«Καλάθι του νοικοκυριού»: Εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή των προϊόντων και μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες

0

Για εκρηκτική αύξηση στις τιμές των προϊόντων που μπήκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ΓΣΕΕ.

Μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως τα προϊόντα αυξήθηκαν ακόμη και κατά 70%, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, εκρηκτική είναι η αύξηση και σε προϊόντα που μπήκαν αλλά στη συνέχεια βγήκαν από το καλάθι, αφού παρατηρήθηκε αύξηση μέχρι και 146%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ΓΣΕΕ, τόνισε ακόμα ότι κατά το 2022 σε 238 τρόφιμα πρώτης ανάγκης, εκτός από την αύξηση της τιμής, έχει γίνει και μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες, ακόμα και στις βρεφικές τροφές.

Μάλιστα, ο Απ. Ραυτόπουλος ανακοίνωσε ότι η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βιομηχανιών που αύξησαν τις τιμές και μείωσαν τις ποσότητες.

«Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», επεσήμανε από την πλευρά του ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ, επισημαίνοντας την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών με τη μείωση των ποσοτήτων και επισημαίνοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει παράνομη αυτή την πρακτική. «Από τη στιγμή που κάτι είναι παράνομο επιβάλλεις κυρώσεις και πρόστιμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ