Η καλύτερη εκπαιδευτικός στον κόσμο

0

Η «Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού» εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Η Nancie Atwell τιμήθηκε φέτος με το βραβείο του Καλύτερου Εκπαιδευτικού στον κόσμο, αλλά είναι καθηγήτρια εδώ και 25 χρόνια. Δημιούργησε το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης στο Μέιν, με στόχο μαθητές και καθηγητές να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Η φιλοσοφία της συνοψίζεται στο σύνθημα: δώστε στα παιδιά επιλογές.

Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν διαμορφωθεί με τρόπο που να ενισχύει τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών, ενώ το τυπικό σχολικό πρόγραμμα προσεγγίζεται με ένα διαφορετικό τρόπο: κάθε μαθητής ενθαρρύνεται να ερευνήσει αυτό που βρίσκει ενδιαφέρον σε κάθε μάθημα και όχι απλά να αποστηθίσει.

Το ποσό των διδάκτρων του Center for Teaching and Learning προσαρμόζεται ανάλογα με το εισόδημα των γονέων, με αποτέλεσμα στο σχολείο να φοιτούν μαθητές από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Στο σχολείο «φοιτούν» ακόμα και εκπαιδευτικοί οι οποίοι έρχονται ως επισκέπτες και για 4 μέρες μαθαίνουν μαζί με τα παιδιά, ανακαλύπτοντας νέες δεξιότητες και ανανεώνοντας τον τρόπο διδασκαλίας τους.

Η Nancie Atwell έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή δεν της άρεσε καθόλου το σχολείο: «Διάβαζα συνέχεια, αλλά όχι τις εργασίες που μου είχαν ανατεθεί από το σχολείο». Οι μαθητές της διαβάζουν 40 βιβλία κατά μέσο όρο μέσα σε μια σχολική χρονιά.

Η Atwell χρησιμοποιεί την βράβευσή της για να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Ταυτόχρονα σκοπεύει να επενδύσει το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κέρδισε, στο σχολείο της και προσφέροντας νέες υποτροφίες σε φτωχούς μαθητές.

Δείτε το βίντεο:http://www.pbs.org/video/world-s-best-teacher-does-not-believe-in-tests-and-quizzes-1437521598/

Nancie-Atwell.jpg

Nancie-Atwell-1.jpg

i-kalyteri-ekpaideftikos-ston-kosmo3.jpg

i-kalyteri-ekpaideftikos-ston-kosmo1.jpg

i-kalyteri-ekpaideftikos-ston-kosmo2.jpg

Πηγές: doctv.gr   dinfo.gr

.o-klooun.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ