρχεται το ασθενοφόρο με οδηγό κάποιον φαντάρο.
Ο νεαρός που έσωσε τον άνθρωπο  έμαθα αργότερα ότι είναι ο φαρμακοποιός Αριστείδης Κουνάς. Ο γιατρός που ήρθε από το περιφερειακό ιατρειο είναι ο Χρήστος Καλιμανης.

Πολλά  συγχαρητήρια λοιπόν στο φαρμακοποιό Αριστείδη Κουνά και στο γιατρό Χρήστο Καλιμανη για την άμεση ανταπόκριση τους.

Λυπάμαι αλλά είναι αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα σε χωριά που ειδικά αυτή την περίοδο αυξάνονται πληθυσμιακά λόγω τουρισμού. Ευχόμαστε λοιπόν εάν μας συμβεί κατι να παρακαλάμε να βρεθούμε σε ανθρώπους με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση.
Κύριοι αρμόδιοι φροντιστε για αυτά τα μέρη να καλύφθουν με ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη και ότι συνεπάγεται αυτό.
Με εκτίμηση,
Χ Λ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ