ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ <<ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΧΤΕΣ -ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ>>

0

ΥΠΟΨΗΦΙΟI  ΣΥΜΒΟΥΛΟI ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Λάμπρου Παντελεήμων (Παντελής) του Ευάγγελου

            Πέππα Χριστίνα του Παναγιώτη

            Πέτρου Γεώργιος του Μιχαήλ

            Πεφάνης  Θεόδωρος του Σωτηρίου

            Τερζάκη Ταξιαρχούλα του Σταύρου

Αγαπητοί συμπατριώτες διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και την στήριξη σας για την Τοπική μας Κοινότητα με τον συνδυασμό  <<ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ >> και επικεφαλής  του τον Δημήτρη  Γκαύρο υποψήφιο Δήμαρχο.

Θα προσπαθήσω περιληπτικά να θυμίσω τι έγινε στο χωριό μας τα χρόνια που μου εμπιστευτήκατε να σας εκπροσωπήσω από την θέση του Προέδρου της Καστάνιτσας  μην παραλείποντας να τονίσω ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμουνα μόνος, είμαστε πολλοί, σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Σωτήρη Λάτση, την Τζένη Χαρμαντά, τον Γιώργο Αντωνίου ,τον Ηλία Παλλάδα και φυσικά όλα το Μέλη των Δ.Σ  του Συλλόγου μας διαχρονικά τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Από την στιγμή που εκλέχτηκα και κάθε 3μηνο ανελλιπώς μέσω της  ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ   καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις που κάναμε κάθε χρόνο σας ενημέρωνα για όσα έγιναν, για όσα δεν έγιναν, για όσα διεκδικήσαμε και για όσα προγραμματίστηκαν.

 • Η Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων

Διεκδικήσαμε με τον Σωτήρη Λάτση, αφού διορθώσαμε τα κακώς κείμενα στον φάκελο επιλεξιμότητας, από το Πράσινο Ταμείο με παρουσία μας στο Υπουργείο, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και ολοκληρώθηκε ένα έργο κόσμημα για το χωριό μας με πολύ προσωπική δουλειά  και συμμετοχή.

 • ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ

Ζητήθηκε και ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο  χρόνο από την Περιφέρεια η τσιμεντόστρωση 2,5 χλμ του περιφερειακού δρόμου από τις ΑΚΡΕΣ δίνοντας εναλλακτική διέξοδο στα μεγάλα οχήματα και ενώνοντας τουριστικά το Βουνό με την Θάλασσα.

 • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Πλακοστρώθηκαν δύο δρομίσκοι προϋπολογισμού 9.164 €

Α. Δρομίσκος από τον κεντρικό δρόμο  προς οικία Γ.Τριανταφύλλου

Β. Από παιδική χαρά προς οικία Μιχ.Αλειφερόπουλου.

Από το έργο εξοικονομήθηκαν 1.800 € και αντικαταστάθηκαν φθαρμένα ξύλινα κάγκελα στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Άλλες μικρότερες αναπλάσεις –πλακοστρώσεις έγιναν και σε άλλα σοκάκια του χωριού μας, προς οικία Γ.Λάμπρου, Τσάκωνα κλπ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων προέδρων.

 • ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ  προχωρήσαμε  το πρόγραμμα INTERNET ΠΑΝΤΟΥ με δίκτυο Οπτικών Ινών  οι οποίες φέρνουν την τεχνολογία με υψηλές ταχύτητες και άριστη ποιότητα επικοινωνίας – internet στο χωριό. Το πρόγραμμα κινδύνεψε να μην υλοποιηθεί στην Καστάνιτσα  λόγω του χαρακτηρισμού της ως παραδοσιακός οικισμός  ,κάτι που  καταφέραμε να αποτρέψουμε. Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση με πολύ κόπο και  πίεση εγκαταστάθηκε στο γραφείο της Κοινότητας τηλέφωνο με σύνδεση στο internet μέσω οπτικής ίνας και άρα 50 Mbps ταχύτητα.Έτσι οι συμπατριώτες,οι επισκέπτες και οι φίλοι του χωριού μας  έχουν δυνατότητα για σερφάρισμα και επικοινωνία με εξαιρετικής ποιότητας σύνδεση και πολύ υψηλές ταχύτητες. Με την τεχνική βοήθεια  εξωτερικού συνεργάτη και φίλου σχεδόν όλα τα σπίτια του χωριού μας απολαμβάνουν με χαμηλό κόστος την τεχνολογία.

 • ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

Με παρέμβαση μας στην Μητρόπολη πήραμε την άδεια από την Ναοδομία και με την συνδρομή του Ε.Σ έγινε η αναστήλωση του καμπαναριού αποτρέποντας  την κατάρρευση του.

 • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ

Με πολύ αγώνα και δυναμική παρουσία 6 χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια καταφέραμε να ανακαινίσουμε το παλιό κοινοτικό με κτίριο που κοσμεί το κέντρο του χωριού.  Να θυμίσω ότι εκεί στεγάζονταν τα εγκαταλειμμένα μηχανήματα του ΟΤΕ χωρίς ενοίκιο για πολλά χρόνια ακόμη και όταν ο ΟΤΕ έχασε την Ελληνική του ταυτότητα από την  γερμανική Deutsche Telekom. Τα χρήματα της ανακαίνισης περίπου 34.500 € προέρχονταν  από τα κληροδοτήματα Βουζούκου και Κοντογιάννη.  Υπάρχει στον Δήμο διαθέσιμο υπόλοιπο 6.500 €.

 • ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Τσιμεντοστρώθηκαν  405 τμ. προϋπολογισμού 9.200 € από την γειτονιά Λατσέικα μέχρι την διχάλα  προς την πλατεία. Το οδόστρωμα ήταν σε κακό χάλι. Τα υπόλοιπα 410 τμ. από το σημείο αυτό και μέχρι την είσοδο του parking έμειναν στις υποσχέσεις. Τα διεκδικούμε.

 • ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΩΤ.ΚΟΥΡΟΥΝΗ

Ζητήσαμε από τον τότε Δήμαρχο και μας επιχορήγησε με το ποσό των  6.000 € ώστε να τοποθετηθούν σιδερένιες κολώνες, στηρίγματα και συρματόσχοινα για τις ανάγκες στέγασης της πλατείας  Σ.Κουρούνη στις Γιορτές  Καστάνου. Υποδομές  χρήσιμες και διαχρονικές.

 • ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5

Λόγω της συγγενικής  σχέσης που είχα με τον συμπατριώτη μας Φώτη Νέστορα του πρότεινα και αποδέχτηκε με χαρά την κάλυψη του κόστους  κατασκευής του γηπέδου 5X5 το οποίο σήμερα χαίρονται οι νεολαίοι της Καστάνιτσας και όχι μόνον.

 • ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Ζητήσαμε και το αίτημα μας έγινε αποδεκτό για την τσιμεντόστρωση των διαδρόμων του κοιμητηρίου συνολικού κόστους περίπου 4.500 €. Έτσι οι διάδρομοι είναι καθαροί και με λιγότερα χόρτα για την διέλευση. Στην πορεία τοποθετήθηκαν κάγκελα και αντικαταστάθηκε η σπασμένη πόρτα εισόδου. Εκκρεμεί η συντήρηση του οστεοφυλακίου  και η τοπογράφηση του κοιμητηρίου που έχουμε ζητήσει από τον Δήμο.

 • ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ

Άλλο ένα σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε στο χωριό μας. Η Εκκλησία μας έχει πλέον στέγη από πλάκες Πάρνωνα  σκεπή εναρμονισμένη πλήρως με την αρχιτεκτονική και παράδοση της Καστάνιτσας αντικαθιστώντας τα κεραμίδια. Τρέξαμε, πήραμε εγκρίσεις, πήραμε δείγματα αντοχής από έμπειρους μηχανικούς τα οποία εξετάστηκαν στα αρμόδια εργαστήρια και με την δωρεά της συμπατριώτισσας μας,  Μαρίας Λίζα, προσφορές  των Καστανιτσιωτών, τη συναίνεση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξάνδρου, τη συνδρομή του Πάτερ Παναγιώτη Αγριόγιαννη και ειδικότερα του επιτρόπου Ηλία Παλλαδά, ένα ακόμα έργο κόσμημα ολοκληρώθηκε αποδεικνύοντας ότι, όταν οι Καστανιτσιώτες αποφασίσουν και εξαγγείλουν κάτι είναι βέβαιο και το αποτέλεσμα.

 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

Με θέμα ΚΑΣΤΑΝΙΑ<<ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ –ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ>> οργανώσαμε ημερίδα σε μια  προσπάθεια να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα της Καστανιάς και να αναδείξουμε το τοπικό μας προϊόν. Για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Καστάνιτσα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  σε ημερίδα παρουσία επιστημόνων, φορέων και Συνεταιρισμών καθιστώντας το χωριό μας πρωταγωνιστή των  εξελίξεων.

 • ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΣΦΗΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Με συντονισμένες προσπάθειες προς τους θεσμούς της  πολιτείας ,το M.Φ.Ι την συνεργασία και τις προτάσεις επιστημόνων  έγινε προσεκτική δολωματική εφαρμογή με το ωφέλιμο έντομο torymus sinensis δεδομένης της παρουσίας της ασθένειας   κατά τα τελευταία χρόνια, χωρίς βέβαια μέχρι τώρα εμφανή θετικά αποτελέσματα.

 • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΙΘΡΩΝ

Μετά από πολλά χρόνια καθαρίστηκαν τα ρείθρα από την ΕΤΙΑ μέχρι τα ΑΛΩΝΙΑ επί 4 ημέρες αποφεύγοντας επιπλέον καταστροφές του οδοστρώματος και περιουσιών. Υπήρξε η απόφαση και πρόθεση για τον καθαρισμό από τον Μαλεβό έως  Ετιά που έμεινε όμως στις υποσχέσεις από την Δημοτική αρχή. Ζητήθηκε ο καθαρισμός και φέτος.

 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡ.ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2020-2024

Συμμετείχαμε στο ανωτέρω σχέδιο που υποβλήθηκε από τον Δήμο για την 4ετία με προτάσεις και υποδείξεις  σε όλους τους τομείς.

 • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Συμμετείχαμε (και εξακολουθούμε) στο συντονιστικό όργανο της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου με προτάσεις και φυσικά στο πρόγραμμα για την διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών  για την προσέλκυση περιπατητικού τουρισμού. Σημάνθηκε ο γύρος του χωριού 4 χλμ και υπάρχει στο σχέδιο η διάνοιξη –σήμανση και άλλων διαδρομών.

Συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Τσακωνιάς που ξεκίνησε πέρσι ως θεσμός και η Καστάνιτσα φέτος πραγματοποίησε  την εκδήλωση της 1ης ημέρας με θέμα ομιλιών «Οι Τσάκωνες κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο», «Λόγοι και μορφές του τσακώνικου χορού» και «Η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά/παράδοση της Τσακωνιάς».

Συντονίσαμε την  επίσκεψη και φιλοξενία στην Καστάνιτσα 25 Τουριστικών  Πρακτόρων  από την Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος FANTRIP για να γνωρίσουν την Βόρεια Κυνουρία και να προτείνουν Τουριστικά πακέτα στα γραφεία τους, στα πλαίσια σχετικής δράσης της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής  Αρκαδίας  συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο  κα Βίβιαν Μανωλέσκου , ενημέρωση από γνωστό μανιταροκυνηγό για τα μανιτάρια του Πάρνωνα, από έναν οδηγό βουνού για τα μονοπάτια και γευσιγνωσία με παρασκευές πιάτων  κυρίως από μανιτάρια και άλλα εδέσματα . Ο Σύλλογος μας φυσικά πρωταγωνίστησε στην εκδήλωση κάνοντας την διαφορά..

 • ΚΟΜΠΟΤΗ

Με ατέλειωτα υπομνήματα προς την Δημοτική Αρχή διεκδικήσαμε να αξιοποιήσουμε τα στρέμματα των Καστανιτσιωτών στην ΚΟΜΠΟΤΗ από την τότε δωρεά της Μονής . Βρήκαμε και επενδυτές ,ολοκληρώσαμε το τοπογραφικό αλλά ακόμα, για άγνωστο λόγο, δεν έχει προκηρυχτεί ανοικτός διαγωνισμός προς ενοικίαση με συμφέροντες  όρους . Πήγαμε με τον Σωτήρη Λάτση στην Οικονομική Υπηρεσία, τρία  χρόνια πριν ,ζητήσαμε έγγραφη ενημέρωση  για το που βρίσκονται  τα χρήματα  25.769 € που είχαν κατατεθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων στις 4/1/2000 από τον τότε Πρόεδρο  και οι απαντήσεις ήταν  γενικόλογες και ασαφείς . Στις 21/8/2023 μας κοινοποιήθηκε έγγραφο που αναφέρει  112 δικαιούχους με καταβολή 20.000 δρχ έκαστος  δηλαδή 6.573 €. Για τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει  να δοθούν εξηγήσεις και φυσικά  θα διεκδικηθούν με κάθε τρόπο.

 • ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΕΣΟΥ

Μετά από πολλά χρόνια ,( διαθήκη του 1871 και άδεια του 1980) προσπαθειών και τεράστιο αγώνα καταφέραμε  Δικαστικά να αλλάξουμε τον όρο της διαθήκης που απαγόρευε την πώληση του  υπό κατάρρευση κτιρίου , διορθώσαμε τις πολλές  οικοδομικές παραβάσεις,  βρήκαμε αγοραστή και έτσι το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ έχει στην διάθεση του 390.000 € στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα . Η Διαχειριστική Επιτροπή βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαδικασίες αγοράς κτιρίου το οποίο θα φέρει σημαντικά έσοδα , τα οποία θα σας εκπλήξουν  ευχάριστα , με στόχο και σκοπό  έργα στην Καστάνιτσα. Και εδώ ο Σωτήρης Λάτσης παρών στις διαδικασίες πέραν των μελών της Επιτροπής Τζ.Χαρμαντά & Γ.Αλειφερόπουλου.

 • ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΧΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΣΤΑΝΩΝ

Για πρώτη φορά,  συντονίζοντας η Καστάνιτσα,  20 κοινότητες σε Αρκαδία και Λακωνία με υπομνήματα προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κληθήκαμε από τον Υπουργό μαζί με επιτροπή και άλλων χωριών .Αφού αναφέραμε τα προβλήματα της Καστανιάς ,του Κάστανου και κάναμε προτάσεις για το μέλλον ,είχαμε  το θετικό αποτέλεσμα  να επιδοτηθούν οι παραγωγοί για πρώτη φορά με 150 €/στρέμμα!!!!Ο Σωτήρης παρών σε  όλο το εγχείρημα, την  συνεργασία  και την διεκδίκηση.

 • ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΔΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Έχει δημοπρατηθεί η αποκατάσταση του δρόμου της εισόδου του χωριού από Άγιο Ανδρέα και η αντιστήριξη των παρακείμενων τοιχίων με προϋπολογισμό έργου 50.890 €. Το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει από τον Απρίλιο 2023. Σε πρόσφατη επικοινωνία με τον εργολάβο πήραμε την απάντηση ότι δεν έχει πληρωθεί και έχει κάνει παύση εργασιών !!!

 • ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ –ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συμμετείχα ενεργά δίνοντας το παρών σε όλες τις Γιορτές Καστάνου που οργανώσαμε στο χωριό μας και φυσικά σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου μας με τα μέλη των Δ.Σ. διαφημίσαμε και κάναμε γνωστή την Καστάνιτσα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πρότεινα το εγχείρημα της συν διοργάνωσης  με τα άλλα  χωριά της Συμπολιτείας την Ετήσια Χοροεσπερίδα που υλοποίησαν με τεράστια επιτυχία οι Σύλλογοι , μια πρωτοβουλία  που απέσπασε  θετικότατα σχόλια στην περιοχή μας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ

Τοποθετήθηκαν προστατευτικές μπάρες στα επικίνδυνα σημεία από το χωριό μέχρι τη Μαζιά. Έχει ζητηθεί να τοποθετηθούν κάποια μέτρα ακόμα στο ίδιο σημείο και  500 μέτρα στο επικίνδυνο κομμάτι από τη Μπαρκού προς Σίταινα. Η Περιφέρεια μας αγνόησε.

 • ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥ –ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

Με δεκάδες οχλήσεις και έγγραφα έχει ζητηθεί η επισκευή και συντήρηση  του συγκεκριμένου άξονα  από τις ζημιές του 2019!!! Περιφέρεια –Δασαρχείο –Δήμος δεν αποδέχονται την πατρότητα του οδικού αυτού άξονα. Το τελευταίο έγγραφο που στείλαμε από κοινού με τον Σύλλογο μας έχει  ημερομηνία 20/8/2023 . Στις  14/9  μετά από συνεχή αναζήτηση  έλαβα την απάντηση της Περιφέρειας με την οποία μας ενημερώνει ότι ¨ Με το ΦΕΚ 1932 Β’ 26/9/2007 η συγκεκριμένη οδός δεν ανήκει στο εθνικό δίκτυο Ν.Αρκαδίας και η συντήρηση του δεν αποτελεί αρμοδιότητα της υπηρεσίας μας !!!!. Κανείς υπεύθυνος.  Ανύπαρκτος δρόμος !! Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα πίεσης και παράκλησης(δεν μας  μένει κάτι άλλο)  από την δημοσιοποίηση του  προβλήματος στα ΜΜΕ εν όψη της Γιορτής Καστάνου που ίσως επιφέρει  κάποια θετικά αποτελέσματα.

 • ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Έγινε διάνοιξη κοινοτικής οδού προς την συνοικία Σαγγιωτέικα για να εξυπηρετηθεί η μοναδική σχεδόν γειτονιά που δεν είχε πλησιέστερη οδική πρόσβαση. Απαιτείται φυσικά και τσιμεντόστρωση  και επέκταση εφόσον το υπέδαφος το επιτρέπει.

 • ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Θεωρώντας ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα δώσει προοπτική και ασφάλεια στο χωριό μας είναι η μεταφορά πόσιμου νερού με δεδομένη την κλιματική αλλαγή και την μείωση των υδάτινων πόρων. Έχουμε κάνει τις προτάσεις που γνωρίζετε και έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να εξασφαλίσουμε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου. Ήδη μεταξύ των άλλων καταθέσαμε ενυπόγραφο ψήφισμα 400 και πλέον υπογραφών στην ΔΕΥΑΒΚ χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής.  Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί οι προβλέψεις επάρκειας νερού δεν είναι θετικές.

 • ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2023-2027

Θεματικός Στόχος 5: Διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής

Ενόψει σχεδιασμού από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και υποβολής φακέλου υποψηφιότητας για το νέο πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 υποβάλλαμε φόρμα πρότασης έργου  για την ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

 • ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Με υλικά που μας  χορήγησε ο Δήμος και μέρος χρημάτων από προσφορές συμπατριωτών μας , επισκευάστηκε και αναστηλώθηκε ο τοίχος της κεντρικής μας πλατείας  από τις φθορές του χρόνου δίνοντας μια άλλη όψη στο κέντρο του χωριού μας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Με τους συνυποψήφιους  μου  αποφασίσαμε να ζητήσουμε την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας για ένα ακόμα καλύτερο και δυναμικότερο αύριο.

 • ΝΕΡΟ : Πρώτο και κύριο μέλημα μας είναι το ΝΕΡΟ .Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την Καστάνιτσα με το κυριότερο αγαθό που προσφέρει η φύση στον άνθρωπο και που κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς αυτό.
 • ΔΡΟΜΟΙ : Η ευημερία και  η ανάπτυξη που επιζητούμε θα έρθει από την βελτίωση και συντήρηση όλων των οδικών αξόνων από και προς την Καστάνιτσα. Μπάρες σε δύο επικίνδυνα σημεία στην ΜΠΑΡΚΟΎ και στην  ΣΥΓΡΙΝΗ.
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε τα πολιτιστικά στοιχεία του χωριού μας ,που το κάνουν ξεχωριστό στην περιοχή.   Με  την συνεργασία του Συλλόγου θα ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα Οικολογίας ,φυσικού Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης.
 • ΠΛΑΤΕΙΕΣ: Στις  δυο πλατείες του χωριού μας θα γίνει μελέτη από ειδικούς για την πλήρη διαμόρφωση και ανάπλαση  τους.
 • ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Θα ζητηθούν δυο 10τονες δεξαμενές οι οποίες θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στο Μαλεβό ή σε σημεία που θα υποδειχθούν με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Απαραίτητος ο καθαρισμός των ρείθρων σε όλη τη δασική διαδρομή και απαραίτητη η διάνοιξη δασικών δρόμων και ζωνών .
 • ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ:Η επικίνδυνη και ακατάλληλη παιδική χαρά θα αντικατασταθεί με πιστοποιημένα όργανα. Το κόστος θα καλυφθεί ή από πρόγραμμα του Δήμου ή από τα έσοδα του Κληροδοτήματος .Θα είναι άλλωστε ένα από τα πρώτα έργα.
 • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ –ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ: Θα διεκδικούμε κάθε φορά από τον Δήμο την υλοποίηση των Τ.Π που υποβάλουμε κάθε χρόνο , καταγγέλλοντας  αρνήσεις – αδικίες και   σε αυτό περιλαμβάνονται κυρίως έργα που βελτιώνουν την διαβίωση  των κατοίκων και την αισθητική του χωριού μας.
 • ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η διεκδίκηση αποζημιώσεων για την απολεσθείσα παραγωγή  από οποιαδήποτε αιτία ( όπως αποδείξαμε ) για μας είναι αυτονόητη υπόθεση. Θα συνεχιστεί η πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να ασχοληθεί  επιτέλους το κράτος και οι φορείς του, με το τοπικό μας προϊόν ,να ενισχυθούν οι παραγωγοί , να δοθούν κίνητρα για βελτιώσεις, να επιλεγούν νέα  ελεγμένα φυτώρια και να συνδράμουν επιστήμονες οι οποίοι θα ενημερώνουν για τις σωστές εφαρμογές  και τη λίπανση.
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ –ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ: Η συμμετοχή και η παρουσία μου στην Συλλογική δράση του χωριού μας αριθμεί περίπου 40 χρόνια.

Γιορτές, Δράσεις ,Διοργανώσεις, Εφημερίδα, Προτάσεις, Αποφάσεις, Παρουσία.

Η άριστη συνεργασία με όλα τα Δ.Σ του Συλλόγου μας και  το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με στόχο και σκοπό την ανάπτυξη ,την προβολή και την ευημερία της Καστάνιτσας .

Θα συνεχίζουμε να συναποφασίζουμε τα έργα, τις βελτιώσεις  και τις συνέργειες σε όλους τους τομείς όπως κάναμε μέχρι σήμερα .

Θα διεκδικούμε ότι μας ανήκει ,δεν έχουμε  προσωπικές φιλοδοξίες  και μόνη μας επιθυμία είναι η προσφορά ,γιατί για όλους εμάς χωρίς υπερβολή η ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ..

ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ !!

ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ !!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!

Με εκτίμηση

Θ.Πεφάνης

Πρόεδρος Καστάνιτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ