Θέλουμε να είμαστε ο ιδεολογικός και ο πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ

0

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στον 

Για το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης: Η συζήτηση για επόμενες εκλογές αυτή τη στιγμή είναι κυνική και έχει χαρακτηριστικά πολιτικής απληστίας. Χθες είχαμε δυο θανάτους παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ ότι το ΕΚΑΒ έρχεται σε 7 λεπτά για να συνδράμει ένα περιστατικό. Τελικά το ΕΚΑΒ κάνει 3 ώρες. Οπότε αυτό που προέχει είναι να αντιπαρατεθούμε πολιτικά και ιδεολογικά στη ΝΔ.

Με τα τρέχοντα δεδομένα στις επόμενες εκλογές, η ΝΔ θα μπορούσε να έχει 174 βουλευτές. Αν μπουν ακόμα δύο κόμματα μέσα στη Βουλή, θα έχει γύρω στους 160 βουλευτές.  Εμείς στο ΠΑΣΟΚ σεβόμαστε το αποτέλεσμα και τους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ. Ωστόσο,  το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι το αν οι πολίτες θα επιτρέψουν στην  επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει τόσο μεγάλη δύναμη ώστε να είναι ελεύθερη να προχωρά τα σχέδιά της αλαζονικά. Το κόμμα της ΝΔ φαίνεται ότι έχει μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική: προσπαθεί να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για να το αντιμετωπίσει εύκολα.

Όμως εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε να είμαστε ο ιδεολογικός και ο πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, εντός και εκτός Βουλής, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια συντηρητική κυβέρνηση. Θέλουμε μεγάλη στήριξη και δύναμη από τους πολίτες στις εκλογές για να προσφέρουμε έναν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς τοξικότητα και διχασμό που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ΕΣΥ, θα αντιμετωπίσει τα funds και τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας, θα φροντίσει για το πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικής κατοικίας και δεν θα επιτρέπει στη ΝΔ να καταλαμβάνει το 40% των ψήφων. ΠΑΣΟΚ σημαίνει σοβαρή αντιπολίτευση, προτάσεις και θέσεις. ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα μαχόμαστε εντός και εκτός Βουλής την αλαζονεία της ΝΔ.

Για το ΕΣΥ: Η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ, παρά τα όποια λάθη και τις όποιες παραλείψεις. Στο Ταμείο ανάκαμψης η ΝΔ προέβλεψε μόνο το 2% των πόρων για την υγεία. Εμείς προτείνουμε να γίνει αναθεώρηση του ύψους των δαπανών και να προβλεφθεί το 8%. Γιατί το κόστος των δαπανών υγείας έχουν βουλιάξει τη μέση οικογένεια. Η ΝΔ απευθύνεται και σε κεντρώους ψηφοφόρους που φοβούνται μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία, αλλά δεν πρέπει να έχει παντοδυναμία. Καλούμε τους πολίτες, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here